109 חברים מחוברים
הצטרפו עכשיו
בית פורומים טייסת 116 הכנף המעופפת סיכום האימון שלא היה
דיון

סיכום האימון שלא היה

19 הודעות 128 צפיות לפני 19 שנים
#1 · לפני 19 שנים
שלום

אתמול היה אימון טייסת ראשון שבו התחלנו לעבוד על הפאזה של המגע. התאמנו על התקיפה המדורגת כאשר אחד (אני ברוב הזמן) היה על ה190 וזוגות עשו עליו את הטקטיקה בתורם עד שהצליחו להפילו (והצליחו). לדעתי האימון אתמול היה קצת בעייתי בהתחלה כאשר לא החלטנו מה נעשה או היכן נטוס לכן בזבזנו קצת זמן מצתער על הבעיה.. אבל לאחר מכן האימון היה טוב מאד והלך טוב..
לאחר מכן עשינו גיחה בלובי שאותה הוביל אלון VIFF שהצליח להגיע בסוף. ספרו איך היה??

תודה לכולם
מקווה לראות אותכם בעוד שבוע

RF
RifleFighter
רמי וייברמן

#2 · לפני 19 שנים
😈 😈 😈
מי היה? מה היה?

אני לא מבין. כולם מודיעים בפורום שלא יכולים להגיע, ונשארים אולי שניים שכן, אז אני מבטל ולא מתחבר, ואז מסתבר שבסוף יכולים. ההודעות שלכם של "כן מגיע"\"לא מגיע" צריכות להיות עם דרגת אמינות יותר גבוהה. אנשים עושים תכנונים לפי זה. אני למשל מפנה את הערב הזה במיוחד עבור האימון, וכשהרוב אומרים שלא יבואו, אני מתכנן דברים אחרים.

אני חושב שזה לא יהיה הוגן לספור את אתמול כאימון מהמניין, וששבוע הבא צריך לחזור על זה כשכולם נמצאים. גם אי אפשר לספור את מה שעשינו לאחר סוף אימון 5 כחלק שכבר עברנו עליו כי מעט מאוד השתתפו אז.

שמוליק
טייסת 101 הוירטואלית
😎
נערך לאחרונה: לפני 19 שנים
#3 · לפני 19 שנים
אתה צודק שמוליק,
לפי ההודעות של כולם היה אפשר לצפות לשממון, אבל אנשים טיפטפו בסוף.... 🤔
בכל מקרה לא ניתן לקרוא לזה אימון מסודר, אבל חזרנו על חלק קטן מהאימון הקודם בצורה חופשית יחסית. לא אימון מן המניין.

דווקא חיפשנו אותך אבל לא יכלנו לייצור קשר....
🙁
Private Pilot - Single Engine Land. American PPL
#7 · לפני 19 שנים
איזה טייסת מוזרה אנחנו...

מבטלים אימון והוא בכל זאת מתקיים באופן לא רשמי. למען האמת אני לא יודע אם זה דבר חיובי או לא...

חזרתי הביתה ב 22:30 בערך, התחברתי וראיתי כמה חברה ב TS בחדרים של טייסת 116. לא בדקתי את הפורום לפני שנכנסתי, כך שיכולתי רק להסיק שהאימון התקיים כמתוכנן והיה בעיצומו. ראיתי את רמי, רון, גיל, אלכס ומוטי מתרגלים התקפה מדורגת במפה של נורווגיה, אז הצטרפתי אליהם.

אחרי שהם סיימו את התרגילים עשינו טיסה של רביעיה בשרת Warclouds ב-HL. היה סביר מינוס, רוב המבנה הופל ולא חזר הביתה.

יש לנו עוד הרבה לתרגל ברמה של משמעת עצמית, תקשורת, יחסי גומלין בתוך הזוג ובתוך הרבעייה, גם של הטייסים וגם למובילים.

בכללי אני רוצה שאנשים יעשו את הסוויטץ' בראש ויתחילו להבין מה זה אומר לטוס כחלק מצוות. אני רוצה שאנשים יפנימו שכאשר הם טסים במבנה שהם חלק מיחידה אורגנית, כאילו מדובר ביישות אחת עם ארבעה מוחות שפועלים בצורה מסונכרנת ויהיו יותר אחראיים כלפי עצמם וכלפי המובילום שלהם, וכמובן מי שמוביל שיהיה יותר אחראי ומדרבן כלפי הבן זוג שלו.

ההערה שלי היא כלפי המובילים והמובלים באותה מידה.
הגיע הזמן שנעלה את 10 עקרונות הקרב של צה"ל ונגזור מהם את ההיבטים שקשורים אלינו. אפשר ללמוד מזה הרבה מאד.

