139 חברים מחוברים
הצטרפו עכשיו
בית פורומים טייסת 116 הכנף המעופפת מחזור 16
דיון

מחזור 16

3 הודעות 10 צפיות לפני 12 שנים
#1 · לפני 12 שנים
, ה פצ צת

ב קור ס א "ק נל מ ד את הנ ושא ים ה באי ם:

מ חזו ר 13 : קור ס אוויר – קר קע! אני ש מח לה כר יז בז את שא נו ממ שי כי ם לקו ר ס ה בא ש ל

מור , מי כה וכ ל צוו ת הה דר כ ה ש סיי ע ב מהל ך הקו ר ס. ב הצל ח ה את המ ב חן המ ס כ ם. המון תו דה לאו ר, חי ים , אור , כ ל ה כבו ד ל חני כי ם אלון - עו ד ד, רות ם , פי ני , וטל ש עב רו

ב סי סי מ חזו ר 13 ש הס תיי ם ה שבו ע ב הצל ח ה מרו בה . ב הז דמ נות זו אני רו צה לב רך את המ סיי מי ם ש ל קור ס

ש לום לק הילה , jabo ה שוני ם

צל ילה , ה פצ צת מ צרר . נל מ ד את אמ נות הצ לי פה , רק טות , ה פצ צת ( fuz es ) נל מ ד על סו גי ה פצ צו ת וסו גי המ רעומ ים . ar min g - ש מוט ל עלי נו מ שימו ת ב ס גנון ש ל " לנ קות את ה שט ח " או נל מ ד שי טות לת קי פה ש ל עמ דו ת נ "מ ב עצ מם ב מקר ים

עמ דו ת נ "מ . נל מ ד שי טות וט קטי קות תק יפ ה ש ל מט רות המו ג נות ע ם

וייעו ד ם ב מס ך ה . " Wild Wea se l "

.נל מ ד ה פצ צה או פקי ת ע ם מ פצ יצי ם כ ב די ם ב עזר ת כוו נ ת ה

נל מ ד את אמ נות הת קי פה ש ל אוני ות ע ם טו רפ דו .

צל ילה תלו לה וה פצ צ ת הק פ צה מ גוב ה הג לי ם (. נל מ ד את אומ נות הת קי פה ש ל אוני ות ע ם פ צ צות ) ה פצ צת

נל מ ד שי טות לת קי פה ש ל תור י ש ריון , רק " מ , ומ שאיו ת . nor de n

מט וסי קר ב המ סו גלי ם ל שאת כ מות נ כ בד ת ש ל חי מו ש

מט וסי הת קי פה ל שלו שה סו גי מט וסי ם עיק ריי ם: הקו ר ס מל מד את נו שא הת קי פה כ אש ר הוא מ חל ק את P - 38 L :אוויר קר קע , וב כך הו פך אות ם לר ב מ שימ תיי ם כ גון . , P - 47 D, P - 51 D, F4 U - 1D , F6 F - 5

ש לה ם ולהי ל חם כ מטו סי קר ב מה שור ה הר אשו נה. ותו קפ ים אות ם יכ ולי ם ב כל ר גע נ תון לז רוק את ה חימו ש מט וסי ם אלו מ סוג לי ם לב צע את מ שימ ת הת קי פה וב מי דה

, SBD Dau nt las , Pe - 2 , IL - 2 : מט וסי תק יפ ה ייעו דיי ם כ גון A - 20 G , B - 25 H , Mo s quit o Mk .VI

לה סת מך על מהי רות ג בוה ה ב כ ניס ה ויצי אה מה מט רה. ע "י מט וסי קר ב ש ל האוי ב , ל כן לרו ב יצ טר כו ליווי או מו גב לי ם בי כול ת ש לה ם לה גן על עצ מ ם ב מיד ה ומו תק פי ם מט וסי ם אלו ב עלי יכ ולת מ צוינ ת ב תקי פו ת קר קע , אך

Swor d fis h, TBD Dev as ta to r, :מט וסי טו רפ דו ייעו דיי ם כ גון TBF1 C Av en ger , IL - 2T

. מט וסי ם אלו ב ד " כ ה ם ה כי איטי ים וה כי פ גיע ים

B - 17 G, B - 24 J, B - 29 A , :מט וסי ה פצ צה או פקי ת כ ב די ם כ גון B - 25 J, A - 20 C , Pe - 8

כ מו ש צרי ך. ש ל פ צ צות ול פגו ע ב דיו ק די ג בוה ה על מט רות ניי חו ת המ טו סי ם ה כב די ם הל לו יכ ולי ם ל סח וב כ מות מא ד ג דול ה nor de n ב מב נה. והמ ער כות ש לה ם , כו לל ש ליט ה על מק לע ני ם וש ליט ה על לימו ד ת פעו ל והט ס ה ש ל מ פצ יצי ם כ ב די ם ב עלי 4 מנ ועי ם

