58 חברים מחוברים
הצטרפו עכשיו
בית פורומים תעופה וביטחון זה רק אני או שעוד מישהו שמע על המטוס החדש של חי"א?
דיון

זה רק אני או שעוד מישהו שמע על המטוס החדש של חי"א?

23 הודעות 4,006 צפיות לפני 19 שנים
#1 · לפני 19 שנים
שמעתי בחדשות שמטוס חדש (פיתוח ישראלי) נחת בישראל.. למישהו יש מידע?
תודה.
סגן מפקד טייסת העקרב.
מפקד טייסת "הלהב הכחול".

#2 · לפני 19 שנים
Wonka כתב/ה:שמעתי בחדשות שמטוס חדש (פיתוח ישראלי) נחת בישראל.. למישהו יש מידע?
תודה.

אתה אולי מתכוון לזה:

מטוס התרעה מוקדמת (CAEW) מתוצרת אלתא חברה בת של התעשייה האווירית, נמסר היום אחה"צ ( 19.9 ) לחיל האוויר הישראלי. המטוס הינו G550 מתוצרת חב' גולפסטרים האמריקאית שסיים באחרונה הסבה לצורך התאמתו להתקנת המערכות האלקטרוניות מתוצרת אלתא. לפני נחיתתו אחה"צ בישראל, עבר המטוס בארה"ב סידרה של טיסות ניסוי להוכחת הביצועים וכשירות המטוס.
רוברט בירנבאום

צוות ניהול ראשי- פריפלייט
RvE=Getsno=
DOn't quIT
#5 · לפני 19 שנים
meni12321 כתב/ה:אפשר תמונות מהמטוס בבקשה ???

בבקשה - באדיבות אתר חיל האויר יחד עם תמונות:

אחר הצהריים ינחת בבסיס לוד מטוס הנחשון (גאלפסטרים-550) הראשון בתצורת בקרה אווירית, המכונה בחיל-האוויר "עיטם". טקס הקליטה החגיגי יערך בבסיס במעמד מפקד חיל-האוויר, האלוף אליעזר שקדי, מפקד בסיס לוד, אל"ם אודי בר עוז וראש מפקדת יחידות הבקרה, אל"ם מאיר בן-שיה.

המטוס עשה את דרכו בטיסה לא ישירה ממפעלי חברת "גאלפסטרים" בעיר סוואנה שבמדינת ג'ורג'יה, ארה"ב ובקרוב יכנס לסדרת התקנות קרקעיות של מערכות הבקרה האווירית בחברת "אלתא מערכות".

כזכור, לפני כחמש שנים, נחתמה עסקת רכש של מטוסי מנהלים מחברת "גאלפסטרים" האמריקאית במטרה להסב אותם למטוסי משימה עבור חיל-האוויר. ראשון מטוסי הנחשון, "גאלפסטרים-5" בתצורת מודיעין אוויר (מ"א) המכונה "שביט", הגיע בחודש יולי האחרון ונקלט בטייסת הנחשון, לשעבר טייסת "הדקוטות". במהלך השנה האחרונה נקלטו בטייסת מטוסי "שביט" נוספים, ואף הוכיחו עצמם באיסוף מודיעין במהלך מלחמת לבנון השניה. הגעת העיטם מהווה את תחילתו של עידן חדש בחיל-האוויר, עידן הבקרה האווירית. לראשונה מאז הוצאתם משירות של מטוסי הדיה (הוקאיי) בתחילת שנות ה-90, ששימשו לבקרה אווירית, קולט החייל מטוס חדשני המיועד לכך. מטוס ה"גאלפסטרים-550", עליו מבוסס העיטם, מצויד באוויוניקה מתקדמת הכוללת יכולות מפה נעה, מחשב ניהול טיסה (FMS) חדשני וג'ויסטיק אינטגרלי דרכו מנהלים הטייסים את הטיסה ומצוייד בחזית הטכנולוגיה בכל הקשור למערכות טיסה.

גף הבקרה בטייסת הנחשון שהוקם לפני מספר חודשים, כבר עוסק בהכשרת הבקרים שעתידים לטוס בעיטם באמצעות סימולאטור מתקדם שפותח בחברת "אלתא מערכות". בין שאר משימותיו יגדיל העיטם את טווח הפעולה של יחידות הבקרה האזוריות (יב"א) ויהווה שלוחה אווירית למבצעים מרוחקים ובפריסות לחו"ל.