VIFF
its not a bug, its a design feature
#9 · לפני 19 שנים
טייסת מוזרה בהחלט. כל מי שאמר שלא יוכל לבוא בסוף כן הגיע - אלון רמי אלכס ומוטי. דבר חיובי כי זה מראה על רצון, אבל גם שלילי כי זה לא מאפשר תכנון נכון. די דומה למצב שאנשים לא מגיעים וגם לא מודיעים מראש - דופק את התכנון. אי-אפשר לצאת מההנחה ש "ניכנס בכל מקרה, אולי יגיעו אנשים". זה לא פועל כמו שצריך.
אולי אצלי המצב שונה מהרוב, כי על כל ערב כזה שאני "סוגר" בשביל ה VPN זה על חשבון דברים אחרים כגון אישה, ילדים וכו', וכשאני מבין שזה מבוטל אני מתכנן דברים אחרים במקום ולא מנסה סתם להיכנס כדי לא "לבזבז" ערב סתמי ב VPN.

שמוליק
טייסת 101 הוירטואלית
😎
#11 · לפני 19 שנים
"אולי אני לא אגיע... יש לי עבודה לעשות..."

שמוליק אני באמת מצתער אבל זה בעייתי קצת להגיע לפעמים ולכן אני אומר שאולי אני לא אגיע כי ברוב המקרים אני מצליח לתמרן את הזמנים לכדי הגעה אבל אני רושם את התגובה הנ"ל ליתר ביטחון
RifleFighter
רמי וייברמן

#12 · לפני 19 שנים
Hedgehog כתב/ה:טייסת מוזרה בהחלט. כל מי שאמר שלא יוכל לבוא בסוף כן הגיע - אלון רמי אלכס ומוטי. דבר חיובי כי זה מראה על רצון, אבל גם שלילי כי זה לא מאפשר תכנון נכון. די דומה למצב שאנשים לא מגיעים וגם לא מודיעים מראש - דופק את התכנון. אי-אפשר לצאת מההנחה ש "ניכנס בכל מקרה, אולי יגיעו אנשים". זה לא פועל כמו שצריך.
אולי אצלי המצב שונה מהרוב, כי על כל ערב כזה שאני "סוגר" בשביל ה VPN זה על חשבון דברים אחרים כגון אישה, ילדים וכו', וכשאני מבין שזה מבוטל אני מתכנן דברים אחרים במקום ולא מנסה סתם להיכנס כדי לא "לבזבז" ערב סתמי ב VPN.

שמוליק אני מצטער , אבל הפעם אתה ממש לא צודק.

א. לדעתי אין דבר כזה אימון מתבטל , קבענו יום אימון ואפילו אם מגיעים 2 אנשים צריך לקיים אותו.
מבחינתי אפילו אם אני אגיע ואראה שאני לבד , אני אקח מוסטנג ואכנס ללובי להתאמן איזו שעה עם המוסטנג.

ב. ביקשו להודיע מראש כשלא מגיעים ... אז אם כמה אנשים הודיעו שהם לא מגיעים, זה עדיין לא אינדיקציה לגבי אלה שכן מגיעים. ויש הרבה יותר טייסים מ 5 חבריה שהודיעו שלא מגיעים.

ג. יש כאלה שאמרו שכנראה לא יגיעו אבל ינסו כמוני וכמו רמי. קרענו את התחת בלימודים לפני בכוונה כידי להספיק להגיע לאימון וזה מעיד על זה שחשוב לנו להגיע לאימון למרות הקשיים.

ד.לדעתי אנחנו חייבים להשריש את העניין שיש אימון ביום שני לא משנה מה!
עד השיעור האחרון זה הסתדר לנו יפה שהמנהלים הבכירים של הטייסת היו בכל אימון אבל זה לא יהיה ככה תמיד וזו לא סיבה לבטל אימון. כי תמיד יש מחליפים. חייב לציין שרמי השתלט יפה על העברת האימון ( חוץ מהקטע בהתחלה שלקח לנו זמן לקבוע איפה עושים את האימון ... ).

מציע לקבוע את האימון הזה כרשמי וללמוד מהטעויות שעשינו גם ברמה המקצעית של הטיסה שלנו וגם ברמת ניהול הטייסת. רמי זה אימון מספר 6.

נ.ב
ממליץ לכם להתחיל לפחד מרמת הטיסה של SETUP 💡
#13 · לפני 19 שנים
ron533 כתב/ה:[quote="Hedgehog"] ולא מנסה סתם להיכנס כדי לא "לבזבז" ערב סתמי ב VPN.

אין כזה דבר "לבזבז ערב סתמי ב VPN".....

😉[/quote]

כשמתחילים לספור לך אותם אחד לאחד ומתחילות שאלות "מה לא מספיק שכל יום חמישי אתה משחק", ויש יציאות של "אתה מזניח את המשפחה" אז יש ועוד איך דבר כזה ערב סתמי - זה ערב כזה שיספרו לך אותו כעוד יום ששיחקת במחשב, אבל סתם "הלכת מכות" ב VPN בלי באמת ללמוד מזה משהו מהותי. כמו הערב ההוא שבזבזנו בנסיונות סרק בשרת של 85FG.

RF, tilarium,
סבבה.

שמוליק
טייסת 101 הוירטואלית
😎
#14 · לפני 19 שנים
Hedgehog כתב/ה:[quote="ron533"][quote="Hedgehog"] ולא מנסה סתם להיכנס כדי לא "לבזבז" ערב סתמי ב VPN.

