114 חברים מחוברים
הצטרפו עכשיו
בית פורומים טייסת 116 הכנף המעופפת מספריים מתגלגלות
דיון

מספריים מתגלגלות

28 הודעות 179 צפיות לפני 19 שנים
#1 · לפני 19 שנים
ישבתי שעתיים על כל הטראקים, הסתכלתי עליהם מכל הכיוונים ומבטים. למדתי הרבה מההשוואה בין שני הסגנונות של שני הטייסים.
אני משתמש ב-TRACKIR, ובאמת לוקח קצת זמן (אבל באמת קצת...) להתרגל ולא להזיז את הראש בטירוף, אלא לעשות תנועות ראש חלקות ולא חדות

תודה רבה. 👏
התייחס למטוס שלך כמו לאהובתך.... היכנס אליו חמש פעמים ביום, העלה אותו לגבהים והחזר אותו חזרה לקרקע!
IAF.Perry
#3 · לפני 19 שנים
כמה מסקנות שהצלחתי להגיע לאחר צפייה בכולם:
1. הדרך היחידה לצפות בטראקים ולהבין גם משהו זה בשליטה ידנית על המבטים, ובחצי המהירות - במהירות רגילה הכל פשוט טס מול העינים בלי יכולת להבחין בפרטים.
2. מור נוטה להשתמש יותר בגלגול וסבסוב לעומת רמי שנוטה יותר לבצע משיכות יחסית חזקות כדי להביא את הכוונת על מור - מה שגורם לו ליותר מצבי איבוד עילוי ונפילות אף, שלוקחות מס' שניות כדי להתאושש מהם (לצערי, בדיוק כמוני).
3. בעוד שמור שומר תמיד על כיוון אחיד בגילגולים, רמי נוטה מדי פעם להפוך מימין לשמאל או משמאל לימין - מה שמביא להרבה פעמים לאיבוד של יתרון שכבר היה בטווח השגה.
4. מור עובד הרבה יותר עם מדפים בכל הזוויות ויותר הורדות סל"ד מאשר רמי - ויותר יפה, הוא גם זוכר להרים אותם בניגוד אלי שתמיד מגיע למדפים תקועים 🙁
5. לא ברור איך מור מצליח לשלוט במטוס גם במהירות של 120 ולהמשיך לתמרן אותו ביציבות. עוד יותר לא ברור זה איך הוא מצליח להרים את האף לתוך גלגול במהירויות של 140-150 😱
6. לא הבנתי למה בטראקים הרביעי והחמישי מור מתחיל לבצע גלגול חבית לשמאל אבל אז פתאום הופך כיוון ומשנה את זה לגלגול חבית לימין - זה בשביל לאבד מהירות? אולי בשביל לזרוק את רמי בהטעייה? האם זה לא מסוכן כי עלול לגרום לאיבוד שליטה בגלל המשיכות החזקות?
מסקנה אחרונה ואולי הכי חשובה - יש למור יכולת על חושית לראות את המטוס השני גם דרך לוח השעונים או דרך המסגרות של התא ולירות על מטוס בדיוק בזמן כדי שעד שהמטוס נכנס לשדה הראייה הוא כבר "פוגש" את הכדורים 😂

תודה רבה למור ורמי על הזמן וההשקעה. למדתי הרבה. כל מה שנותר זה רק לתרגל את זה ולהגיע לאותה רמה (משהו כמו 5-7 שנים בערך).

מה דעתכם לעשות משהו דומה על מספריים אנכיות ואופקיות? תמיד רציתי לראות כמה זמן צריך לבלות בכל פנייה ומה הזמן הנכון להפוך את כיוון השבירה.
נראה לי שעוד משהו שממש יעזור לאלה שטסים במוסטנג - כמה הדגמות של מור על ירי במצבי snap - כדי לקבל מושג של מה ההיסט הראוי ומה זמן הפתיחה באש. בניגוד לספיט, שבו ברוב המצבים ניתן להגיע לירי במצב tracking, במוסטנג זה כמעט בכלל לא מתאפשר, וזה מתבטא טוב מאוד באימונים שלנו.

שמוליק
טייסת 101 הוירטואלית
😎
#4 · לפני 19 שנים
ראיתי גם את הטראקים ויש לי רק דבר אחד להגיד ..
DANM HE'S GOOD.

הטראק השלישי פשוט יצירת אומנות. עד שמי יצא לשחייה קטנה , זה נראה פשוט מספריים מושלמות.
#5 · לפני 19 שנים
תתנו לי להתרגל למבטים ותחטפו. זה לא קשה לשלוט בG2 אל תשכח שהוא המלך בקטעים האלו פשוט תן מדפים על נחיתה ותשאר על מצערת נמוכה כדי להנמיך טורק ותסובב לשמאל ולא לימין (כמוני עד שמור תיקן אותי)
RifleFighter
רמי וייברמן

#6 · לפני 19 שנים
RF כתב/ה:אין לי סגנון עדיין פשוט לא רגיל עדיין

אל תצתנע, לכולנו יש סגנון. הרבצת ביצועים לא רעים!
התייחס למטוס שלך כמו לאהובתך.... היכנס אליו חמש פעמים ביום, העלה אותו לגבהים והחזר אותו חזרה לקרקע!
IAF.Perry
#7 · לפני 19 שנים
RF כתב/ה:תתנו לי להתרגל למבטים ותחטפו. זה לא קשה לשלוט בG2 אל תשכח שהוא המלך בקטעים האלו פשוט תן מדפים על נחיתה ותשאר על מצערת נמוכה כדי להנמיך טורק ותסובב לשמאל ולא לימין (כמוני עד שמור תיקן אותי)

כשהקלטתם השתמשת כבר ב TIR הביתי, או שזה שימוש ב NewView ?
זה לא נראה תנועה חלקה כמו שמאפשר ה TIR, זה נראה יותר כמו שימוש ב Hat switch. או שאולי זה המגבלות של ה TIR תוצרת בית ?

