·
לפני 12 שנים
או הו...
אני כבר אתחיל לחשוב שיש פה התאגדות לפרוייקט גדול 🙂
דיברתי עם רון ואור לפני כמה ימים בדיוק על זה.
למרות שנשאבנו לשיחה עד שעה די מאוחרת לא היה לי מנוח מלבדוק את העניין הלאה ופירקתי את הידית של ה FF2 שלי כדי להתרשם ממה שקורה בפנים.
אח"כ נאבקתי להחזיר הכל למקום 🙂 (כנראה שהשעה המאוחרת ומחסור בשעות שינה גורמים לאפקט פרקינסון מדומה)
בכל מקרה ההתרשמות שלי היא שאפשר לעשות את זה. (עובדה - עשו...)
אבל: 🤔 ....
זהו תהליך שאינו הפיך.
משביתים פה סטיק אחד (בתכנון שזה יהיה רק אחד ולא שניים)
בניגוד למה שנאמר פה - רוב הסיכויים שמאבדים את ציר הגה הכיוון.
בשל ההתאמה המאולתרת שנדרשת פה בין חלקי הפלסטיק (הדבקת אפוקסי) יהיה קשה עד בלתי אפשרי לתקן משהו שידרוש תיקון.
צריכים לקחת בחשבון שידית הסטיק המקורית מספקת KEY MATRIX של 2X4 בלבד. כלומר 8 כפתורים. די עלוב בשביל הגריפ החדש שמייעדים לסטיק.
ה - MSFF2 הוא סטיק אגדי ואם יש לך כזה - אתה בר מזל. יהיה חבל להרוס אותו כדי ליצור משהו שלא בטוחים איך הוא יחזיק מעמד לאורך זמן. פתרונות שאפשר לתפור ברמה הנדסית לבטח קיימים ויבטיחו פעולה אמינה לאורך זמן (מיסבים,מעגל עזר לריבוב כפתורים ומתאמים חרוטים ממתכת ועוד) אך הם יכניסו פרוייקט כזה להוצאות גבוהות ברמה כזו שכבר עדיף לתכנן ולבנות גימבל ממונע עבור הגריפ "המיועד" FROM SCRATCH ולמצוא שיטה "לחלוב" את פקודות ה FF שנשלחות מהמחשב - אותן שולחים למערכת הזו. שוב . לא זול אבל אמין.
הפתרונות קיימים . צריכים למצוא אותם.
בגלל שיש באמת הרבה אנשים שמחפשים פתרון כזה אפעל בעניין. אבל זה ייקח זמן וזה לא ייקח בחשבון להכניס את ה MSFF2 למשוואה.
פשוט מסוכן מדי עבורו. לדעתי לפחות.
וקצת בפן האישי שלי:
אני ממש לא אוהב להרוס משהו אחד כדי ליצור משהו אחר. משהו מפריע לי לעשות את זה.
כשמדובר בציוד ישן שמחפש "נשמה" אז מילא. אבל לפרק סטיק פועל. שהוא יחסית נדיר, יקר מבחינה כספית וסנטימנטלית...
אני מקבל את האתגר של תכנון משהו חדש.
בראש אני כבר רואה את זה:
בסיס של סטיק שאפשר לחבר אליו גריפים של סטיקים ישנים שעברו התאמה. (נכון יהיה נחמד אם יהיה סטיק כזה שעובד על FF עם ראשים שניתן להחליף)
איך זה נשמע ?!
אפתח גם דיון בנושא אחרי שאעשה קצת "שעורי בית".
בברכה,
ניר
אני כבר אתחיל לחשוב שיש פה התאגדות לפרוייקט גדול 🙂
דיברתי עם רון ואור לפני כמה ימים בדיוק על זה.
למרות שנשאבנו לשיחה עד שעה די מאוחרת לא היה לי מנוח מלבדוק את העניין הלאה ופירקתי את הידית של ה FF2 שלי כדי להתרשם ממה שקורה בפנים.
אח"כ נאבקתי להחזיר הכל למקום 🙂 (כנראה שהשעה המאוחרת ומחסור בשעות שינה גורמים לאפקט פרקינסון מדומה)
בכל מקרה ההתרשמות שלי היא שאפשר לעשות את זה. (עובדה - עשו...)
אבל: 🤔 ....
זהו תהליך שאינו הפיך.
משביתים פה סטיק אחד (בתכנון שזה יהיה רק אחד ולא שניים)
בניגוד למה שנאמר פה - רוב הסיכויים שמאבדים את ציר הגה הכיוון.
בשל ההתאמה המאולתרת שנדרשת פה בין חלקי הפלסטיק (הדבקת אפוקסי) יהיה קשה עד בלתי אפשרי לתקן משהו שידרוש תיקון.
צריכים לקחת בחשבון שידית הסטיק המקורית מספקת KEY MATRIX של 2X4 בלבד. כלומר 8 כפתורים. די עלוב בשביל הגריפ החדש שמייעדים לסטיק.
ה - MSFF2 הוא סטיק אגדי ואם יש לך כזה - אתה בר מזל. יהיה חבל להרוס אותו כדי ליצור משהו שלא בטוחים איך הוא יחזיק מעמד לאורך זמן. פתרונות שאפשר לתפור ברמה הנדסית לבטח קיימים ויבטיחו פעולה אמינה לאורך זמן (מיסבים,מעגל עזר לריבוב כפתורים ומתאמים חרוטים ממתכת ועוד) אך הם יכניסו פרוייקט כזה להוצאות גבוהות ברמה כזו שכבר עדיף לתכנן ולבנות גימבל ממונע עבור הגריפ "המיועד" FROM SCRATCH ולמצוא שיטה "לחלוב" את פקודות ה FF שנשלחות מהמחשב - אותן שולחים למערכת הזו. שוב . לא זול אבל אמין.
הפתרונות קיימים . צריכים למצוא אותם.
בגלל שיש באמת הרבה אנשים שמחפשים פתרון כזה אפעל בעניין. אבל זה ייקח זמן וזה לא ייקח בחשבון להכניס את ה MSFF2 למשוואה.
פשוט מסוכן מדי עבורו. לדעתי לפחות.
וקצת בפן האישי שלי:
אני ממש לא אוהב להרוס משהו אחד כדי ליצור משהו אחר. משהו מפריע לי לעשות את זה.
כשמדובר בציוד ישן שמחפש "נשמה" אז מילא. אבל לפרק סטיק פועל. שהוא יחסית נדיר, יקר מבחינה כספית וסנטימנטלית...
אני מקבל את האתגר של תכנון משהו חדש.
בראש אני כבר רואה את זה:
בסיס של סטיק שאפשר לחבר אליו גריפים של סטיקים ישנים שעברו התאמה. (נכון יהיה נחמד אם יהיה סטיק כזה שעובד על FF עם ראשים שניתן להחליף)
איך זה נשמע ?!
אפתח גם דיון בנושא אחרי שאעשה קצת "שעורי בית".
בברכה,
ניר
ארדוף אויבי ואשיגם ולא אשוב עד כלותם אמחצם ולא יכלו קום יפלו תחת רגלי