138 חברים מחוברים
הצטרפו עכשיו
בית פורומים טייסת 110 אבירי הצפון - הטייסת נסגרה יריביות מול טייסות אחרות?
דיון

יריביות מול טייסות אחרות?

33 הודעות 245 צפיות לפני 19 שנים
#1 · לפני 19 שנים
שלום,
מכירים את החטטנים?
איך אני שונא אותם!

אני יודע: ממש מעט, לא מזמן למדתי RAMP START, לפי התוכנה הנחמדה הזאת מהאתר שלהם, אני יודע להמריא ולנחות בלי שמישהו ילמד אותי אז אני לא יודע את רמת המקצועיות.

אני יודע בערך וצריך עזרה: להעלות את רמת המקצועיות בהמראה ונחיתה.

אני לא יודע בכלל: כל דבר אחר. החל בניווט בסיסי, נחיתת מכשירים, ירי טילים, תדלוק, הכל!

אני יכול לטוס: בימי שני, שלישי, רביעי וחמישי השעה גמישה.
שישי זה הכי טוב, בערב לפני שנפגשים עם חברים.
ראשון ושבת זה אסון!
גל מינץ.
4X-MNZ.
טייס CVFR IFR ATPL.
פקח הרצליה, שדה דב וקרקע בן גוריון.
#2 · לפני 19 שנים
היי גל.

אם הראל כבר הציע את עצמו לעזור, אז זה כבר טוב ושיהיה בהצלחה.
אני עדיין חושב שיהיה טוב אם תקרא את המניואל, אתה תראה איך אתה תדע הרבה יותר דברים מאשר לימוד של 1 על 1.
ברגע שהראל הציע את עצמו אין צורך ללמוד את הכל. את הפרקים החשובים יותר של הא"א, א"ק החלק של המכמ. כאלה חלקים שמלמדים אותך על תפעול של מערכת מורכבת מסוימת. ככה תבין הרבה יותר טוב.

אני בעצמי לפני שאנחנו מבצעים משימה, אני קורא את החלק שאני אזדקק לו במשימה וכך אני מגיע למשימה כשאני יודע ומבין הכל הרבה יותר טוב ויודע לעשות במערכות השונות שימוש על הצד הטוב ביותר.

את כל הניווט, הנעה תפעול בסיסי שוטף של המטוס אתה יכול להשאיר להראל 😛

שיהיה בהצלחה. 📖

הפשרות של היום, הן הנורמות של מחר והערכים של מחרתיים.
#3 · לפני 19 שנים
יהב,

הרעיון של לימוד 1 על אחד כנראה פחות יעיל כי זה מה שאתה אמרת ואני סומך על זה. אך למידה לבד מהמניואל היא קשה כי אתה אומר לי לקרוא את הדברים שמלמדים באמת ואני צריך שמישהו יגיד לי מה הם הדברים החשובים באמת. אני חשבתי על משהו כזה, שלפני כל שיעור המדריך (הנחמד) יגיד לי על איזה נושאים ועמ' אנחנו הולכים לעבור, אני אקרא אותם ואז ביחד נעבור על זה. כך נוכל לשפר את רמת היעילות של 1 על 1, וגם להתקדם בצורה יעילה. מה אתם אומרים?
גל מינץ.
4X-MNZ.
טייס CVFR IFR ATPL.
פקח הרצליה, שדה דב וקרקע בן גוריון.
#4 · לפני 19 שנים
gal_mintz כתב/ה:יהב,

הרעיון של לימוד 1 על אחד כנראה פחות יעיל כי זה מה שאתה אמרת ואני סומך על זה. אך למידה לבד מהמניואל היא קשה כי אתה אומר לי לקרוא את הדברים שמלמדים באמת ואני צריך שמישהו יגיד לי מה הם הדברים החשובים באמת. אני חשבתי על משהו כזה, שלפני כל שיעור המדריך (הנחמד) יגיד לי על איזה נושאים ועמ' אנחנו הולכים לעבור, אני אקרא אותם ואז ביחד נעבור על זה. כך נוכל לשפר את רמת היעילות של 1 על 1, וגם להתקדם בצורה יעילה. מה אתם אומרים?

זאת הייתה הכוונה שלי
הראל הדר

סמ"ט א בטייסת אבירי הצפון
#5 · לפני 19 שנים
אני הולך לכתוב דברים טיפה קשים, אבל תסלחו לי, ובסה"כ זוהי דעתי.

אני חושב שאין כל קשר בין הטייסת לבין קורס טיס, אתם חייבים להפריד בין שני הדברים.
העובדה שטייסות אחרות פותחות קורסי טייס, לא מחייבת את הטייסת שלנו לעשות כך.
שימו לב כמה זמן מבזבז קורס הטייס לטייסות אחרות שאינן מתקדמות ונשארות במקום.

מי שרוצה ללמוד שילך לקורס טיס אחר, או שיקרא את המניואל בוק ויתרגל בסימולטור,
לא חסרים תירגולים. ושאני אומר לקרוא, אני מתכוון את החלקים החשובים לפחות, כי בלי
זה אי אפשר לעבוד.