ב פ ני עצ מו ה כולל : לג בי ה פצ צה או פקי ת ע ם מ פצ יצי ם כ ב די ם זה יהיה קור ס

על האוי ב המיי רט . ל ח פות א חד על ה שני וי כולת ש ל ייצו ר נ פ ח אש יות ר ג דול ש מא פש ר למ קלע ני ם ש ל מט וסי ם ש כ ני ם ב מב נה הצ מו ד עלי הם . לרו ב שי טת הע בו דה היא מ בנ ה ג דול וצ מוד ל פעמ ים – תלוי ב ד גם המ טו ס ( ש ל המ קלע ני ם ש לה ם לה גן הה גנ ה הע צמי ת ש לה ם מ בוס ס ת על יכ ולת ) די מו גב לת ב מיד ה ויו דעי ם לה פע יל את ה כוונ ת AI המ ש חר רת פ צ צות

ש מירה על מ בנ ה ע בור מט וס פ גוע , וכו ' ( ש ל פ רו פלו ר ב מנו ע ש נ כב ה ב עק בות נז ק , תר גולו ת ש ל הנ מצ א ב כל מנ וע ב מקר ה ש ל אש ב מנו ע ס פ צי פי , הנ צה לימו ד ת פעו ל תק לות וב ד " ח חי רו ם ) ה פעל ת מט ף כי בוי אש

לה גן על המ ב נה. ה פצ צה כ ב די ם , המ אפ שר ת למ קלע ני ם ש ל מט וסי ם ש כ ני ם לימו ד טי סה צ מוד ה וש מיר ה על מ בנ ה " קו פ סה " ש ל מט וסי

מט וסי nor de n באו פן אי שי אני מא ד אוה ב את הת חו ם ש ל ה פצ צה או פקי ת

באו פן אוטו מא טי. לימו ד ות פעו ל ש ל ה כוונ ת B - ע ם מ פצ יץ כ ב ד כ מו ה , nor de n - 17 , מלוו ה ב עוד הר בה מ פצ יצי ם ב מב נה ג דול , ע ם ליווי מ גוב ה ר ב ע ם כוו נ ת ה G Me mp his וס פ רי ם ש קרא תי על מ שימו ת מא ד ארו כו ת טוו ח ש ל מט וסי קר ב. תמי ד מז כי ר לי את ה סר ט , Belle הצ וותי ם ב מטו סי ם היו ם אל תוך לב האזו ר המ תוע ש ביו תר ש ל ג רמ ניה ומ סו כנו ת ש האמ ריקא ים לק חו על עצ מ ם , טי סה בא מצ ע . Schw ein fu rt צוו ת " קיר ש ל נ "מ ש צרי ך לע בור ד ר כו" ( , והת ק פות חו זרו ת ש ל אלף ר גל , נ "מ אר טיל רי צ פוף לה חר יד ) מש ם בא ה ביטוי הל לו היו צ ריכ ים ל סבו ל קור מק פי א ב גו בה ש ל קרו ב ל 30 כ דו גמ ת הת קי פות ב B - 17 G מא ד ש ל 10 אנ שי ם עו בדי ם בי ח ד כ די שיו כ לו ל שרו ד ולה צלי ח מט וסי יירו ט 0 19 ו 9 10 ג רמ נים , כ אש ר ב כל " Zen " מ שוג עי ם, וא פש ר לומ ר ש הטי סה ק צת יות ר ר גועה מיו ח ד ב הט סה ש ל מ פצ יצי ם כ ב די ם. יש פ חו ת תמ רונ ים ב משי מת ם. אני תמי ד מר גי ש שי ש סו ג ש ל Ah ea d of th e " כ די לה גיע לר גע הק ריט י מו כן בז מן לה טיל את ומ חו שב ת , אב ל צ ריך כ ל הז מן להיו ת " game ב ב סיס ה בית ש לכ ם. באו ויר ע ד לר גע המיו ח ל ש ל נ גיע ה ר כה על המ סלו ל טי סה ש לכ ם וי כולות ה שלי טה ב מטו ס כ די לה חזי ק אותו לנ חי תה מט וס פ גוע באו פן קר יטי , המ צרי ך את כ ל הנ יסיו ן הג דו לי ם ביו תר ב מטו סי ם כ ב די ם זה לה חזי ר ה ביתה וב נקו ד ת הז מן הזו ה כול ל חו ץ וקו רה מה ר. א חד ה סי פוקי ם ב רג עים הא חרו ני ם ל פני הה טלה מע ל אזו ר המ טר ה, ג דול ה ש ל מט וסי יירו ט. ב דר ך כ לל זה ה כל קור ה בי ח ד האי מה הנ קו דתיי ם כ אש ר פ תאו ם נו פלי ם על המ ב נה כ מות ה פצ צו ת ב דיו ק על המ טר ה מ גבו הה , ול שרו ד את ר געי
its not a bug, its a design feature
#2 · לפני 12 שנים
שלום למחזור 13 בי"ס לטיסה IL2

לאחר סיום קורס בסיסי ולאחריו סיימתם גם את קורס אוויר קרקע בהצלחה, אנו ממשיכים בסדרת קורס אוויר- אוויר / BFM.

