Muli כתב/ה:[quote="SN_True_Love"]אז אני קודם צריך לעשות את הקורס CVFR ואז להיכנס לבית הספר לטיסה בפאלקון?
איפה אני קונה את הסימולטור שאני צריך?
יש טייסות פה? נניח חניכים שמצטרפים לטייסות אחרי שסיימו את הקורס.
כמו שאני רואה VFS ופריפלייט זה לא אותו דבר.. איך זה יעבוד? אני לומד אצלם או אצלכם?
רק לעשות לך סדר, בהקשר לתשובה של מיכה(IAF_Phantom), מאחר שאתה עדיין לא מכיר את המושגים:
CVFR הוא קורס הטיס הבסיסי(קורס טייס פרטי) שבו לומדים בכלל לטוס "מאפס". לומדים לטוס בססנה 172 שהוא המטוס שבד"כ לומדים איתו טיסה גם במציאות. בקורס תלמד להמריא, לנחות, לטוס במצבי הטיסה השונים(לשמור גובה וכיוון, לקזז וכו'
😉 ולנווט ניווט ראייה וכל זה כולל נוהלי הדיבור בקשר. ומעט תיאוריה בסיסית שחייבים להכיר ע"מ לדעת להטיס כלי טייס. זה קורס ייחסית קצר של בערך חודש וחצי שנעשה דרך האינטרנט.
IFR הוא קורס טיסת מכשירים שבו לומדים להטיס ולנווט את המטוס (כשלא רואים כלום בחוץ) בלי להסתכל החוצה(רק פנימה אל מחווני המטוס ואל מחווני הניווט) ולהבין ולקרוא
מפות נתיבי אוויר אמיתיות ו
דפיות הליכי מכשירים אמיתיות לסוגיהם (איך נוחתים/ ממריאים אם לא רואים כלום בחוץ...). זה קורס הרבה יותר מעניין שמאפשר לך כבר לטוס לחו"ל ולנווט למרחקים ארוכים גם בלי שהשטח יתאים בדיוק למפה(בלי להתקין סינרים מדוייקים). אם תרצה להמשיך לטוס בסימולטורים אזרחיים אז, לדעתי, זה הקורס הכי חשוב. בין השאר כי מטוסי נוסעים מטיסים כמעט אך ורק בטיסת מכשירים ע"פ מפות נתיבים ודפיות הליכי מכשירים. גם הקורס הזה קצר למדי ונעשה גם כן באינטרנט על מטוס ססנה 206 שיש לו מכשירים שמתאימים ונוחים יותר לטיסת מכשירים מאשר ל-ססנה 172.
הידע והתרגול שצוברים בשני הקורסים האלו הוא חשוב גם לטיסה אזרחית וגם לטיסה צבאית ומהווים בעצם את הבסיס לכל טייס כלשהו בלי קשר לאזרחי/צבאי.
אם תחזור למה שכתבתי לך בדיון על הרצון שלך להיות
טייס בחברת תעופה -על הרשיונות הדרושים(פרטי, מכשירים, מסחרי, דו-מנועי, מדריך ו-ATP) אז אלו הקורסים ל-2 הרשיונות הראשונים שכל טייס עושה גם במציאות.
את ה-FSX אפשר לרכוש בבאג או בחנויות דומות, או לחפש בזאפ ולקנות דרך האינטרנט.
אחרי שלב ה-FSX פריפלייט לוקחים אחריות ואחרי ההסבה הצבאית הבסיסית המשותפת(מכין צבאי) שנעשית בשילוב מדריכים מפריפלייט עדיין במסגרת VFS מעבירים אותך את ההכשרה הקרבית לסימולטורים הקרביים שאותם ניתן להוריד ללא תשלום(לפחות בשלב ראשון הפלקון) כשהמטרה היא כמובן ההשתלבות בפעילויות הטיסה הקרבית בקהילות השונות של פריפלייט(בטייסות ובקמפיינים).[/quote]
קודם כל תודה רבה לך, אתה ממש עוזר לי באשכולות גם בלי שאני מבקש לפרט אתה מפרט כמו שצריך ומשקיע, אז תודה (:
דבר שני, זה נראה לי עסק רציני שאני אשמח להיכנס אליו, איך אני פונה לבית הספר השני ומה אני אומר? כלום עדיין לא ברור לי, איך אני מתחיל?
אגב, הלימודים האלה יעזרו לי במציאות?
-החזקים שותקים ועושים-