שלום לכולם, ביום שישי התחלתי עבודה על ידית הקולקטיב. כפי שציינתי בעבר, רכשתי חלקים לקולקטיב בהדפסת תלת מימד מאתר שנקרא microheli.de.
בתמונה ניתן לראות את החלקים המודפסים -
את כל החלקים אני אמור להרכיב על צינור בקוטר חיצוני 30מ"מ ועובי דופן 1.5מ"מ. לקח לי הרבה זמן לאתר צינור כזה וכבר היו מחשבות ללכת לחרט ולייצר צינור כזה. לבסוף הצלחתי למצוא חתיכת צינור נירוסטה במידות המתאימות במחיר סביר באיביי.
בשלב ראשון השחלתי את ראש הקולקטיב על הצינור וסימנתי את מיקום בורג הקיבוע.
על הסימוו קדחתי והברזתי ל-M4. צריך לעבוד בעדינות כשמבצעים הברזה במתכת בכלל, ובנירוסטה בפרט. תנועה הכי קטנה לא במקום והמברז נשבר!
קיבעתי את הראש למקומו בעזרת בורג M4 ראש קוני.
לאחר קיבוע הראש, השחלתי את אום החיכוך, ידית המצערת ואת החלק האחורי שסוגר על הידית. בצד האחורי של הידית ישנה מגרעת ובחלק האחורי שסוגר עליה יש בליטה מתאימה למגרעת הנ"ל. זה מונע סיבוב שלם של המצערת ועוצר אותה בסביבות 270 מעלות ממצב סגור.
בחלק הנעילה האחורי אמור לעבור צינור 12מ"מ שיוצא מהחלק האחורי של הראש קולקטיב ומיועד להעברת החיווט לחלקו התחתון. לפני שקיבעתי את החלק האחורי למקומו העברתי מוט 12מ"מ דרכו אל ראש הקולקטיב ווידאתי שהמוט מונח ישר ולא באלכסון. במצב זה סימנתי את מיקום חור הקיבוע לחלק האחורי, קדחתי, הברזתי וקיבעתי בעזרת בורג M4 ראש קוני.
בנקודה זו, ידית המצערת יכולה לנוע בחופשיות ממצב סגור מלא אל מצב פתוח מלא (כפי שציינתי קודם - בערך 270 מעלות). התכנון שלי הוא לחבר את הידית בעזרת פין כלשהו, אל מוט שימוקם במרכז הצינור, ולכל אורכו. כאשר הידית תסתובב, המוט יסתובב בהתאמה. אל קצה המוט אחבר פוטנציומטר לקריאת מיקום המצערת.
בידית המצערת קיים חור 5 מ"מ, דרכו אעביר את הפין אל מרכז הצינור. ע"מ לאפשר את סיבוב הידית, הפין יצטרך לנוע בחריץ על היקף הצינור. לשם כך סימנתי את מיקום החור במצב מצערת סגור, ובמצב פתוח. לאחר מכן פירקתי את הידית, חיברתי בין שתי הנקודות וחרצתי את הצינור בעזרת משור יד.
החריץ הזה מחליש לכראורה את הצינור אך יש לקחת בחשבון שמבחוץ נמצאת המצערת, ומבפנים יהיה "גליל" כלשהו בקוטר הפנימי של הצינור, אליו יחובר הפין המקשר למצערת, ובמרכזו יקובע המוט שיסובב את הפוטנציומטר, כך שהצינור עצמו "מוחזק" גם מבפנים וגם מבחוץ.
עד כאן להיום, עדכונים בהמשך. מוסיף מס תמונות של הראש קולקטיב המודפס -
בברכה
יורה