55 חברים מחוברים
הצטרפו עכשיו
בית פורומים תעופה וביטחון ישראל מחליפה את היסעורים????
דיון

ישראל מחליפה את היסעורים????

60 הודעות 6,151 צפיות לפני 19 שנים
#2 · לפני 19 שנים
לפי מה שאני יודע ישראל רצתה לרכוש מסוק סער חדש והברירות היו שתיים: או הCH53 הלא הוא היסעור או CH-47 צ'ינוק. מן הסתם הבחירה הייתה היסעור ולפי מה שאני יודע היסעור שירת את ישראל נאמנה ומעולם לא שקלו להחליפו.
עמרי גילת.
#3 · לפני 19 שנים
בטח ששקלו הוא מאוד ישן כבר 50 שנה פה בארץ ואתה לא יודע כמה פעמים רוצים לירוקז מסוקי סער חדשים שיחליפו את היסעור הבעיה היא שלבנתיין לא מצאו כי אין משהו יותר טוב מהיסוער למרות שהציינוק משתווה אליו הום רוצים לרכוש כמה כדי לבדוק אותם ולראות אם לרכוש בעוד כמה שנים כי עכשיו היסעורים בתהליך של השבחה לבערך עד 2025

4X-ELD
#4 · לפני 19 שנים
אני יודע שרוצים לעשות את הפרויקט "יסעור 2025".
(יש את הכתבה על זה בגליון של חיה"א, מס' 171)
#5 · לפני 19 שנים
Gim3l כתב/ה:לפי מה שאני יודע ישראל רצתה לרכוש מסוק סער חדש והברירות היו שתיים: או הCH53 הלא הוא היסעור או CH-47 צ'ינוק. מן הסתם הבחירה הייתה היסעור ולפי מה שאני יודע היסעור שירת את ישראל נאמנה ומעולם לא שקלו להחליפו.

חיפוש זה(של מסוק סער החדש) התבצע בתחילת שנות השישים.

וישראל לפי ידיעתי לא מחפשת מסוק סער-כבד, אלא שיפרה את היסעור הויתיק והנאמן
כִּי הִנֵּה יְהוָה בָּאֵשׁ יָבוֹא וְכַסּוּפָה מַרְכְּבֹתָיו
ישעיהו סו טו
#6 · לפני 19 שנים
falcononeone, יש בזה משהו במה שאמרת, אני לא חושב שישראל תרצה לחליף את המסוק הותיק והנאמן שלה, במשהו אחר.....
#7 · לפני 19 שנים
falcononeone כתב/ה:[quote="Gim3l"]לפי מה שאני יודע ישראל רצתה לרכוש מסוק סער חדש והברירות היו שתיים: או הCH53 הלא הוא היסעור או CH-47 צ'ינוק. מן הסתם הבחירה הייתה היסעור ולפי מה שאני יודע היסעור שירת את ישראל נאמנה ומעולם לא שקלו להחליפו.

חיפוש זה(של מסוק סער החדש) התבצע בתחילת שנות השישים.

וישראל לפי ידיעתי לא מחפשת מסוק סער-כבד, אלא שיפרה את היסעור הויתיק והנאמן[/quote]
לפי מה שהבנתי ממכונאי בתל נוף{הייתי שם בטיול} כל מסוק יסעור בשירות מפורק לגורמים כל 7 שנים, מתקנים ומשפרים מה שצריך ומרכיבים חזרה...קצת בעיה למצוא חלקי חילוף למסוק הזה:\קצת עתיק🙂
#8 · לפני 19 שנים
היסעור(האמריקאי) משרת מתחילת מלחמת ויאטנם לא?
מאור פאר
#10 · לפני 19 שנים
תאמין עם קצת כסף הם יקנו חלקי חילוף כי ארצות הברית עדיין מסתמשת במסוקים והם מתקלקלים יותר מהר מפה והם לא מתקנים הם קונים חלקי חילוף לכן יש פשוט ישראל שמה מערכות ישראליות שמשביחות אותו לעוד כמה שנים

4X-ELD
#12 · לפני 19 שנים
בטח שהם משתמשים הם משתמשים להובלות כל מיני דברים ברחבי הארץ לא למלחמה והם משתמשים בהם לאימון וכו.
ורק שתדע שישראל מכרה את מטוסי הכפיר לארצות הברית והם משתמשים בהם לאימונים 1 על 1 ועוד כי הם עדיין מטוסים אמינים מאוד

4X-ELD
נערך לאחרונה: לפני 19 שנים
#13 · לפני 19 שנים
יסעור זה מסוק מצויין שמשרת את צה"ל כמו שצריך
עד שלא ימציאו איזה מסוק על....עם ביצועים שטרם נראו
אני לא מוצא סיבה שחיל האור יחליף את היסעור
אני מאמין שישפרו אותו והוא ישרת עוד 15-10 שנים בצה"ל

אז נכון שהוא מסוק ישן ויש איתו בעיות והוא דורש תחזוקה רבה
אבל אני חולה על המסוק הזה
#14 · לפני 19 שנים
יש איתו הרבה בעיות אבא שלי שטיפל בהם בשירותו הצבאי אמר לי שאם היסעורים היו יוצאים לטיסה של חצי שעה והם חזרו היו מיליון ואחד תקלות למה כי המערכות שלו לא התחממו כדי לעבוד 100% לכן אם היסעורים טסים משהו כמו 3-4 שעות הם חושזרים ואין כמעט בעיות

4X-ELD
#15 · לפני 19 שנים
אלעד כתב/ה:בטח שהם משתמשים הם משתמשים להובלות כל מיני דברים ברחבי הארץ לא למלחמה והם משתמשים בהם לאימון וכו.
ורק שתדע שישראל מכרה את מטוסי הכפיר לארצות הברית והם משתמשים בהם לאימונים 1 על 1 ועוד כי הם עדיין מטוסים אמינים מאוד

זה היה מזמן, המטוסים האלה כבר מזמן הוחזרו.

רוצים להגיב?

התחברו כדי להוסיף תגובה לדיון, או הצטרפו לדיסקורד לדיון חי.