91 חברים מחוברים
הצטרפו עכשיו
בית פורומים תעופה וביטחון כמה שאלות בסיסיות ...
דיון

כמה שאלות בסיסיות ...

11 הודעות 1,738 צפיות לפני 19 שנים
#1 · לפני 19 שנים
לאור התערבות עם חבר אבקש מכם לענות על השאלות הבאות .תודה מראש לעונים זה יעזור לי להרוויח קצת כמה גובות . א}1}האם תצרוכת הדלק בגובה רב פוחתת או עולה?ואם כן מדוע? 2}האם ביצועי המטוס עולים ככל שהוא נמצא בגובה רב ? 3}האם השימוש ב SPEED BRAKES הינו באויר בלבד ולא בקרקע? ושאלה רביעית ואחרונה ב BOEING 747 -400 מה היא מהירות הנחיתה המומלצת ובאיזה זווית המדפים אמורים ליהיות . תודה תודה
#2 · לפני 19 שנים
אייל כתב/ה:לאור התערבות עם חבר אבקש מכם לענות על השאלות הבאות .תודה מראש לעונים זה יעזור לי להרוויח קצת כמה גובות . א}1}האם תצרוכת הדלק בגובה רב פוחתת או עולה?ואם כן מדוע? 2}האם ביצועי המטוס עולים ככל שהוא נמצא בגובה רב ? 3}האם השימוש ב SPEED BRAKES הינו באויר בלבד ולא בקרקע? ושאלה רביעית ואחרונה ב BOEING 747 -400 מה היא מהירות הנחיתה המומלצת ובאיזה זווית המדפים אמורים ליהיות . תודה תודה

1.תצרוכת הדלק בגובה רב פוחתת עקב אוויר דליל בחמצן.
2.אם כוונתך למהירות המטוס אז התשובה היא חיובית, אך אם התכוונת לתימרון המטוס
אזי הביצועים מושפעים לרעה בצורה משמעותית.
3.השימוש במעצורי אוויר נועד בעיקר כשהמטוס באוויר, למעט במצב נחיתה נגיעה במסלול
כשהמטוס רץ עוד כמה עשרות מטרים, חוץ מזה אין כל טעם להפעיל את מעצור האוויר כשמסיעים
את המטוס למסלול או ממנו.
4.אין לי מושג.
רוברט בירנבאום

צוות ניהול ראשי- פריפלייט
RvE=Getsno=
DOn't quIT
#3 · לפני 19 שנים
בקשר לשאלה 4 זה יחסי .
תלוי מה המישקל המיטען , הנוסעים . זה גם משנה למדפים גם . אם יש יותר משקל או פחות .
טייס בטייסת אבירי הצפון הווירטואלית .

#4 · לפני 19 שנים
RvE=Getsno= כתב/ה:[quote="אייל"]לאור התערבות עם חבר אבקש מכם לענות על השאלות הבאות .תודה מראש לעונים זה יעזור לי להרוויח קצת כמה גובות . א}1}האם תצרוכת הדלק בגובה רב פוחתת או עולה?ואם כן מדוע? 2}האם ביצועי המטוס עולים ככל שהוא נמצא בגובה רב ? 3}האם השימוש ב SPEED BRAKES הינו באויר בלבד ולא בקרקע? ושאלה רביעית ואחרונה ב BOEING 747 -400 מה היא מהירות הנחיתה המומלצת ובאיזה זווית המדפים אמורים ליהיות . תודה תודה

2.אם כוונתך למהירות המטוס אז התשובה היא חיובית, אך אם התכוונת לתימרון המטוס
אזי הביצועים מושפעים לרעה בצורה משמעותית.
[/quote]

טעות נפוצה. בגובה רב המהירות האווירית של המטוס פוחתת, בדיוק בגלל הסיבה שציינת בסעיף 1. האוויר דליל יותר (פחות חמצן = פחות דחף שהמנועים מסוגלים לייצר). מה שגדל זוהי מהירות המטוס במאך, בגלל שככל שעולים גבוה יותר כך גם מהירות הקול נמוכה יותר.

לדוגמא, נניח שמטוס טס בגובה פני הים במהירות של 250 קשר. המהירות האווירית שלו תיהיה 250 קשר, אך מהירותו במאך תיהיה 0.37 מאך (בגלל שמהירות הקול בגובה פני הים היא 661 קשר בקירוב).
לעומת זאת אם המטוס היה טס בגובה 30,000 רגל באותה המהירות, מהירותו במאך תיהיה 0.42 (כי מהירות האוויר בגובה 30,000 רגל היא 589 קשר בקירוב).

