Artik כתב/ה:לא כדאי FF - כי כל האפקטים רק יפריעו לך (לדגומה בעת ירי).
מצד שני - הדבר המועיל היחיד שהיה יכול להיות, להרגיש את עומס ההגאים והאיפוס של הסטיק (לדוגמה כשמקזזים אות), כפי שאני שמעתי לא עובד כמו שצריך - המערכות לא מספיק עדינות בשביל זה.
אז זהו לפחות עם הסטיק שיש לי ( MSFF 1 ) ה- FF עובד מצויין.
אני שם את הFORCE עד למקסימום ומוריד את ה Return to Center Tension לאפס.
ואז לפני המראה הסטיק רך לחלוטין אפילו לא חוזר לאמצע, ורק כוחות ה- FF מחזירים אותו לאמצע בזמן טיסה. הכוחות על הסטיק הוא בצורה ישירה מחוברים למהירות המטוס. ככל שהמטוס טס יותר מהר יש לסטיק פחות תנועה.
וככה יש לי את הדברים הבאים:
1. תחושה ישירה של המהירות המטוס (הסטיק רך מהירות נמוכה, הסטיק קשה מהירות גבוהה)
2. בזמן פניה יש רגישות של הנקודה שמעבר לה הכנף אחת מזדקרת ונכנסים לסחרור. נקודה זו קשה יותר לעבור כי הכוח המופעל על הסטיק גדול. ולכן אני לא מזדקר בקלות בקרב פניות כי קשה יותר לעבור נקודה זו בלי מאמץ מיוחד.
3. תחושה שהמטוס שעומד להזדקר. לפני הזדקרות הסטיק נהיה רך ויש לי סימון מוקדם שזה עומד לקרות לפני שמתחילים הרעידות (וזה בנוסף לרעידות שקורות כאשר המטוס ממש ממש על סף ההזדקרות וכל המסך רועד).
4. קל מאוד לקזז את המטוס, פשוט מקזזים לכיוון שהסטיק דוחף עד שהוא מפסיק לדחוף.
אבל יש חיסרון, כאשר יורים בתותחים יש רתע לא רק במטוס אלא גם בסטיק. לחלק זה מפריע אבל לטעמי לא. (ב- MSFF 2 שיש לו מנועים יותר חזקים לעומת ה- MSFF 1 , ולכן אולי צריך להוריד את ה-FORCE קצת)
בנקודה זו צריך להדגיש שבסטיקים MSFF ישנם שני מנועים שהם מוזיזים את הסטיק. ואםשר להגיד לו לדמות קפיץ וכך להחזיר את הסטיק לאמצע. בסטיקים אחרים שיש היום בשוק יש קפיץ ומנוע שמרעיד את הסטיק על מנת לתת FF. שיטה זו לא נותנת את תחושות 1-4 . אבל יש לה עדין את החיסרון של הרתע.
אני לא אוהב את הסטיק ה-EVO FORCE בגלל זה (סטתי בו קצת), הוא רך מידי לטעמי.
watch your six, i'm behind you