שלום לכולם,
הרשו לי להציג עצמי:
שמי חגי פארן, אני הבעלים של SimRace.co.il
אנחנו חנות הסימולטורים המדוברת בהתקשרות למעלה.
אנחנו היבואנים הרשמיים של Thrustmaster בישראל.
אסף פנה אליי לגבי מבחר מוצרים שלדעתו הקהילה כאן מחפשת, אני חייב לומר, שזו לא הפגישה ראשונה שלי עם הפורום, היה לי הרצון לשתף פעולה עם הפורום כבר לא מעט זמן.
כאמור, שמי חגי, אני בפועל עוסק בסימולטורים לנהיגה כמעט 6 שנים, לפני שהקמתי את SimRace עסקתי בהדרכת נהיגה מתקדמת כמעט 2 עשורים, כתבתי על סימולטורים במגזיני רכב, נהגתי כמעט בכל סימולטור קיים ולבסוף כאשר ממילא את ההכנות שלי להדרכות הנהיגה המעשיות הייתי מבצע בסימולטור - המעבר היה טבעי וכך קמה SimRace.
SimRace היא למעשה 2 עסקים באחד:
1. חנות סימולטורים, אנחנו יבואנים של מספר מותגים: Thrustmaster, Wheelstand Pro, rSeat ועוד
2. מרכז הדרכת נהיגה בסימולטורים ומקום בילוי מוטורי.
ברמת השירות והייבוא, נכון ההתמחות שלנו היא סימולטורים לנהיגה ולא סימולטורים לטיסה ובכל זאת אנו מוצאים מן המשותף בין התחומים, הידע אותו צברנו בחנות לגבי רצונות הלקוחות, מוצרים מותאמים, בניית ערכות יחודיות ועוד, משיק לשני התחומים.
אבי היקר אומנם טייס אולטראלייט אך באופן אישי אני סובל ממחלת (אבא אני מפחד תוריד אותי מהר, בבקשה)
למרות זאתף התשוקה שלי לעולם הסימולטורים מניעה אותי קדימה.
נכון להיום SimRace היא המקום היחידי בישראל שמסוגל לתת מענה אמיתי לשילדה לסימולטור, בקרים, מסכים, מחשב, הכל במקום אחד, בגיבוי אחריות ושירות.
אנו לומדים את בקרי הטיסה ומתייחסים לנושא במלוא הרצינות, חסר לנו עוד הידע המקצועי שלחברי הפורום יש כבר שנים מנסיון עם המוצרים השונים, אך אנו מצמצמים פערים.
חשוב לציין כי אנו מייבאים באופן סדיר את כלל מוצרי Thrustmaster ומעניקים אחריות ושירות לבקרי הטיסה בדיוק כמו לבקרי הניגה.
לגבי עלויות:
זהו לא סוד, ייבוא מסחרי בישראל הינו גבוה משמעותית מייבוא אישי, יש כמובן צורך גם לגלם את נושא המימון(מוצר העומד במלאי כאן בארץ וממתין ללקוח יש לו עלות) כמו כן המחסן, הטלפון, כוח אדם, אתר אינטרנט בעברית, מכון תקנים............
כל זה לפני שהגענו לנושא אחריות ושירות, כמובן שלאחריות יש עלות, מנסיון רב עם מותג כגון Thrustmaster אני יכול לספר כי אכן יש היענות מן היצרן לבוא לקראת הלקוח - כשהלקוח נמצא באירופה/ארצות הברית.
כאשר הלקוח הוא בישראל, עלויות השילוח ומע"מ בפעם השנייה כאשר שולחים רכיב חלופי לבקר טיסה (לדוגמה פאנל חלופי עבור Hotas cougar) שהבאנו במיוחד עבור לקוח שהיה זקוק לתיקון בקר ישן (שלא נקנה דרכנו), גם אם החלק תחת אחריות וThrustmaster שולחים חדש לארץ, עדיין יש לכך עלויות כאן בישראל: מע"מ, עמלת שורה, עמלה פקידה, עמלת מסירה לפקידה...., תלוי בנכונות הסוכן המשחרר את המוצר.
רב המוצרים אותם אתם מעוניינים לרכוש סופגים:
1. משלוח - בקרי טיסה שונים למעט ג'ויסטקים הם או כבדים או תופסים נפח יחסית גדול למשקלם.
2. 12% מס קנייה
3. 18% מע"מ על כל אלו למעלה ביחד.
נכון המחיר לפי הטבלה שחלקכם העלתם מול Buy2USA/AmazonPrime הינה מיטיבה בעיקר איתם ולא עם SimRace.
אבל אתם שוב לא לוקחים בחשבון נושא זמינות, שירות , אחריות
האם בעבור 150 ש"ח לדוגמת הדוושות (דוגמה שעלתה פה בפורום) הסכום אינו מצדיק את כל מה שמעל?
ככלל אצבע, אנו מוכנים להיות רגישים עם המחירונים שלנו ביחד לשוק העולמי וחברות השילוח, אך יש לקחת בחשבון מוצרים בהם יש לAmazon וחבריו פתאום מבצע מטורף, ש"לעולם" לא יוצע לשוק הישראלי שהוא קטן במיוחד.
וכך ייתכן כי מוצר ספציפי הינו יקר יותר בהשוואה לחו"ל לעומת מוצר אחר.
בדוגמה הפשוטה ביותר Black Friday שפשוט אין סיכוי או טעם לבקש מהיצרן את אותן ההנחות על 10 מצערות - פשוט לא נקבל.
שוב, אנו מוכנים לעשות מאמץ ולהתאים עצמנו, אך כנראה שלאורך זמן תמיד יהיה מוצר אחד המתומחר בצורה עדיפה על אחר, בהתאם לתנאים להם אנו זכאים (תלוי גם דרישה של המוצר).
נשמח גם להציע תנאים משופרים עבור חברי הפורום לרכישות מרוכזות (תתארגנו מספר רוכשים למוצר אחד, נוכל לבוא לקראתכם).
אחרי שסיימתי להתנצל לגבי העלויות, לבסוף לכל אחד מכם השיקולים הכלכליים משלו לרכישת המוצרים, מצד SimRace לעולם לא נציע מוצר ללא רווח שלא לומר הפסד רק על מנת לשמח את הקהילה, זה לא כלכלי ולא נכון ובצורה זו גם לא נוכל לתת שירות טוב.
אנחנו ממשיכים לעשות מאמצים נוספים בימים אלה לפנות ליצרנים נוספים על מנת להגדיל את ליין המוצרים שלנו לסימולטורים לטיסה.
אשמח לעמוד לרשות הפורום בתחום זה ככל שנוכל. נלמד את צרכי השוק ונצמח ביחד.
רק על מנת להבהיר את הנקודה, התמחור שניתן לCH Products כבר מתבסס על הזמנה ראשונית בסך 6 יחידות מכל מוצר על מנת שנוכל להציע שירות ואחריות בארץ.
תודה מראש,
חגי פארן
SimRace
SimRace
מגשימים לך חלומות וירטואליים