עוד מילה של המלצה - כשמקליטים, להקליט בו-זמנית אצל שני בני הזוג, וגם לתת להם שמות דומים כדי להקל על יצירת ההקשר בינהם. למשל לקרוא לטרקים rolling1_attacker, ו rolling1_defender. כדאי לתאם גם את זמן התחלת והפסקת ההקלטות.

הבהרה קטנה - בסעיף 6 למעלה, התכוונתי למה שמור מבצע לפני תחילת המספריים, כשהוא מנסה לזהות מתי רמי נכנס עליו - רואים הטיית כנף שמאל למטה והתחלת פנייה כדי לזהות את רמי, ואז הורדת אף כמו לפני ביצוע גלגול חבית, אבל אז במקום להתחיל להרים אף ולגלגל ימינה לתוך החבית יש שבירה מאוד חדה והורדת אף נוספת לימין, ואז מור מתחיל גלגול חבית לכיוון שמאל. לרגע מסוים אפילו נדמה שיש כניסה להזדקרות.
תמיד צריך לגלגל לכיוון שמאל ?

שמוליק
טייסת 101 הוירטואלית
😎
#9 · לפני 19 שנים
RF כתב/ה:השתמשתי בNEWVIEW אני אנסה לעשות TRACKIR שוב משום ששברתי את הפנס הקודם שלי (אני צריך ללכת לקנות לד רק לך תמצא איפה...)

RF

ת"א ליד התחנה המרכזית יש איזה 10000000 חנויות אלקטרוניקה.
#11 · לפני 19 שנים
שמוליק לא כל כך הבנתי את מה שאמרת שם....
אם הכוונה להתחלה לפני המספריים אז אני ביצעתי פניה חדה ולאחר מכן (אם יש גובה) הפיכה למטה ובסוף הרמת האף לכיוון הנגדי... זה עוזר להוציא את המטוס שעל הזנב מסינכרון.
#12 · לפני 19 שנים
בדיוק זה, רק לא הבנתי אם זה מומלץ, כי זה היה נראה די מסוכן (סכנת כניסה במים או הזדקרות). בשאר המקרים פשוט התחלת כרגיל עם הטייה לימין כדי לאתר את הרודף ומשם באופן טבעי לגלגול חבית שמאלי.

באופן כללי - יש העדפה לגלגול בכיוון מסוים ?
כיוון הגלגול קשור לכיוון סיבוב הפרופלור ?

שמוליק
טייסת 101 הוירטואלית
😎
#13 · לפני 19 שנים
הנה שתי האופציות שעשיתי ואיך שאני רואה אותם:

התחלת מספריים
1. גלגול למעלה - שבירה חזקה לאחד הצדדים (עדיף לצד הנוגד את סבוב הפרופלור למשל 109 ימינה) השבירה תגיע עם ירידה בגובה כלומר לא סתם שבירה לצד אלא עם הורדת אף ושמירת קשר עין עם מטוס האויב(ניתן גם להוריד מנוע אם מתכננים אחכ לירי מהיר), בשלב זה ניתן לראות את מטוס האויב מתארגן לירי, כעת צריך לשים לב מתי מטוס האויב מגיע למיקום של ירי (אפשר לראות לפי מתי שאני מתחיל שם את הגלגול) בשלב זה לישר את המטוס (בגלגות שמאלה במהירות גבוהה המטוס יגלגל יותר טוב אם נגלגל עם כיוון המנוע) ולהרים את האף למעלה בזמן שמטוס האויב חולף אותנו לשמאל, כעת נותר לנו להתחיל את המספריים ואם אפשר להגיע לירי מהיר אחרי שהאויב חלף לשמאל נשבור באנך שמאלה אליו וננסה לפגוע אם לא אז נמשיך מספריים מתגלגלות.

2.גלגול למטה - שבירה חזקה לאחד הצדדים (עדיף לצד של סבוב הפרופלור) והתחלה של גלגול נוסף לשמאל (נסו לדמיין מטוס מאחוריכם ושאתם מבצעים מולו סוג של עיגול נגד כיוון השעון במקרה זה בזמן שהוא עובר דרך העיגול ולא מצליח לתת ירי) ומשיכה חזקה כאשר המטוס מופנה עם צידו למטוס האויב המגיע כרגע מימיננו, לאחר חליפת מטוס האויב נמשיך במשיכה למעלה ונתחיל מספריים מתגלגלות כאשר מטוס האויב אמור להיות משמאלנו.

שני התרגילים דורשים הרבה אימון כדי לדעת מתי לפנות ואיך לשבור ולא להזדקר.
בהצלחה!

רוצים להגיב?

התחברו כדי להוסיף תגובה לדיון, או הצטרפו לדיסקורד לדיון חי.