111 חברים מחוברים
הצטרפו עכשיו
בית פורומים תעופה וביטחון החניך לחץ על כפתור ב-F-16 וגרם לתאונה חמורה
דיון

החניך לחץ על כפתור ב-F-16 וגרם לתאונה חמורה

11 הודעות 1,883 צפיות לפני 13 שנים
#1 · לפני 13 שנים
חייל שעמד סמוך למטוס נפצע ונכווה בגופו כתוצאה ממוץ נורים הלוהט שנפלט בטעות, והובהל במצב קל עד בינוני לבית החולים סורוקה. גורם בבסיס: "אם הוא היה עומד 10 סנטימטרים שמאלה, הוא היה גומר".
לכתבה המלאה: http://www.mako.co.il/pzm-soldiers/Article-e9813713acf5e31006.htm&partner=pazam
#2 · לפני 13 שנים
תסלחו לי מראש על השפה הבוטה.

מה לעשות כאשר החיילים ניהיים יותר ויותר מפגרים כל שנה.
אם אומרים לך לא לגעת, רק להסתכל = לא נוגעים ואפילו מתרחקים ומסתקלים מרחוק.

למה אני אומר את זה?
כי בזמן ההדרכה המדריך ביקש ממנו לא לגעת בשום דברורק להסתכל וללמוד, ואילו החניך חיבר קסטת מוץ/נורים חיה למטוס תחת מתח.

נקווה שהחייל יחלים מהר ובצורה מלאה.
כִּי הִנֵּה יְהוָה בָּאֵשׁ יָבוֹא וְכַסּוּפָה מַרְכְּבֹתָיו
ישעיהו סו טו
#3 · לפני 13 שנים
יש כללי ברזל שאותם אסור להפר, אם זה מטוס-מסוק בטוח לאחזקה, יש פיני ביטחון, אבל כנראה הפשלה בעיקר של הר''צ...
לצערי זה מה שקורה מחוסר מקצועיות.
בן קלי.
צוות ניהול ראשי פריפלייט.
#4 · לפני 13 שנים
Eagle_King כתב/ה:יש כללי ברזל שאותם אסור להפר, אם זה מטוס-מסוק בטוח לאחזקה, יש פיני ביטחון, אבל כנראה הפשלה בעיקר של הר''צ...
לצערי זה מה שקורה מחוסר מקצועיות.

אין קשר לפיני אבטחה, או לפשלה של הראש צוות.

ביצעו בדיקת ADDS ואמרו לו(לחניך) לא לגעת רק לסתכל, והוא בכל זאת נגע(חיבר קסטה למטוס תחת מתח ועם מערכת ADDS מופעלת- במהלך בדיקה).

אני בטוח ששבוע הבא יציגו לכם את האירוע בטייסת עם יותר פרטים ממה שאני סיפרתי.
ישעיהו סו טו
#5 · לפני 13 שנים
סטס, ברגע שיש לך פינים ואין לי מושג אם יש את זה בF-16 אבל יש פין ADDS שהמטרה שלו זה למנוע השלכה של נור- מוץ למרות שיש מתח (כמעין אמצעי בטיחות) כנראה גם זה לא היה.
ולפי מה שהבנתי הבטיחות חימוש הייתה לקויה.
בן קלי.
#6 · לפני 13 שנים
Eagle_King כתב/ה:סטס, ברגע שיש לך פינים ואין לי מושג אם יש את זה בF-16 אבל יש פין ADDS שהמטרה שלו זה למנוע השלכה של נור- מוץ למרות שיש מתח (כמעין אמצעי בטיחות) כנראה גם זה לא היה.
ולפי מה שהבנתי הבטיחות חימוש הייתה לקויה.

לא היה פין ADDS, שכן הוציאו אותו לצורך בדיקת המערכת(ללא נורים או מוץ מותקן).

הינה שתלשלות הארועים לפי מה שאני יודע:

2 חיילים "ותיקים" ואחד חדש(במהלך למידה) ניגשים למטוס צורך בדיקת מערכת ADDS.
בהמלך הבדיקה נכנס מטוס נוסף לדת"ק לאחר טיסה ואחד מהותיקים(השני בתא הטייס) ניגש לעזור בקבלת המטוס ואומר לחייל החדש לא לדעת בשום דבר ולחכות בצד עד שהוא חוזר.
למרת זאת ומסיבה שעדיין לא ברורה החייל החדש לקח קסטה עם נורים והכניס אותה לתוך המטוס, בגלל שבמהלך הבדיקה מוציאים את פין האבטחה מהמקום הקסטה ישר נכנסה לפעולה והפליטה מספר נורים.

זה שהחייל הותיק לא החזיר את הפין למקום לפני שהלך זה בעיה נפרדת, יותר חמור זה שנאמר לחייל החדש לא לגעת בשום דבר והוא בכל זאת נגע משהו שהוא לא מכיר ולא מבין מה זה עושה(או איך זה עובד לצורך העינין).

למי שלא מכיר או לא יודע:
הבדיקה של הADDS הינה למעשה חיבור צב"ד יעודי לבית הקסטה במטוס, הוצאת פין אבטחת ADDS ולאחר מכן הדלקת המערכת(וניסיון שיחרור בחלק מהמטוסים) ואז הצבד מראה את התוצאה ומיד מחזירים את פין האבטחה למקום.
ישעיהו סו טו
#9 · לפני 13 שנים
כמו שמתארים בכתבה לא השתמש בבודק צהוב, בודק צהוב מחליף את המחסנית האמיתית.
בן קלי.
#10 · לפני 13 שנים
אל תאמין לכל מה שאומרים בתקשורת.
ישעיהו סו טו
#11 · לפני 13 שנים
נכון הוא השתמש במחסנית מבצעית/אימונים טעונה. ושוב פעם אין שום דרך לבצע את הבדיקה ללא כסטה טעונה/בודק צהוב
מיכאל גרובמן
צוות ניהול ראשי

רוצים להגיב?

התחברו כדי להוסיף תגובה לדיון, או הצטרפו לדיסקורד לדיון חי.