מכיוון שהדיון טיפה התחיל להתפתח, אני חושב שיש מקום לפרש את המונח HOTAS שהשתמשנו בו, למי שחדש בתחום.
בקיצור HOTAS הוא קיצור של
Hands
On
Throttle-
And-
Stick כלומר סטיק ומצערת שמאפשרים לטוס בלי להוריד ידיים מהם(Hands On).
העיקרון הוא שיש עליהם מספיק כפתורים וחוגות שמאפשרים למפות את רוב הפונקציות ההכרחיות להטסה קרבית (מה שלא "קרבי" יכול, בקלות, להיות מופעל מהמקלדת למשל גלגלים, כי אין לחץ לא להוריד ידיים מהסטיק והמצערת תוך כדי קרב).
לכן העניין המרכזי הוא לא רק הפרדת המצערת מהסטיק למצערת גדולה יותר ונוחה יותר אלא כמות הכפתורים על הסטיק והמצערת.
אם ה-HOTAS שמציע ניר עולה כל כך זול אולי הוא באמת חלופה טובה בהשוואה ל X-52(שהופיע בתמונה, עם הנוריות הכחולות) ודומיו, בהנחה שהוא גם מספיק מדויק ואמין. כי הייתה לי פעם הגרסה עם ה-"Force feedback" של הסטיק הזה והוא היה נוראי, לא מדוייק ולא אמין(ופשוט נתתי אותו לעוזרת שלי בלי כסף), אז שווה שתבדוק חוות דעת על הסטיק כדי שלא יסתבר לך בסוף ש-you get what you pay for...
אגב, רובנו התחלנו עם סטיק פשוט (
Logitech extreme 3D ודומיו) ב-150ש"ח עם מצערת קטנה פשוטה עליו, ושידרגנו כשהוא כבר היה קטן עלינו(בד"כ אחרי חצי שנה-שנה, לפעמים יותר), והוא פשוט הפך לגיבוי למקרה הצורך או נמכר.
זו הדרך המקובלת והבטוחה להתחיל בתחביב הזה.
כשתדע כבר לטוס, תוכל לנצל את כל הכפתורים שעל ה-HOTAS עד אז זה בזבוז, ואתה עדיין לא יודע מראש אם תתפס לעניין ותתמכר עד כדי צורך במערכת הכי יעילה שתאפשר לך לתפקד הכי יעיל עם המטוס, לך תדע, כי הפורום רואה חדשות לבקרים מכירה של מערכות יקרות "חדשות מהקופסא" ממי שהפסיק עם התחביב מוקדם מהמתוכנן.
מולי