144 חברים מחוברים
הצטרפו עכשיו
בית פורומים מועדון הטייסים פחד מטיסות
דיון

פחד מטיסות

5 הודעות 1,314 צפיות לפני 14 שנים
#1 · לפני 14 שנים
אני רוצה להיות טייס והכי מצחיק זה שאני פוחד מטיסות
איך אני יכול להתמודד עם הפחד הזה תודה
#2 · לפני 14 שנים
הדבר האחראי להגיד הוא שהתמודדות עם תופעות פסיכולוגיות כאלה ואחרות (כמו פוביות) צריכות להתבצע בליווי של איש מקצוע.

בגדול,
פחד תמיד נובע מחוויה בעבר שמשליכה על ההתנהלות שלך. יכול להיות שהוא רציונלי או לא, זה לא משנה. בכל מקרה, לא משהו שאפשר לפתור דרך פורום מלא באנשים שלרובם המוחלט אין תואר בפסיכולוגיה, ניסיון בטיפול בחרדות והכירות מעמיקה איתך כדי לנסות ולפרק את זה (מבלי לגרום לנזק).

בקיצור,
אם זה ממש חשוב לך, פנה להתייעצות עם איש מקצוע בתחום.
אם נדמה לכם שאני ציני/סרקסטי ו/או בעל חוש הומור מעוות - לא טעיתם!
#3 · לפני 14 שנים
הפחד נבע מזה שהייתי בן -8 הייתי מרבה בלצפות ב"תעופה בחקירה" אם אתה מכיר וזה מראה אסונות ומזה פחדתי

תודה אני אנסה להתמודד
#4 · לפני 14 שנים
היי IAF_15,
כמו שאורי אמר, פוביות וחרדות נובעות ממקרה שקרה בעבר. אני לא חושב שמקרה כמו "מעופה בחקירה" יכל לגרום לך לדבר כזה, כי גם אני וגם הרבה אנשים רואים את זה וזה לא עושה כלום. כדי לטפל בפוביה, צריך קודם לבדוק ממה היא נובעת, מה המקור שלה. אחרי שגילינו מה המקור, יש המון טיפולים- אפשר לטפל בזה דרך NLP ודמיון מודרך ועוד הרבה דברים דומים. תוכן הטיפול ב NLP הוא לנסות לאתר את המחשבות השליליות ולנטרל אותם. כי בסך הכל פוביה זה דבר שנמצא במוח, המוח זוכר שקרה מקרה כזה,או שעלול לקרות מקרה כזה, אבל בעצם כאן ועכשיו הכל בסדר!
שוב, כמו שאורי אמר, זה דורש טיפול מקצועי והייתי ממליץ לך לפנות אליו, זה יעזור 🙂
זה אולי יעזור לך- http://www.youtube.com/watch?v=Q1txCsP9khI
#5 · לפני 14 שנים
כפי שאמרו קודמיי הכי טוב ומומלץ זה איש מקצוע שמתמחה בטיפול בפוביות (אני למשל למדתי פסיכולוגיה גילאית וזה לא אותו הדבר) . דבר שני כדי שקצת תרגע : הסטטיסטיקה של תאונות אוויריות (תעופה אזרחית כמובן) היא מאוד נמוכה יחסית למספר הטיסות . בשנת 2011 היו רק 28 תאונות עם 507 הרוגים .
תיכנס לקישור למטה ותתרשם קצת לבד .
http://aviation-safety.net/statistics/period/stats.php?cat=A1
כמובן שמאחר ויש לך פוביה מטיסות הסטטיסטיקה לא תעזור לך להתגבר אלא רק גורם מקצועי מתמחה .
בהצלחה

רוצים להגיב?

התחברו כדי להוסיף תגובה לדיון, או הצטרפו לדיסקורד לדיון חי.