138 חברים מחוברים
הצטרפו עכשיו
בית פורומים טייסת 110 אבירי הצפון - הטייסת נסגרה תקנון הטייסת - קריאה חובה
דיון נעוץ

תקנון הטייסת - קריאה חובה

10 הודעות 99 צפיות לפני 19 שנים
#1 · לפני 19 שנים
תקנון המוצג לפניכם הינו תקנון כללי לטייסת ומהווה "ספר חוקים" ולכן יש לעבוד לפיו

התקנון:

א) תקנון הטייסת חל על כל החברים בה ללא יוצאים מן הכלל.
ב) טייסים סדירים שלא יגיעו לפחות לשתי טיסות בחודש ללא הודעה מוקדמת על כך וללא סיבה מוצדקת יזומנו לועדת משמעת ותתאפשר הדחתם.
ג) טייסים סדירים שלא יגיעו לשתים עשרה טיסות רצופות, לא משנה מהי הסיבה לכך, יזומנו לוועדת משמעת להדחתם מהטייסת.
ד) לפחות 24 שעות לפני אימון \ מבצע יפתח בפורום אשכול בו תוצג הטיסה וחומר עזר שיש ללמוד לקראתה.
ה) לקראת כל גיחה יש ללמוד את חומר העזר לקראתה שהובא בפורום מראש.
ו) יש להסדיר מראש את כל הבעיות הטכניות לפני הגיחה, כדי שלא יתעקב זמן תחילתה.
ז) במידה והתבקשתם יש למלא טופסי תחקור ולשלוחם למפקד המבנה \ הצוות הפיקודי בטייסת לא יאוחר מ48 שעות לאחר תום הגיחה.
ח) לאחר כל אימון יפתח אשכול בפורום שיסכם את האימון.
ט) אימון שבו לא נוכחים מפקד הטייסת וסגנו יוגדר כאימון רשות, ובמידה ואכן לא התקיים כמתוכנן מהסיבה הנ"ל יושלם האימון בהזדמנות הקרובה.

במידה ויש לכם הסתיגויות מנומקות לגבי התקנון פנו אליי או אל הראל בפרטי ונשקול שיניו בהתאם.
#3 · לפני 19 שנים
מברוק לנו.
יותם והראל - על הכבוד.
👏

הפשרות של היום, הן הנורמות של מחר והערכים של מחרתיים.
#4 · לפני 19 שנים
הכל מעולה, בדיוק ברמת ה"קשיחות" שצריך. זה בהחלט יחדד את הטייסת וישפר אותה מבחינת משמעת.
רק דבר אחד לא הבנתי,

ג) טייסים סדירים שלא יגיעו לשתים עשרה טיסות רצופות, לא משנה מהי הסיבה לכך, יזומנו לוועדת משמעת להדחתם מהטייסת.

מה הכוונה במילה "רצופות"? זה אומר שאם קיימתם 12 טיסות בחודש למשל, ובאחת מהם לא הייתי אז אני יודח?
#5 · לפני 19 שנים
SubMachine כתב/ה:הכל מעולה, בדיוק ברמת ה"קשיחות" שצריך. זה בהחלט יחדד את הטייסת וישפר אותה מבחינת משמעת.
רק דבר אחד לא הבנתי,

מה הכוונה במילה "רצופות"? זה אומר שאם קיימתם 12 טיסות בחודש למשל, ובאחת מהם לא הייתי אז אני יודח?

לא, הכוונה היא שאם בסה"כ יש לך 12 חיסורים מטיסות תוזמן לוועדת משמעת ותתאפשר הדחתך
הראל הדר

סמ"ט א בטייסת אבירי הצפון
#6 · לפני 19 שנים
אתה מתכוון 12 טיסות אחת אחרי השנייה. כלומר אם נגיד לא הגעתי ל11 טיסות לצורך הדוגמא, אבל
לטיסה ה 12 הגעתי אני לא יזומן לוועדה, הבנתי נכון? כי זה לא יוצא 12 רצוף, זה יוצא רק 11 רצוף שלא הגעתי אליהן.

ובנוסף יש סתירה בין מה שאתה כתבת למה שיותם כתב. יותם כתב:

יזומנו לוועדת משמעת להדחתם מהטייסת.

אתה כתבת:

ותתאפשר הדחתך

משמע מכאן, שלפי יותם ההדחה היא *בטוחה*, אך לפי דבריך ההדחה אינה בטוחה כלל. אז מה הוא הנכון?
#7 · לפני 19 שנים
SubMachine כתב/ה:אתה מתכוון 12 טיסות אחת אחרי השנייה. כלומר אם נגיד לא הגעתי ל11 טיסות לצורך הדוגמא, אבל
לטיסה ה 12 הגעתי אני לא יזומן לוועדה, הבנתי נכון? כי זה לא יוצא 12 רצוף, זה יוצא רק 11 רצוף שלא הגעתי אליהן.

ובנוסף יש סתירה בין מה שאתה כתבת למה שיותם כתב. יותם כתב:

יזומנו לוועדת משמעת להדחתם מהטייסת.

אתה כתבת:
[quote]
ותתאפשר הדחתך

משמע מכאן, שלפי יותם ההדחה היא *בטוחה*, אך לפי דבריך ההדחה אינה בטוחה כלל. אז מה הוא הנכון?[/quote]

כן צריך לערוך את המילה רצוף, טעות שלנו, אל תתייחס אליה, תתייחס אל זה ככה, אם אתה מגיע ל 12 חיסורים בטיסות, במצטבר, אז תזומן לוועדת משמעת להדחתך מהטייסת
כמובן שזאת הייתה טעות שלי כשאמרתי תתאפשר הדחתך...
חח עכשיו הצלחתי להסביר? 😛
הראל הדר

סמ"ט א בטייסת אבירי הצפון
#8 · לפני 19 שנים
טוב חברים, לגבי הסעיף של השתיים עשרה גיחות לי ולהראל היו כל מיני מחשבות ותהיות לגביו. הכוונה הראשונית הייתה אחרת אבל אתמול גיבשנו לנו את מה שהראל רשם.
בסופו של דבר המשמעות האמיתית של הסעיף, אחרי עוד מעט מחשבה שהשקעתי בו היום בבוקר וכך גם היא תיושם, היא שאם טייס לא מגיע לאף אחד משתיים עשרה טיסות רצופות, כלומר הפעם האחרונה שהוא טס הייתה לפני שלוש עשרה גיחות, אז הוא מודח מיידית מהטייסת.
#9 · לפני 19 שנים

היא שאם טייס לא מגיע לאף אחד משתיים עשרה טיסות רצופות

אז בסופו של דבר מה שכבתי בהודעה האחרונה שלי תקף, אני צודק? (שאם אני לא מגיע ל 11 גיחות,
ל12 אני כן מגיע, ול 13 אני לא יגיע, אז אני לא יזומן לוועדת הדחה, בגלל שזה לא נחשב *רצוף*)

בסופו של דבר אם אין עיניין של *רצף* אז אין פה גם היגיון, כלומר, 12 חיסורים יכולים להצטבר במשך תקופת זמן ארוכה לכל אחד שלא מגיע פעם בהמון זמן, ואז בסוף כולם יודחו מהטייסת 😛 ורק יותם והראל יישארו.

רוצים להגיב?

התחברו כדי להוסיף תגובה לדיון, או הצטרפו לדיסקורד לדיון חי.