69 חברים מחוברים
הצטרפו עכשיו
בית פורומים אי אל 2 סדנאת ניווט ללא אייקון מפה-הכנה לתרחיש - יום חמישי 08.03.06
דיון

סדנאת ניווט ללא אייקון מפה-הכנה לתרחיש - יום חמישי 08.03.06

16 הודעות 2,934 צפיות לפני 19 שנים
#1 · לפני 19 שנים
בעוד שבועיים נקיים תרחיש שמדמה את מבצע ולווטה, מבצע ההטסה של מטוסי הספיטפייר הראשונים לישראל. התרחיש יתקיים ללא אייקונים וללא אייקון מפה, כך שהניווט יהיה עצמאי לחלוטין ובחלקו הגדול מעל מים.

השבוע (08.03) נקיים סדנה בנושא ניווט עצמאי ללא אייקון מפה. נדבר על עקרונות ניווט ראיה וניווט מכשירי ונתרגל את שניהם, כולל טיסה מעל מים.

חומר עזר יתפרסם בהמשך.

צוות ניהול ראשי - פריפלייט
a
amix85
601 פוסטים · פתח תקוה
#2 · לפני 19 שנים
ממממ נשמע מעניין!
חבל שאני לא יוכל להשתתף
"don't be a fool and die for your country, let the other son of a bitch die for his country!!!!"
general Gorege patton
#4 · לפני 19 שנים
עמי דבר איתי, בוא נבדוק שוב לראות איך אפשר לסדר לך כניסה ל VPN.
שלחתי לך מספר נייד שלי בפרטי, תרגיש חופשי להתקשר.
its not a bug, its a design feature
#6 · לפני 19 שנים
סיכום:

למעט החברה שלא ניווטו, אני חושב שאתמול הטייסים למדו כלים מאד שימושיים לניווט אוויר בסיסי.

למדנו את ההבדלים בין TAS לבין IAS ולמדנו איך מוצאים מהירות אוויר TAS.
למדנו איך למצוא אורך של ציר טיסה בכל כיוון ואזימות ע"פ הפעלת משפט פיתגורס (במשולש ישר זוית סכום ריבועי הניצבים שווה ליתר בריבוע).
למדנו לקבוע זמן טיסה משוער (Estimated Time Enroute - ETE).
למדנו לקבוע זמ"מ - זמן מעל מטרה / TOT - Time On Target (מונחים מקבילים ל ETA).

כל טייס קיבל מקטע לניווט והיה צריך לבצע את החישובים תוך כדי הטסה של המטוס שלו.
לי באופן אישי זה היה ממש קשה, אני מודה. היום אני יודע להעריך נווטים יותר... 🙂

אחד הטייסים שראוי לציון לשבח בקבוצה שלי הוא RifleFighter אשר ניווט אל הנקודה שלו והגיע אליה בדיוק בזמ"מ (זמו מעל מטרה או ETA) שקיבל בחישובים שלו. הוא היה כל כך מדיוק שעברנו מעל הנקודת יעד בדיוק בשניה שהוא נתן בזמ"מ... מדהים !!!

כמו כן אני רוצה לציין לשבח את Trigger (שהזכיר לי את shift-tang שנותן זווית מדויקת יותר) וגם את Falcon ואת Viper שעשו עבודה מצוינת לשמור כיוון / גובה / מהירות קבועים במהלך הטיסה של כל מקטע בניווט.

מאד ניהנתי ללמוד ולהדריך !
VIFF
its not a bug, its a design feature
#7 · לפני 19 שנים
תודה לכל החבר'ה שהגיעו, להערכתי למדתם הרבה וזה יעזור מאוד בעתיד.

