52 חברים מחוברים
הצטרפו עכשיו
בית פורומים תעופה וביטחון ישראל מחליפה את היסעורים????
דיון

ישראל מחליפה את היסעורים????

60 הודעות 6,151 צפיות לפני 19 שנים
#4 · לפני 19 שנים
הכפירים שימשו לביום אויב בטייסת הכובעים האדומים האמריקאית ואחרים נמכרו למדינה במרכז אמריקה.
הצ'ינוק הוא מסוק ישן לא פחות מה- ch53 ואני לא מאמין שלחיל האוויר יש מה להתעניין בו היום.
#5 · לפני 19 שנים
אכן כן. מסוק הצ'ינוק החל גם למשל ממלחמת ויאטנם אם אני לא טועה.
דרך אגב אם אני לא טועה גם חיל הים הבריטי משתמש במסוקי Sea king שהם די דומים ליסעור.....
#6 · לפני 19 שנים
הSEA KING זה הדגם הימי של היסעור

קורס טיס מס 162 HERE I COME
#7 · לפני 19 שנים
חברה היסעור עושה את תפקידו מצוין ולא צריך החלפה...מה נראה לכם לח"א יש ברז עם כסף שזורם בלי סוף!?!?? לא סתם יש השבחות כל פעם ב...

לא רוצים לבזבז כסף וכל עוד המטוס או מה שזה לא יהיה עושה את העבודה כמו שצריך אין סיבה להחליפו......

המקרים היחידים שמחליפים זה רק כשיש שיפור בטכנולוגיה שלא מאפשר למסוק להתקדם אליו...כל עוד אפשר להתקדם אז למה לא??

קחו את ההעיט המשופר לדוגמא...יכלו להחליף אותם אבל לא היו צריכים המצב שלהם היה טוב .. אז למה לא לעשות את המצב שלהם עוד יותר טוב?!?!?
#10 · לפני 19 שנים
למה להחליף א תהיסעורים?! המסוק משרת את ישראל מצוין ולא נראה לי ששוקילים להחליף אותו.
עמרי גילת.
#13 · לפני 19 שנים
101Falcon כתב/ה:[quote="falcononeone"][quote="Gim3l"]לפי מה שאני יודע ישראל רצתה לרכוש מסוק סער חדש והברירות היו שתיים: או הCH53 הלא הוא היסעור או CH-47 צ'ינוק. מן הסתם הבחירה הייתה היסעור ולפי מה שאני יודע היסעור שירת את ישראל נאמנה ומעולם לא שקלו להחליפו.

חיפוש זה(של מסוק סער החדש) התבצע בתחילת שנות השישים.

וישראל לפי ידיעתי לא מחפשת מסוק סער-כבד, אלא שיפרה את היסעור הויתיק והנאמן[/quote]
לפי מה שהבנתי ממכונאי בתל נוף{הייתי שם בטיול} כל מסוק יסעור בשירות מפורק לגורמים כל 7 שנים, מתקנים ומשפרים מה שצריך ומרכיבים חזרה...קצת בעיה למצוא חלקי חילוף למסוק הזה:\קצת עתיק🙂[/quote]

יש אחי דברים שלא אמורים לומר... בתור מי שהיה בטיול ומאוד נהנה לפי געתי לא היית צריך לומר את זה פה...
שחר חזקלביץ
טייס פרטי אמריקאי
מגדל בן גוריון, מגדל שדה דוב ומגדל הרצליה
#14 · לפני 19 שנים
BlaZe,

איזה לשמר ואיזה בטיח עוד 20 שנה יהיו בחיל האויר מטוסי F35
אני בטוח שיוציאו המון מטוסים ומסוקים משירות ב20 שנה הבאות
היסעור נראה לי יהיה בינהם

ובשנים הקרובות אני מאמין שימציאו מסוק חדש עבור צבא ארה"ב
שעושה את עבודת התובלה מצויין וזה יגיע מתישהו גם לארץ
#15 · לפני 19 שנים
אני לא רוצה שיחליפו את היסעור, הוא כלי הטיס האהוב שלי .
מה גם שאין איתו הרבה בעיות לפי מה שאני יודע ככה שאין סיבה להחליפו .

רוצים להגיב?

התחברו כדי להוסיף תגובה לדיון, או הצטרפו לדיסקורד לדיון חי.