כתבה נרחבת על מטוס העיטם תפורסם בגיליון הבא של "בטאון חיל-האוויר"

רוברט בירנבאום

צוות ניהול ראשי- פריפלייט
RvE=Getsno=
DOn't quIT
#6 · לפני 19 שנים
זה ישמש לצורכי הובלה של אנשים.....נכון?....

אתם יודעים כמה מטוסים כאלה יגיעו?
דור טל

מהירים כברק, עוקצים כעקרב
#7 · לפני 19 שנים
ראיתי את הכתבה על המטוס הזה,
אחלה מטוס.

ויש את מטוס האיירבוס(מי שמכיר),שראיתי עליו רק שבוע שעבר,מטוס בעל שתי קומות עם קזינו,חדר משחקים לילדים,ועוד מלא דברים.אם תרצו אני אביא עליו פרטים.
אז חבר שליי אמר לי שהמטוס הזה לא הצליח להמריא מרוב הכובד. 🤔
מי שמכיר ויודע על המטוס זה נכון?
רון אטיאס.
תשאף - תגיע 🙂
#8 · לפני 19 שנים
זה בכלל בכלל לא נכון.
הוא המריא כמו סוס! והוא נשא עליו גם נוסעים.
חבר שלך טועה.
בן קלי.
צוות ניהול ראשי פריפלייט.
#9 · לפני 19 שנים
אוקיי בן תודה,
כי הוא אמר לי שהוא ראה את זה.
אני באופן אישי לא ראיתי אז אני לא יכול לדעת.תודה.
רון אטיאס.
תשאף - תגיע 🙂
#11 · לפני 19 שנים
אגב שכחתי להוסיף המטוס החדש הוא שונה גם בצורתו החיצונית משאר המטוסים שקיבלה ישראל.
יש לו כמו ''ניפוחים'' בצידי המטוס מה שמאפשר מקום... כנראה זה למערכות.
הנה קצת סדר בראש כתבה על המטוס חדש וצורתו החיצונית:
כתבה
בן קלי.
נערך לאחרונה: לפני 19 שנים
#12 · לפני 19 שנים
Eagle King כתב/ה:אגב שכחתי להוסיף המטוס החדש הוא שונה גם בצורתו החיצונית משאר המטוסים שקיבלה ישראל.
יש לו כמו ''ניפוחים'' בצידי המטוס מה שמאפשר מקום... כנראה זה למערכות.
אני חושב שישראל מתחילה משהו...

נקווה 😄 .
רון אטיאס.
תשאף - תגיע 🙂
#13 · לפני 19 שנים
ראיתי את כבר בבטאון זה לא חדש בכלל !!!
מחליף את המטוס הזה עם הצלחת הענקית שהיה עליו
#14 · לפני 19 שנים
מטוס האירבוס החדש A380 היתה עליו גם כתבה בבטאון כתוב שהוא המטוס הגדול ביותר בעולם.
וביצעו בו כבר מספר ניסויים . (אני חושב שהחודש הזה ביצעו בו ניסויים עם אנשים בתוכו .)
ניסויי עבודה בחום של 40 מעלות ובקור של איזה 30- מעלות ככה .
בקיצור זה אחלה של מטוס והוא טס מצוין כמו כל מטוס אחר .
נערך לאחרונה: לפני 19 שנים
#15 · לפני 19 שנים
meni12321, המטוס הזה חדש מבחינת המטרות ומה שהורכב עליו הוא שונה משאר הגאלפסטרים שישראל רכשה.
במקרה של התקפה של הכור האיראני המטוס הזה יעמוד לצד המבנה התקיפה ויכוון אותם למטרות.
או במקרה של התקפה מסיבית של האוייבים על היב''א (יחידת בקרה אוירית) המטוס יעמוד לשרות חיל האוויר במקום יב''א וכמובן שיש לו עוד משימות מעבר לכך.
בן קלי.

רוצים להגיב?

התחברו כדי להוסיף תגובה לדיון, או הצטרפו לדיסקורד לדיון חי.