ראשית כל אני רוצה במעמד זה לברך את אלון, יובל, ופיני שסיימו בהצלחה יתרה את קורס אוויר – קרקע.

כיום בוגרי הקורס טסים באופן מקצועי ועצמאי בקמפיינים השונים ב IL2 ומבצעים בהצלחה רבה תקיפות קרקע מכל השיטות והסוגים ולרוב גם מצליחים לשרוד את הקרב ולחזור לנחיתה חזרה בבסיס עם תוצאות יפות.

ובכן אנו ממשיכים לקורס אוויר – אוויר / BFM למחזור 13.

הקורס מיועד לבוגרי מחזור 13 אך גם פתוח לכל מי שרוצה להצטרף כצופה לא מפריע / לא מעכב.

במידה ויש מי שרוצה להצטרף כחניך מן המניין יש ליצור איתי קשר בפרטי כדי לבדוק את רמת המוכנות מבחינת יכולות טיסה ורמת ונכונות ורצינות.

במפגש האחרון בצענו הסבה בסיסית מהמפציצים שלנו למטוס הספיטפייר סימן 9 (Spitfire LF IXe, 1944).

הספיטפייר סימן 9 הינו מטוס קרב בעל קווים נקיים, קטן וזריז, חתיכה סקסית קטנה וקומפקטית אך עם זאת בעלת מנוע מרלין עם 1,600 כוחות סוס מתחת למכסה המנוע... להיזהר כשפותחים מצערת עד הסוף. כיום אתם צריכים כבר להיות מסוגלים להמריא, לנחות, ולשלוט במטוס בכל מיני מצבי טיסה קיצוניים ללא בעיות.

מחר נתחיל את השיעור התיאורטי הראשון בקורס אוויר אוויר, הרצאה של 45 דקות ולאחר מכן ניכנס למטוסים ונתרגל.

הפרק הראשון שלנו יהיה "ביצועי פנייה בקרבות אוויר" כאשר הפרק מתחלק לכמה תת-נושאים:

1. ניהול הפנייה – ביצועים, הבנת יחסי התמורה המשולש בין מהירות, כוח G, וקצב פנייה.

2. הבנת דיאגראמות E-M (Energy vs Maneuverability) במצגת דוגמאות, וכמובן בקובץ IL2 Compare החיוני לכל טייס קרב להבין וללמוד להשתמש.

3. הבנת ההבדל בין sustained turn rate (פנייה בקצב קבוע) לבין instantaneous turn rate (פנייה מיידית) והתמורות החלות על רמת האנרגיה של המטוס בעת שימוש בפניות הללו.

4. הבנת מושג Radial G (כוח G רדיאלי).

5. שימור קצב פנייה קבוע, שימור קצב פנייה מיטבי + שילוב אלמנט אנכי בפנייה, מהירות פינה (Corner Speed)

6. גיאומטרית יירוט: קריאת מצב זווית חרטום – זנב יחסי מול היריב: (Aspect Angle)

7. מעגלי מרדף (Pursuit Curves) : Lead / Pure / Lag והבנה של התמורות והשינויים החלים בזוויות Aspect Angle לאורך זמן המרדף בכל סוג של מעגל מרדף.

הכנה אישית כל אחד לקראת השיעור:
יש לקרוא במדריך IFS בפרק 4 את חלקים 4.1 עד כולל 4.3 (עמודים 47 עד כולל 62).

בנוסף למדריך אני אשתמש בכמה עזרי הדרכה שאני מרכז כאן:

הסבר של אתר וויקיפדיה
http://en.wikipedia.org/wiki/Basic_fighter_maneuvers

ספריית Air Combat Library המהוללת עשירה בחומרים של האתר simhq.com
http://www.simhq.com/articles-library/air-combat-corner-library.html

הספר "Art Of The Kill" של Pete Bonani
http://scilib.narod.ru/Avia/Bonanni/bonanni.htm

אלון
its not a bug, its a design feature

רוצים להגיב?

התחברו כדי להוסיף תגובה לדיון, או הצטרפו לדיסקורד לדיון חי.