ה-ATC לא מדבר איתך אם אתה לא מכוון את מקלט הרדיו לתדר שלו בהתאם לשלב שבו אתה נמצא:
בשלב ראשון אתה על הקרקע ולכן אתה אמור לכוון לתדר Ground. בתפריט ה-ATC (מקש '
😉 אני חושב שיש אפשרות לכוון אוטומטית את התדר הדרוש, צריך רק לבחור באופציה הזאת מתוך התפריט. (בשלב הזה אתה מבקש אישור הסעה)
בשלב שני בסיום ההסעה(Taxi) כשאתה בהמתנה על קו ההמתנה לפני המסלול אתה אמור לעבור לתדר המגדל, בד"כ קרקע יפנה אותך אליו ואז כרגיל יש אפשרות כיול אוטומטי של הרדיו אם בוחרים באפשרות הזאת בתפריט. (בשלב הזה אתה מבקש אישור התיישרות על המסלול ואישור המראה)
בשלב שלישי בסיום המראה בד"כ המגדל יפנה לתדר Departure ואיתו אתה טס עד ליציאה מהתחום האווירי של השדה ואז Departure נדמה לי שיפנה אותך לתדר center (אם אתה בטיסת מכשירים). אם אתה בטיסת ראיה אז אין לך ATC (חוץ ממידע על תנועה שעלולה להיות בנתיב חוצה) עד שאתה מגיע לקרבת שדה הנחיתה(אתה מנווט עצמאית לשם בטיסת ראיה) שמשם אתה יכול לקבל פיקוח לצורך הנחיתה.
כשאתה מגיע לאיזור שדה הנחיתה מתחיל תהליך מקביל-אתה עובר ל-Approach (משנה תדר כרגיל) שמכוון אותך לשדה עצמו ונותן לך מסלול נחיתה, כשאתה בתוך ההקפה לנחיתה Approach מעביר אותך למגדל(צריך לשנות תדר, כרגיל) לאישור נחיתה, אחרי נחיתה אתה עובר ל-Ground להנחיות הסעה לחניות.
זה העיקרון, זה גם תלוי בסוג השדה שאתה ממריא ממנו או נוחת בו: יש שדות שאין בהם מגדל, ואז אתה מדווח לתנועה מסביב בתדר ה-CTAF או מה שנקרא אצלנו UniCom. תפריט ה-ATC אמור לשקף את האפשרויות הקיימות לשדה.
בקיצור ATC מלווה אותך במהלך הטיסה בטיסת מכשירים(IFR) או רק באיזור השדות(המראה ונחיתה) בטיסת ראיה(VFR) רק אם תהייה בכל עת בתדר ה-ATC הנכון בהתאם לשלב הטיסה.
אפשר לטוס בין 2 יעדים בטיסת מכשירים ללא GPS אבל בשביל זה צריך לדעת טיסת מכשירים.
אתה מנסה להכיל את כל החומר הבסיסי של הטסת כלי טייס+תפעול הסימולטור בכמה הודעות פורום וזה פשוט בלתי אפשרי באופן הזה לכסות את כל החומר.
תלמד קודם כל להטיס מטוס קל משיעורי הטיסה שיש במרכז הלמידה(learning center). שם תלמד להמריא, לעשות הקפה לנחיתה ולנחות. 4-5 שיעורים נחמדים כולל תרגול ומשוב של המדריך הממוחשב.
בכל מקרה, אני לא מומחה גדול של ה-GPS הדיפולטי של הפלייט סימולטור, אף פעם לא השתמשתי בו(אני מנווט באמצעים אחרים). אולי יהייה כאן מומחה אחר שיעזור לך ספציפית בכל הקשור ל-GPS.
מולי