88 חברים מחוברים
הצטרפו עכשיו
בית פורומים סקינרים בעיה בדיחסת סקין לפורמט DXT עבור סימולטור Prepar3D v2
דיון

בעיה בדיחסת סקין לפורמט DXT עבור סימולטור Prepar3D v2

6 הודעות 2,954 צפיות לפני 9 שנים
#1 · לפני 9 שנים
לאור הצטרפות מטוס ה"אדיר" לחיל האוויר, רציתי להכין סקין קל ללהכנה בהתאמה לחיל האוויר.
מתברר שעיצוב הסקין של המטוסים ב-"פרייפר" הוא טיפה שונה מ FSX , כלומר כאן הם ריכזו את כל החלקים של המטוס, בתמונה אחת גדולה מאוד ועקב כך לא ניתן עוד להשתמש בתוכנה הקודמת BXTbmp.

אז שאלתי היא: באיזה תוכנה אחרת ניתן להשתמש עבור דחיסה לסימלטור של "Prepar3D v2" ?

אני התבססתי על זה, זה דיי פשוט להכנה רק צריך תוכנה מתאימה.
מוני פל.
בוגר VFS מחזור 41
#2 · לפני 9 שנים
אגב, במטוס עצמו שהוצג בגלילה סכמת הצביאה הייתה טיפה שונה, בפרט מיקום סמל ח"א ומספר המטוס

אבל יכול להיות שזו סכמה רק לטובת הגלילה. אולי לצורך הצילומים מהחזית בטקס(נניח של שר הביטחון בקוקפיט) יותר נוח למקם הכל(סמל ח"א ומספר מטוס) מלפנים, לך תדע, הכל יכול להיות, ואז אולי בטייסת עצמה הסכמה תהייה האחידה כפי שמופיע למעלה. לא יודע, סתם השערה פרועה.
מולי
#4 · לפני 9 שנים
Muli, כפי שאמרת הסכימה מהתערוכה, היא רק לשם תצוגה (כמו כן גם בנסוים הראשונים שלהם).
לכן כדאי לעשות משהו זמני לבנתיים עד שהוא יגיע רשמית לארץ בהתבסס על התמונה הראשונה.
ואני גם מעדיף גם לטוס לפחות גם עם סמל "טייסת נשר הזהב" ,כי הם הראשונים שהולכים לקבל אותו.

Mike_69th, איך אני נעזר בפלוגין הזה ? כלומר יש פורמט שנוסף דומה ל DXT ב"שמירה בשם" לאחר התקנה?
ואולי יש מדריך כלשהו שיכול לעזור לי?
מוני פל.
בוגר VFS מחזור 41
#5 · לפני 9 שנים
הפלאגין של nvidia מאפשר שמירה במגוון סוגי דחיסה. אבל מבחינתנו מה שמעניין זה שהוא מאפשר שליטה מלאה על דחיסת DXT בקבצי DDS, ואפילו מסוגל למנוע מעט את הפגיעה באיכות (אתה בטח נתקלת ב"ריבועים" באזורים של מעברי צבע חדים מדי, הפלאגין מסוגל לטשטש אותם , אבל זה לא תמיד נראה מוצלח גם כן).

תהליך העבודה שלנו משתנה קצת יחסית לDXTBMP. פשוט משתמשים בPSD שלנו לכל שינוי, וכדי לשמור עבור הסימולטור בוחרים סוג קובץ DDS בחלון של save as. ייפתח החלון של הפלאגין ובו נוכל לבחור את שיטת הדחיסה ושאר הגדרות ליצירת קובץ DDS סופי. אפשר אפילו לקבל תצוגה מקדימה במרנדר 3D בסיסי כדי לראות איך שיטות הדחיסה השונות נראות במרחב תלת מימדי, אם האלפא בסדר ושאר ענייני איכות, מנסיון זה יחסוך לך המון העברות לסימולטור רק כדי לראות דברים קטנים ולהווכח שהם לא עובדים כמו שציפית.
לא התעמקתי בו, אבל הנה תיעוד נחמד של P3D, כדאי לעבור עליו ולראות אם יש להם דרישות מיוחדות (בעיקר יצירת MIP, אולי הם לא דורשים את זה):
http://www.prepar3d.com/SDKv2/LearningCenter/modeling/texturing_aircraft_%20models.html

מיכאל לוייב, צוות ניהול ראשי

69 הפטישים הוירטואלית הותיקה
#6 · לפני 9 שנים
Mike_69th, תודה מייק זה עזר.

אני אעדיף לעלות את הצביעה שעשיתי כשיהיה לי להתבסס על משהו יותר ריאלי ואז לתת יותר השקעה.
(אני מודע לזה שהסמל שלא יצא כל כך טוב (שיהיה יותר זמן 😉 )
מוני פל.
בוגר VFS מחזור 41

רוצים להגיב?

התחברו כדי להוסיף תגובה לדיון, או הצטרפו לדיסקורד לדיון חי.