בקבוצה שלי לא כולם היו עם ציוד/מצב נפשי לנווט, אבל כולם באו ברוח טובה והיה מאוד ממצה - ELI201, gprr, Maverick, Schnix - היה אחלה 😄

צוות ניהול ראשי - פריפלייט
a
amix85
601 פוסטים · פתח תקוה
#8 · לפני 19 שנים
אני עבדתי אתמול ...
"don't be a fool and die for your country, let the other son of a bitch die for his country!!!!"
general Gorege patton
#9 · לפני 19 שנים
יצא דאבל, מצטער... 😢

!No Shnizel?No B&Z
Pilot that counts on missiles will die by the gun
נערך לאחרונה: לפני 19 שנים
#10 · לפני 19 שנים
ViFF כתב/ה:סיכום:
למדנו איך למצוא אורך של ציר טיסה בכל כיוון ואזימות ע"פ הפעלת משפט פיתגורס (במשולש ישר זוית סכום ריבועי הניצבים שווה ליתר בריבוע).
למדנו לקבוע זמן טיסה משוער (Estimated Time Enroute - ETE).
למדנו לקבוע זמ"מ - זמן מעל מטרה / TOT - Time On Target (מונחים מקבילים ל ETA).

VIFF

בדיוק מה שאנחנו לומדים עכשיו בפיסיקה =] כיף לראות שמה שאני לומד משתממש , אגב לחברה עם המחשבון המדעי , כדי למצוא את האורך של ציר הטיסה ואזימות בקיצור את "היתר של המשולש" ניתן לבצע את הפעולה POL ולהכניס את המרחקים של שני הניצבים (זאת אומרת ציר X ו Y) ...מה שתכלס זה עושה , זה מעביר מהצגה קרטזית , שני מרחקים על ציר X ו Y ומעביר ליתר או למרחק בהצגה הפולארית , וכל מה שנשאר כדי למצוא את זווית הטיסה זה שיפט-טנגנס (למי שלא יודע - הניצב שמול הזווית חלקי הניצב שליד הזווית) של ציר X וציר Y (חשוב לציין שהזווית שמתקבלת היא ביחס לכיוון מזרח וצריך לעשות את השינויים בהתאם כדי שזה יהיה ביחס לצפון ,לא סגור על זה אבל לחסר מ 360 את הזווית שהתקבלה ,ובעצם לקבל את האזימוט האמיתי לכיוון הטיסה...)
אגב ציר X וציר Y במפה של הסימולטור עצמו זה האורך והרוחב וזה בעצם האותיות והמספרים לדוגמא , אם צריך להגיע לקוביה A 10 ונק' הפתיחה היא B7 אז צריך לטוס שתי קוביות (כל קוביה היא 100 ק"מ רבוע)למעטה או למעלה (זה החלק הפחות חשוב) ועוד קוביה אחת ימינה או שמאלה (שוב החלק הפחות חשוב) ואז לחשב משפט פיתגורס או שוב לבעלי המחשבון המדעי הפעולה POL והרי לכם הוקטור השקול \ היתר \ העתק \ קו אווירי או כל שם שלא תרצו לקרוא לזה ...

אילו היו חמש דקות של חישוב וקטור שקול והמרה בין הצגה קרטזית להצגה פולארית , תודה על ההקשבה 😎

חייב להתחיל לחזור לטוס...

!No Shnizel?No B&Z
Pilot that counts on missiles will die by the gun
#12 · לפני 19 שנים
האם יש מצב למועד ב' לכאלה שמסיבות שונות לא יכלו להשתתף בשיעור ניווט הראשון?
היות ומדובר בחומר ראשוני בסיסי וחשוב , יהיה קשה להדביק את מי שממשיך קדימה בלי החומר הזה.

ממה שקראתי למעלה אני מבין שניווט אווירי שונה מאד מניווט על הקרקע ,על פי תווי מפה....
#14 · לפני 19 שנים
יש לי שאלה :
איך התרחיש הזה אמור להתבצע? מישהו יוביל את הניווט והשאר יטוסו אחריו או שכל אחד ינווט במסלול אחר.
#15 · לפני 19 שנים
עוד לא ידעוים התנאים אז אין הרבה מה לשאול... רק מה שאני יודע זה שהטיסה תהיה מעל ים במזג אוויר סוער בגלל שקראתי חלק מהסיפורים על הבאת המטוסים האלו....

RF
RifleFighter
רמי וייברמן

רוצים להגיב?

התחברו כדי להוסיף תגובה לדיון, או הצטרפו לדיסקורד לדיון חי.