הדקה 27.0 "מבקש אישור לתקוף!" – אותי לימדו כי חובה לבקש אישור והמוביל חייב לתזמן ולתאם את עבודת כל הצוות – אחרת עלולים לקרות המון דברים – החל מהתנגשות שני מטוסים בתקיפת המטרה – ואילך. מינימום שבמינימום – התקיפה תהיה פחות יעילה ממה שאפשר היה להשיג.

😱AdI/AAAAAAAABlM/VdEW9_RfUZo/s982/27-0.jpg" loading="lazy" alt="" class="pf-postimg">
התמונה מחייבת כמה הסברים:
1. אתם רואים מטוס מתקיף. הירי מתבצע מהמרחק של כ-1000 מ'. לא ניתן לפגוע במטרה ממרכח כזה.
2. יש לחלק את המתקפה לשני שלבים: שלב ראשון – נתיב כניסה ושלב שני נתיב תקיפה. למה? מסיבה אחת פשוטה – הנ''ם הוא נח, והמטוס הוא נע. יתרונות וחסרונות לזה ולזה. למישנע – קל לטווח, אך גם בקלות מטווחים אותו – ולהפך. לכן – כאשר אני מתביית ישר על הנ''ם – היתרון כולו שלו – אני כלפיו דבר שלא נע, גם הוא כלפי. אבל האמת היא – אני בתנוע, קשה לי לכוון. גם דיוק כל המערכות כאשר הם במטוס נופל מהדיוק של אותם המערכות כאשר הם על הקרקע ולא מוגבלים בדרישות צימצום משקל וגודל. תסיקו את המסקנות.
לכן עלי לצמצם ככל שניתן את הזמן בו אני נמצא במצב שבו היתרון לניים, וכמה שיותר להאריך את מצב בו אני עולה עליו בכול – אני מטרה נעה בטרוורז שלו – ז.א. בזווית 90 מעלות. קשה לפגוע בי. (הבעיה היחידה היא זאת, שבמצב כזה גם אני לא יכול לפגוע, לכן עתיד אני בסופו של דבר לפנות לנתיב תקיפה- שבו היתרון כולו של נ''ם – ולהסתכן על מנת לפגוע).
3. לאור הנאמר עלי להגיע לנקודה שבה אני יכול להיכנס לנתיב כניסה – דהיינו לנתיב שעובר בנזווית 90 מעלות (פחות ויותר) כלפי המטרה – לכן קשה לפגוע בי, אבל קל לי לזהות את הרגע בו אני נכנס לתקיפת מטרה – נתיב קרבי. המאפינים של אותה נקודה הם מאד פשוטים – משם יש לי מספיק (אבל לא יותר מיד) זמן על מנת להתביית במטרה ולפגוע בה, יש לי את הגובה הדרוש עבור זה וגם המרחק למטרה הוא סביר – לא יותר מידי רחוק ולא יותר מידי קרוב.
4. באותה נקודה אני מבקש אישור תקיפה ומקבל אותו ונכנס לתקיפה, או לא מקבל, ו ממשיך בסיבוב. (זה דומה מאד לבקשת אישור נחיתה ממגדל הבקרה).
5. בטיסה שלנו יש גובה יתר – על כך כבר דובר. יש גם מרחק רב בין המטוסים, יש חוסר תיאום – לפחות אני לא ידעתי מה עושים עמיתי ומה ישנה כניסתי לתקיפה (עם בכלל) דהיינו הרגשתי כמטוס בודד ולא כחלק מהצוות.
6. עוד הערה – כאן אני בחרתי נתיב תקיפה (ובהתאם – גם נתיב כניסה) בצורה כזאת שנ''ם וסוללת החוף יהיו באותו קו – כך שאוכל או שלהתקיף את שניהם תוך גיחה 1, או לפחות להחליט תוך כדי כניסה – באיזה מטרה בדיוק אני בוחר. מאחר שלא עד הסוף לא נתקבלה שום הוראה בענייין האם קודם לנקות נ''ם ולאחר מכן להתרכז על המטרה, או שלפעול לפי שיטה "פגע וברח" – בחרתי (אולי זאת הייתה טעות) לנקות נ''ם קודם. ולצורך זה להשתמש בפצצה. כדאי שהמפקד יחליט – כי בסוף כפי שהבנתי כל המבנה הצליח להשמיד סוללת נ''ם אחד מתוך 2 ולא הצליח לפגוע במטרה. אז מה עשינו? לשם מה הייתו שם? לשם מה איבד מיכה את השליטה במטוס שלו?
7. המינוח "נתיב כניסה", "נתיב תקיפה" – הם תרגום מרוסית. אודה למישיעזור לי למצוא את המינוח העברי הנכון (לשם כך יש לשאול טייס קרבי ישראלי – אני לא מכיר כזה – מכיר רוסיים או אמריקאיים).
נערך לאחרונה: לפני 14 שנים