56 חברים מחוברים
הצטרפו עכשיו
בית פורומים חומרה/חומרה ביתית ידיעת מיפוי האותיות לכוננים השונים לפני התקנת מע' הפעלה
דיון

ידיעת מיפוי האותיות לכוננים השונים לפני התקנת מע' הפעלה

3 הודעות 1,010 צפיות לפני 12 שנים
#1 · לפני 12 שנים
אהלן
יש לי שאלה קצת קשורה לחומרה וקצת לתוכנה.
אני מתעסק עכשיו בהתקנת Win8 ומתכנן תוך כדי ההתקנה לבצע העברה של תקיית Users מדיסק המערכת(SSD) להרד דיסק שמשמש לאיחסון כללי.
אופן הביצוע הוא שימוש בסקריפט XML לשינוי ערכי הרג'יסטרי ומשתני סביבה של Windows, במה שנקרא Audit Mode במהלך התקנת ה-Win8.
לא אני המצאתי, זו אחת הטכניקות שמופיעות ברשת. אני לא מחפש שיטה אחרת כרגע כי המקור אמין מבחינתי בזמן שיש המון שיטות שלפי התגובות עושות רושם של בטא.
העניין הוא שבסקריפט ה-XML מצויינים האות של הדיסק שאליו אני מתכוון להעביר את תקיית פרופילי המשתמשים (Users) והאות של כונן ה-DVD(הכונן האופטי) שיושב בו דיסק ההתקנה של Windows.
אני אמור להריץ את הסקריפט בשלב מאד מוקדם של התקנת Win8 (לפני יצירת פרופיל משתמש כלשהו). עוד אין לי מע' הפעלה. איך אני יכול לדעת במדוייק מה יהיה מיפוי האותיות לכוננים? יש איזשהו כלי לזה? (boot CD או משהו בסגנון?) או שאני צריך לנסות להתאים את פורט ה-SATA שאליו מחובר ההתקן, שאצלי הולך מ-0 עד ל-9 או את סדר הכוננים ב-BIOS לאותיות החל מ-C (נדמה לי ש-A ו-B שמורים לפלופיז, בלי קשר אם יש או אין)? זה סקריפט שרץ באמצע התקנה אני רוצה להימנע מ-Abort באמצע בגלל טעות באות..
מישהו מכיר איזשהו פיתרון טוב לעניין? (חוץ מהתקנה מלאה רגילה כדי לדעת את המיפוי ואז התקנה מחדש כולל הרצת הסקריפט 😄 )
תודה מראש
מולי
נערך לאחרונה: לפני 12 שנים
#2 · לפני 12 שנים
למה לך הכאב ראש הזה? שינויי מערכת בווינדוס מעולם לא תרמו לכלום. פשוט תתקין הכל רגיל ותעביר ותבנ את סביבת העבודה שלך באתם לכונן הרצוי. לדוגמה אצלי: תקיעת ההורדות שנמצאת בתוך הספרית המשתמש שונתה לכונן אחר שמשמש להורדות. פשוט שינתי את הדיפלומט של ההורדות לתקיפה החדשה
#3 · לפני 12 שנים
djmid כתב/ה:למה לך הכאב ראש הזה?
למה לי כאב הראש הזה?
משתי סיבות:
א. זה הופך את מה שאתה מציע לשקוף(וזאת הדרך הנכונה, לטעמי, לנקות את דיסק ה- System(שהוא SSD) במהלך ההתקנה מדברים מיותרים). לא צריך לזכור בכל פעם לשנות ברירות מחדל, או לזכור לשמור במקום הנכון, וגם אין לי שליטה בשיטה שלך על כתיבה של אפליקציות למשל לתקיית AppData . ובסופו של דבר הכל מתנהל באופן הסטנדרטי, יש השקעת זמן קטנה חד פעמית בהתחלה ואח"כ הכל נשאר פשוט כשהיה.
ב. בלי כאב ראש לא לומדים דברים חדשים ומרחיבים דעת.
בכל אופן התהליך אינו מסובך כלל. סקריפט הxml נתון ורק צריך להעתיק אותו ולשנות את אותיות הכוננים. .. ורק שם חסר לי חלק לפאזל.
אני ישמח לשמוע אם בכײז למישהו יש רעיון לפתרון הבעיה שלי.

אגב, למתעניין, התהליך עצמו מתואר כאן
תהליך פשוט ומומלץ, לדעתי.
מולי

רוצים להגיב?

התחברו כדי להוסיף תגובה לדיון, או הצטרפו לדיסקורד לדיון חי.