עכשיו החלק הקשה:

לעניות דעתי, מי שברצונו להתלמד שימצא דרכים אחרות, אסור לזה לבוא על חשבון
הזמן של הטייסת.
כיום הטייסת מקבלת כל טייס שמגיע אליה, וזה רע מאוד!
אמרתי ליותם כבר מזמן, שאם ברצונו לפתח טייסת מקצועית, הוא חייב להתחיל לעשות
סלקציה ברמה מאוד גבוהה, על מנת שרק מי שמלומד ובקיא בהטסה יוכל להכנס.

אני לא מתבייש לומר את זה, ואדרבא, אני חושב שכולם צריכים לעבור את הסלקציה הזאת
כולל מי שכבר נמצא פה, וגם אם יעיפו אותי או מישהו אחר זה יהיה סבבה, כי בסה"כ
זה יתן לי או לאחרים מוטיביציה להשתפר ואז לנסות את מזלי שוב במבחני הקבלה של הטייסת.
תחשבו גם איזה שם זה יביא לטייסת, כולם ידברו על כמה שקשה להתקבל לטייסת
ועל כמה שהיא מקצועית (למרות שזה דבר שולי זה טוב).
אם זה לא מה שיהיה כל טייס שיגיע יגיד באמצע משימה:"רגע, איך פותחים גלגלים?"
"איך נוחתים?", "איך מתדלקים?". אם זה דברים קטנים אז בסדר, אבל לפעמים אנשים
שואלים שאלות שמדהימות אותי.
בנוסף אני חושב שצריך להגביל את מספר המקומות בטייסת לבערך 11 טייסים.
טייסת גדולה מידי פירושה אי יכולת לתת צומת לב לכל טייס לאחר משימה ותידרוך,
וקושי במהלך ההתנהלות של משימות.

בקשר ליריבויות מול טייסות אחרות, אני מבין שחלק פה מרגישים עליונות על שאר הטייסות,
אבל עזבו את זה בצד, לא מתאים לנו הגישה הזאת. אנחנו חייבים להתעסק בשיפור שלנו,
ולא בטייסות אחרות.

רוצים להוכיח ולהראות שאתם טובים יותר? תראו את זה באוויר, כאשר נלחם מולם.
בהצלחה לכולם בהמשך.
#6 · לפני 19 שנים
אלחי.. רואים שאתה לא מעודכן טיפה בטייסת בזמן האחרון :>

אנחנו עובדים עם סלקציה ומתוך שש פניות בזמן האחרון קיבלנו רק אחת, והשאר מתאמנים כדי להתקבל אלינו....

דור בעצמו פנה אליי ואמר לי שרוב החניכים שלו הגיעו אליו כי לא קיבלנו אותם או כי הם ידעו מראש שלא נקבל אותם.

חלק אפילו הולכים לקורס של העקרבים כדי להשתפר ולהצטרף לטייסת שלנו.
#7 · לפני 19 שנים
אני לא מעודכן בעובדה שיש סלקציה כי אני כבר בתוך הטייסת... 😉
וגם מהסיבות שאתה יודע כבר...

אני שמח שאתם עובדים עם סלקציה, תאמין לי, זאת החלטה חכמה.
#9 · לפני 19 שנים
SubMachine כתב/ה:אני לא מעודכן בעובדה שיש סלקציה כי אני כבר בתוך הטייסת... 😉
וגם מהסיבות שאתה יודע כבר...

אני שמח שאתם עובדים עם סלקציה, תאמין לי, זאת החלטה חכמה.

אלחי, לי וליותם יש טיפה ניסיון בקטע של ניהול הטייסת מהטייסת שלנו בכוכב כחול שבה עשינו כמה דברים, מתוכם היה ניסיון לעשות קורס טייס שכזה, אבל זה לא בדיוק הלך כמו שצריך, וזה בהחלט לוקח מלא משאבים מהטייסת ולא הולך ביחד עם המטרות שרצינו להציב לעצמנו בטייסת.
מה שכן, לכוכב כחול אין הרבה קהל יעד מה שגרם לנו לקבל את רוב הטייסים שרצו להתקבל והתקווה שלנו הייתה ללמד אותם במטרה שמתי שהם יגיעו לרמה המאימה הם יחזירו לטייסת בפעליות מבצעית משובחת.

כרגע בטייסת אבירי הצפון יש סלקציה, יש גם מספר טייסים מוגבל, שאנחנו לא יודעים להצביע עליו בברור כרגע, ואין קורס טייס כמו שאתה נוכח לדעת...

