99 חברים מחוברים
הצטרפו עכשיו
בית פורומים תעופה וביטחון ** בואינג C-17 הענק **
דיון

** בואינג C-17 הענק **

8 הודעות 1,569 צפיות לפני 12 שנים
#4 · לפני 12 שנים
תלוי מה המטען שלו. עם מטען קל(אנשים) הטווח שלו הוא 5,600 מייל שזה טווח מספיק מארה"ב לישראל ישיר.
עם מטען מלא הטווח שלו הוא חצי מהמקסימאלי ואז מגיעים עם נחיתת ביניים, למשל בטורקיה.
המטוס הזה מגיע לכל העולם. אין לארה"ב בעיה של בסיסי ביניים בעולם.
מולי
#5 · לפני 12 שנים
אני עוד זוכר (ובטוח שיש פה עוד כמה ) את הרכבות של ה C5 ממלחמת המפרץ שנחתו פה כל כמה דקות
אפילו אולי יש לי כמה תמונות מאותה תקופה זוכר שאבי לקח אותי למנחת לראות את המפלצת הזו
זה בהחלט היה מחזה מרהיב לראות אותו ממריא.
#7 · לפני 12 שנים
עומרי11 כתב/ה:ה-C-17A יכול לעבור מרחק כזה? [ישראל---ארה"ב]

בואינג C-17 גלובמאסטר III
C-17 גלובמאסטר הוא מטוס תובלה אסטרטגי צבאי כבד מתוצרת חברת בואינג. המטוס פותח עבור דרישות חיל האוויר האמריקאי למטוס תובלה אסטרטגי שיחליף את ה-C-130 הרקולס. ה-C-17 הוא נועד למשימות תובלה אווירית לכוחות נצורים ולבסיסי פריסה ואו לבסיסי חזית קדמיים. ויקיפדיה
מוטת כנפיים: 52 מ'
אורך: 53 מ'
טווח טיסה: 10,390 ק"מ
משקל: 128,100 ק"ג
מהירות שיוט: 830 קמ"ש
שנת השקה: 14 ביולי 1993
עלות יחידה: 200,000,000–220,000,000 דולר אמריקני (2010)
Michael Zeltser Aviation Photography
https://www.youtube.com/mishazeltser1
#8 · לפני 12 שנים
טווח טיסה של 10,390 ק"מ הוא טווח של 5,600 מייל ימי(נהוג לציין טווחים למטוסים וכלי שייט במיילים ימיים). וזה טווח מקסימאלי. טווח מקסימאלי הוא טווח העברה(מטוס ללא מטען, דלק מלא ורק צוות אוויר) זה לא טווח במשקל מבצעי(160,000 פאונד) כשמשקל המראה מקס' הוא כמעט 180,000 פאונד. במשקל מבצעי הטווח הוא כ-2,400 מייל (קצת פחות מחצי מהטווח המקסימאלי)טווח בערך של B737..
http://www.airforce-technology.com/projects/c17/
להרקולס לשם הפרופורציה יש טווח מבצעי של 1,100 מייל ימי עם כושר נשיאה שלשם ההגינות אין מה להשוות אותו ל-C17A..
האמת שכבר כתבתי את זה. שבטיסת העברה(ללא מטען) יש למטוס טווח להגיע בטיסה ישירה מארה"ב לישראל. במשקל מבצעי הוא חייב לחנות חניית ביניים לתדלוק.
או לתדלק באוויר...

צריך להיות מחזה לא נורמאלי לראות אותו במציאות מסיע וממריא. הוא כמו איזה ענק שזז בהילוך איטי 🙂
מולי

רוצים להגיב?

התחברו כדי להוסיף תגובה לדיון, או הצטרפו לדיסקורד לדיון חי.