אין כזה דבר "לבזבז ערב סתמי ב VPN".....

😉[/quote]

כשמתחילים לספור לך אותם אחד לאחד ומתחילות שאלות "מה לא מספיק שכל יום חמישי אתה משחק", ויש יציאות של "אתה מזניח את המשפחה" אז יש ועוד איך דבר כזה ערב סתמי - זה ערב כזה שיספרו לך אותו כעוד יום ששיחקת במחשב, אבל סתם "הלכת מכות" ב VPN בלי באמת ללמוד מזה משהו מהותי. כמו הערב ההוא שבזבזנו בנסיונות סרק בשרת של 85FG.

[/quote]

אני יודע שאתה צודק 100%, עוד אין לי ילדים - אז יש הבנה. בינתיים.
אחר כך... נטוס,
דרך החלון... 🙂

Tilarium, תודה על המחמאות,
אני חכם על מתחילים.... 😂
Private Pilot - Single Engine Land. American PPL
#15 · לפני 19 שנים
tilarium כתב/ה:
א. לדעתי אין דבר כזה אימון מתבטל , קבענו יום אימון ואפילו אם מגיעים 2 אנשים צריך לקיים אותו.
מבחינתי אפילו אם אני אגיע ואראה שאני לבד , אני אקח מוסטנג ואכנס ללובי להתאמן איזו שעה עם המוסטנג.

יש דבר כזה מתבטל - אם מודיעים שהתבטל, אז התבטל - לא משנה מה הסיבה.
מבחינתך אולי זה נקרא אימון לטוס לבד בלובי, אבל זה לא אימון טייסת.

tilarium כתב/ה:
ב. ביקשו להודיע מראש כשלא מגיעים ... אז אם כמה אנשים הודיעו שהם לא מגיעים, זה עדיין לא אינדיקציה לגבי אלה שכן מגיעים. ויש הרבה יותר טייסים מ 5 חבריה שהודיעו שלא מגיעים.

אם יש 7-8 אנשים על בסיס קבוע באימונים (כי זה מה שהיה עד עכשיו), ו-5 מודיעים שלא יבואו, זה משאיר 2-3 אנשים. זה אינדיקציה מספיק טובה.

tilarium כתב/ה:
ג. יש כאלה שאמרו שכנראה לא יגיעו אבל ינסו כמוני וכמו רמי. קרענו את התחת בלימודים לפני בכוונה כידי להספיק להגיע לאימון וזה מעיד על זה שחשוב לנו להגיע לאימון למרות הקשיים.

סבבה - לימודים זה חשוב, אני לא מזלזל, אבל יש דרך להגיד למה מתכוונים. אם אומרים "אני כנראה לא אוכל להגיע" זה מתפרש בצורה אחת, ואם אומרים "יש לי עבודה להגיש, אבל אני אנסה להגיע בכל-זאת" זה יתפרש אחרת.
ובכלל, כדי להצליח לתכנן משהו, לא צריך לנסות לפרש למה בדיוק התכוונו. הקטע של להגיד אולי אני לא אבוא רק כדי לצאת ידי חובה לא מתאים פה. בגרות ואחריות - להודיע חד-משמעית "כן" או "לא".
ואני לא אוהב את הרמיזה הזאת שאני לא עושה את מירב המאמצים ושזה לא חשוב לי כי בלי הפעילות שאני התחלתי פה לא היה קם כאן כלום, ואתם יודעים את זה.

tilarium כתב/ה:
ד.לדעתי אנחנו חייבים להשריש את העניין שיש אימון ביום שני לא משנה מה!
עד השיעור האחרון זה הסתדר לנו יפה שהמנהלים הבכירים של הטייסת היו בכל אימון אבל זה לא יהיה ככה תמיד וזו לא סיבה לבטל אימון. כי תמיד יש מחליפים. חייב לציין שרמי השתלט יפה על העברת האימון ( חוץ מהקטע בהתחלה שלקח לנו זמן לקבוע איפה עושים את האימון ... ).

גם סבבה, אבל יש גם עניין של פיקוד. אם המ"ט מודיע שהוא לא בא, והסמ"ט מנסה להחליף אותו אבל רואה שאין קהל, ומגיע למסקנה שמבטלים, אז אין מצב של מחליפים ואילתורים.
זה לא אומר שאסור לעשות כלום באותו ערב ביחד, רק שזה לא יכול להיחשב כאימון טייסת רשמי.

tilarium כתב/ה:
מציע לקבוע את האימון הזה כרשמי וללמוד מהטעויות שעשינו גם ברמה המקצעית של הטיסה שלנו וגם ברמת ניהול הטייסת. רמי זה אימון מספר 6.

ללמוד מהטעויות ברמה המקצועית - כן, ברמת ניהול הטייסת - לא מבין למה הכוונה
אבל לא, זה לא אימון מס' 6 - בגלל כל הסיבות שלעיל.

שמוליק
טייסת 101 הוירטואלית
😎

רוצים להגיב?

התחברו כדי להוסיף תגובה לדיון, או הצטרפו לדיסקורד לדיון חי.