טבלה המראה את מהירות הקול בגבהים שונים (שימו לב שמעל 65 אלף רגל מהירות הקול מתחילה לעלות שוב):
http://www.aerospaceweb.org/question/atmosphere/q0112.shtml
#5 · לפני 19 שנים
לגבי מספר 1- אומנם המנוע לכאורה דורש פחות דלק בגלל שהאוויר פחות צפוף ובגלל שהתנגדות האוויר קטנה יותר,אבל יש גם פחות עילוי מהכנפיים מה שדורש הגברת כוח המנוע כך שלאו דווקא צריכת הדלק נמוכה יותר משמעותית.
#6 · לפני 19 שנים
Eagle Driver כתב/ה:לגבי מספר 1- אומנם המנוע לכאורה דורש פחות דלק בגלל שהאוויר פחות צפוף ובגלל שהתנגדות האוויר קטנה יותר,אבל יש גם פחות עילוי מהכנפיים מה שדורש הגברת כוח המנוע כך שלאו דווקא צריכת הדלק נמוכה יותר משמעותית.

"לצורך ההשוואה, F-16 שיטוס במשך שעה במהירות הקול ובגובה 12 קילומטרים, יצרוך 7,000 ליברות דלק. לעומת זאת, מטוס F-16 שיטוס באותה מהירות ולמשך אותו פרק זמן, אבל בגובה 300 מטר, יצרוך 70,000 ליברות דלק", ממחיש סא"ל רונן את ההבדל.

מתוך אתר חיל האויר.

נראה לי שזה משמעותי... 😉
רוברט בירנבאום

צוות ניהול ראשי- פריפלייט
RvE=Getsno=
DOn't quIT
#7 · לפני 19 שנים
אבל כשF-16 מגיע למצב שבו הוא צורך 7000 ליברות כשהמצערת משוכה עד הסוף למעלה, יש לטייס שתי שניות להפרד מהעולם לפני שהוא נופל כמו אבן..

Kickbox.co.il
נדב
#8 · לפני 19 שנים
RvE=Getsno= כתב/ה:[quote="Eagle Driver"]לגבי מספר 1- אומנם המנוע לכאורה דורש פחות דלק בגלל שהאוויר פחות צפוף ובגלל שהתנגדות האוויר קטנה יותר,אבל יש גם פחות עילוי מהכנפיים מה שדורש הגברת כוח המנוע כך שלאו דווקא צריכת הדלק נמוכה יותר משמעותית.

"לצורך ההשוואה, F-16 שיטוס במשך שעה במהירות הקול ובגובה 12 קילומטרים, יצרוך 7,000 ליברות דלק. לעומת זאת, מטוס F-16 שיטוס באותה מהירות ולמשך אותו פרק זמן, אבל בגובה 300 מטר, יצרוך 70,000 ליברות דלק", ממחיש סא"ל רונן את ההבדל.

מתוך אתר חיל האויר.

נראה לי שזה משמעותי... 😉[/quote]
מהירות הקול זה דבר יחסי שמשתנה ביחס לגובה. זו לא אותה מהירות במדידה בק"ש ולכן הדוגמא לא מדויקת.
#9 · לפני 19 שנים
זה תלוי.. אם אתם מדברים על גבהים כמו 40,000 רגל המטוס לא יתפקד לכם.. תאמינו לי.. אבל עד שלב מסויים כדי לטוס גבוה..
אייסיקיו - 255520005
מסנג'ר - nok5573@bezeqint.net
http://www.ivao-il.org/
#10 · לפני 19 שנים
ככל שטסים יותר גבוה, האוויר יותר דליל.
ושטסים ממש גבוה, אם לא טסים מספיק מהר, המטוס פשוט נופל מהשמיים.
#11 · לפני 19 שנים
afik_t_king כתב/ה:ככל שטסים יותר גבוה, האוויר יותר דליל.
ושטסים ממש גבוה, אם לא טסים מספיק מהר, המטוס פשוט נופל מהשמיים.

הוא לא יפול=\ הוא פשוט לא יעלה...
118...Big things are done secretly

רוצים להגיב?

התחברו כדי להוסיף תגובה לדיון, או הצטרפו לדיסקורד לדיון חי.