מה שאני יעשה עם בן וגל יהיה מחוץ לפעילות של הטייסת, כמובן שזה יעזור לי אם עוד אנשים מהטייסת יתרמו לכך.
הראל הדר

#10 · לפני 19 שנים
חברה.. לא בא אלכם בתלונות כי דור והבחרים שלו פשוט עושים שטויות, אבל סתם בשביל שנצא יותר בסדר... לא להגיב בהודעות של עקרבים כמו שהיה היום
#11 · לפני 19 שנים
אין צורך, שמענו את רוב השיחה בגלל שדור החכם לא קלט שהוא מדבר גם אלינו..
אנחנו לא חייבים לו כלום כטייסת, אנחנו חלק מהקהילה וכל אחד מאיתנו יבחר איפה להגיב.
אני אישית מעדיף שלא להגיב לו בכלל, אבל לפעמים קשה להתאפק... 😄

Kickbox.co.il
נדב
#13 · לפני 19 שנים
אני נוטה להסכים איתך,
דור יותר מידי מתלהב מהטייסת אין מה לעשות הוא לא אדם בוגר- אבל מגיע לו פידבק חיובי על היוזמה שהוא לקח וכמו שאני מכיר אוו אין לו זמן לזה אבל הוא מנסה.
זה שהוא לוקח את זה יותר מידי זה באמת מוגזם, לפי דעתי כדאי שנתעסק בטייסת שלנו בדברים שלנו בשיפורים שלנו ולא של אחרים אני לא חושב שזה צריך לעניין אותנו כל כך,
הדבר היחידי שצרך לעניין זה התקדמות הטייסת.
יקרה מה שיקרה בעקרב, זה לא נחוץ לנו.
בן קלי.
צוות ניהול ראשי פריפלייט.
#14 · לפני 19 שנים
מסכים איתך, אבל למשפט הקצר שרשמתי שמה, לדעתי, אני חושב שהוא לגיטימי מאוד...
אתה מנהל פורום, תגיד לי אתה, אם זה לעניין לרשום הודעות שמתייחסות לטייסת בלבד, במקום שנועד לכלל האנשים בקהילה, ולצפות שאנשים לא "יחטטו"/יגיבו, בעוד שיש לך מקום לפרסם את ההודעה במקום הנוגע רק לטייסת שלך שרק הם יכולים לראות ולהגיב.
אני חושב שהודעות כמו "ביום חמישי בשעה 5 וחצי יש פגישה לטייסת" צריכות להתפרסם בדיון של הטייסת בלבד.
אבל דור אלוף בלנסות לעשות איך אני יאומר " רייטינג" ולנסות לעשות רושם על כולם, חבל שזה כרגע רק בדיבורים, הם התחילו להתארגן הרבה לפני שאנחנו התארגנו כטייסת, ונחש מה? הם עדיין לא מאורגנים, אבל זה לא קשור וזאת דעתי האישית שאני רוצה לחלק אותה איתכם.
עכשיו בגלל שהוא כל הזמן רוצה להראות בפני כולם את הטייסת שלו ושהם עושים ככה וככה, הוא מפרסם את זה בדיון של הקהילה כולה, הודעות שלא נוגעות לכולם בגרוש,
ואחר כך הוא בא אלי בטענות שאני מגיב לו בדיון, חוצפן!
ומה התירוץ שלו? שלא לכל החניכים יש גישה לפורום שלהם? שזה בכלל עניין לשם עצמו שאני לא מבין...לוקח לתת גישה לפורום בדיוק 5 שניות (לכאלה עם יד אחת)
ויודעים מה? זה בדיוק הבעיה שלהם, הדברים האלה, זה מתמצת בדיוק את חוסר האירגון שלהם. ומפקד טוב כמו המפקד שלנו בטייסת הנגב, צריך לדעת שאם יש לו חוסר זמן להשקיע בטייסת, להעביר את התפקיד למישו אחר לטובת הטייסת שיעשה את העבודה כמו שצריך אם אתה יודע שאתה לא יכול לעשות אותה.
אבל אשים אוהבים שרשום להם בצד "מפקד"...
יותם, אתה מפקד נפלא, ואני חושב שכולם כאן מסכימים איתי, אני לא מתתחרט אפילו בגרוש על ההחלטה שלנו בנוגע למי יהיה בפיקוד הטייסת שרצינו להקים בזמנו!!!

טוב, זה כל מה שהיה לי להגיד, ולא אני לא יגיד את זה לדור או למישו מהם, כי זה לעניין ואני לא רוצה שמישו יבכה.

עכשיו חבר'ה, בוא נעשה דבר כזה, אני יודע שאנחנו עושים שטויות לפעמים לצחוקים וזה ו וואלה זה סבבה אנחנו כולה נהנים.
אבל מעכשיו לא להגיב באף דיון שנוגע לעקרבים, לא תגובה שלילית, וחיובית לשיקולכם האישי.
יש לכם משו להגיד שקשור אליהם תרשמו כאן, תוציאו את העצבים כאן, בנינו.
אבל לא להוציא את זה החוצה ולא אליהם.
זה נראה כאילו הם מחפשים ליצור חיכוך בנינו, ולהציג אותנו באור שלילי בפניי שאר הקהילה, ו וואלה אנחנו אחלה חבר'ה, עזבו להתעסק בשטויות.
הראל הדר

#15 · לפני 19 שנים
רואים עניתי לו ולא בגלל שכבתם אלא על אלמנטים אחרים..
ראים את התגובה של דור... זה לא אומר משהו?
בן קלי.
צוות ניהול ראשי פריפלייט.

רוצים להגיב?

התחברו כדי להוסיף תגובה לדיון, או הצטרפו לדיסקורד לדיון חי.