58 חברים מחוברים
הצטרפו עכשיו
בית פורומים חומרה/חומרה ביתית שאלה(ספציפית) של טירונים: איפוס CMOS
דיון

שאלה(ספציפית) של טירונים: איפוס CMOS

6 הודעות 2,415 צפיות לפני 12 שנים
#1 · לפני 12 שנים
אהלן
למי שמכיר ויש לו לוח אם עם כפתור איפוס CMOS (כפתור Clear CMOS), כשהכוונה ספציפית לכפתור ולא לג'מפר, השאלה היא האם לפני שאני לוחץ על כפתור CLR CMOS אני צריך לנתק את כבל החשמל?
משום מה הפעולה הזאת לא מתועדת אצלי במניואל. ויש לי רק כפתור, ומעדיף לא להתעסק בסוללה.
אני יודע שכשעושים את זה עם ג'מפר מנתקים את החשמל מהספק. השאלה אם אותה פעולה כשמבוצעת עם כפתור זה פועל באותה שיטה? (קרי חשמל מנותק)
אני ישמח לקבל תשובה ממי שמכיר ויודע מנסיון. כי ההגיון לא בהכרח זהה וזה לא בהכרח אותו מקרה (לכפתור למשל יש לד שאולי אמור להבהב בזמן מחיקת ה-CMOS ולכבות בסיום הפעולה, סתם השערה שלי, ואז צריך מתח מערכת ב-standby).
אגב, יש לי לוח ASUS Maximus V Extreme, אבל יש עוד לא מעט לוחות-אם עם כפתור לאיפוס CMOS.

תודה מראש

מולי
מולי
#3 · לפני 12 שנים
תודה, ניר.
🙂 הייתי כבר שם..., משם נובעת אי הבהירות שלי...
שם באפשרות של כפתור לא מוזכר נושא חשמל, לעומת במקרה של איפוס עם ג'מפר.
אבל בלוח אחר שלי של גיגבייט במקרה עם כפתור CMOS_SW, דווקא כן מחייבים עם סימן קריאה לנתק חשמל:

בלוח הזה, אגב, יש גם כפתור וגם ג'מפר ואפשר להשתמש במה שרוצים.
אז מי צודק (אולי ב-ASUS ראו את זה כמובן מאליו וכחלק אינטגרלי מהתהליך שאין צורך לחזור ולהזכיר אותו שוב).
זו הסיבה שחיפשתי מישהו שעשה את זה באופן שאני הולך לעשות. לא שיהייה נזק אם אני יתחיל בלי חשמל ואם לא עבד ינסה עם חשמל מחובר(מע' כבויה). אבל בכ"ז מי רוצה להתעסק עם BIOS ולשגות..

טוב, אחרי חיפוש ארוך ואינטנסיבי שכלל מציאת תשובות סותרות ב-Manuals של לוחות רבים אחרים גם כן עם כפתורי איפוס CMOS. מצאתי במקרה תשובה יותר מוסמכת ומפורטת בפורום ASUS ROG של איש ASUS North America:

ובא לציון גואל. יש לי עכשיו תשובה מוסמכת אולי קצת מפתיעה-מבצעים את התהליך אכן בלי לנתק את הכבל של הספק(מע' כבויה, כבל חשמל מחובר-מה שנקרא מע' במצב Standby).
הייתי צריך להבין במקור את מה שנאמר באתר התמיכה של ASUS כפשוטו.
מולי
#5 · לפני 12 שנים
היי מולי.

הייתי בטוח שתשים לב... טוב. זה לא כזה בולט...

בטבלה הכחולה שמתייחסת לכפתור יש 3 מצבים של איפוס.

אחד לא רלוונטי כי מתייחס למערכת הפעלה DOS.(השלישי מבינהם)
הראשון מתייחס למצב בו נעשה איפוס קר. (הכי טוב במידה ועובד) במצב זה האיפוס מתבצע ע"י הסוללה הטעונה. אין צורך במתח בכלל. הכבל מנותק.
האופציה השנייה מתייחסת לאיפוס חם. מצב זה מניח כי אין מתח מספק בסוללה לאיפוס ודורש מתח 5VSB (STANDBY) לטובת האיפוס.

המצבים מתוארים בטבלה בכוכביות.
בכל מקרה , מבין שהסתדרת...
😎
ארדוף אויבי ואשיגם ולא אשוב עד כלותם אמחצם ולא יכלו קום יפלו תחת רגלי
#6 · לפני 12 שנים
schredder כתב/ה:היי מולי.

הייתי בטוח שתשים לב... טוב. זה לא כזה בולט...

בטבלה הכחולה שמתייחסת לכפתור יש 3 מצבים של איפוס.

אחד לא רלוונטי כי מתייחס למערכת הפעלה DOS.(השלישי מבינהם)
הראשון מתייחס למצב בו נעשה איפוס קר. (הכי טוב במידה ועובד) במצב זה האיפוס מתבצע ע"י הסוללה הטעונה. אין צורך במתח בכלל. הכבל מנותק.
האופציה השנייה מתייחסת לאיפוס חם. מצב זה מניח כי אין מתח מספק בסוללה לאיפוס ודורש מתח 5VSB (STANDBY) לטובת האיפוס.

המצבים מתוארים בטבלה בכוכביות.
בכל מקרה , מבין שהסתדרת...
😎
ת'שמע ניר, אין כמוך!!
מודה שבתחילה חיפשתי מילים ולא ממש התעמקתי או הבנתי את הטבלא.

אבל אחרי שקראתי מה שכתבת ניגשתי אליה שוב ונוכחתי שבאמת הכל כתוב בה שחור על גבי לבן!!(ASUS לא שכחו כלום, סתם השמצתי אותם) ולמען האמת הכי ברור שאפשר. רק היה צריך להתעכב עליה.
למעשה הכפתור מבצע איפוס ה-CMOS(ככתוב Clearing CMOS) בכל המקרים הרלוונטים: גם כשכבל מתח מנותק(מצב מע' G3) וגם כשהכבל מחובר והמע' כבויה(מצב מע' S5) ואפילו במצב שהמערכת פועלת(מצב מע' S0) שאז הלחיצה על הכפתור גם מכבה מיידית את המערכת.
כנראה שחייבים לפעמים מורה נבוכים כדי לראות את מה שכתוב מול העיניים 🙂
אז אני מבין ממה שכתבת שאם יש את 3 החלופות עדיף לבצע עם כבל מתח מנותק(איפוס קר).

ולגבי:
djmid כתב/ה:cmos מבצע איפוס להגדרות הביוס

למה פשוט לא להכנס לביוס ולאפס שם?
השאלה רלוונטית למקרה שאין boot ואי אפשר להיכנס ל-BIOS ע"מ לטעון את ה-optimized defaults.

רב תודות על הארת עיניי 👏
מולי

רוצים להגיב?

התחברו כדי להוסיף תגובה לדיון, או הצטרפו לדיסקורד לדיון חי.