ליינון ואלי ולכולם...
בעיקר ליינון,
לדעתי אתה צודק לגמרי שזה נחמד לשתף. הקהילה פה מאוד חמה ויש אנשים בולטים ואנשי מפתח באתר שממש תורמים מהידע והיכולת שלהם וזה נכון בכל תחום.
אני מעריך את מה שכתבת עליי אבל אני לא ממש מסכים עם השורה שכתבת "מן הראוי שישתפו את הקהילה".
אם אתה מכין עוגיות ומחלק כמה לשכנים - בטוח שהם ישמחו. אבל יש בזה משהו עקום אם יחשבו משהו בסגנון של "מה ?! הוא לא נותן לנו גם ?!" במידה ותחליט לשמור הכל לעצמך...
גם אני רוצה להפוך את התחביב שלי למשהו רציני יותר. זה דורש זמן שאין לי. בשביל "לקנות" זמן לזה אני צריך שזה ייצר הכנסה מסויימת. לא כזו שתהפוך אותי לעשיר כקורח אבל זה חייב לפחות לממן את עצמו מבחינת הוצאות. כל מי שיש לו חשיבה כלכלית בסיסית ידע להבין זאת.
קיימת גם בעיית הביצה והתרנגולת...
למשל ייצור פאנלים עבור קוקפיט כזה או אחר. הרעיון אמנם נחמד ודי פשוט לייצר מכונת CNC אבל היישום שלו לא הכי קל ולא זול בכלל. (אבי - אתה מוזמן להעיד בשמי...
😂 )
כך, בשביל לייצר דבר אחד אתה צריך לייצר כלים לדבר אחר... משהו צריך לעזור לממן את זה. ותאמין לי . כמו שאלי כתב. זה יהיה יותר טוב ויותר זול מה"קיט המסחרי" שאפשר לקנות.
לא פעם אני רואה בפורום כזה או אחר. ובעיקר בחו"ל. שאנשים מתלוננים על המחירים ה"מופקעים" של כל היצרנים החובבים שמוכרים ציוק שהם בונים במחירי עתק...
מתלוננים מתלוננים ואח"כ בוכים. אחרי שהם קוראים את הביקורות על אותם מוצרים מופלאים.( שנבנו ע"י אנשים עם הרבה אהבה לתחום שלא ממש נכנסו אליו כדי לעשות כסף. כסף הוא תוצאת הלוואי של התחביב הזה כמו הרבה תחביבים) תוך כדי הבנה שנבנו 10 יחידות וזהו ! אין יותר.
במקום זה הם עצמם. אותם אנשים ,מעדיפים להוציא סכומי עתק על מוצרי מדף שיש לך ,לשכן ולדודה שלו שלא מציעים את אותן איכויות אך בעלי משקל כבד הרבה יותר כאשר מעלים אותם למאזני השקילה הכלכלית (והכוונה היא לתג המחיר הגבוה שלהם שלא מוצדק בעליל).
הבונים הללו מספקים (לפחות הרציניים שבינהם) מוצר ייחודי עם עיצוב ופונקציונליות ייחודיים שלפעמים "תפורים" לפי מידה ללקוח. "CUSTOM MADE".
אין חברה מסחרית שתסכים לעשות את זה ואם כן רוב הסיכויים שתעדיף לשדרג את הרכב המשפחתי במחיר של מוצר כזה...
לאלי ולכולם:
אני שמח שסוף סוף מישהו חושב כמוני. לדעתי אן טעם בייבוא "ברזלים" מחו"ל שאין בהם דבר מלבד עיצוב "מגניב" ,"טרנדי" או "מדליק". בעיניי הפרקטיות תופסת מקום ראשון ולפעמים גם אחרון. הרעיון של אלי לבנות דברים כאלה איש איש לעצמו והצעתו לבנות למי שרוצה תמורת תשלום כזה או אחר - מבורכת לגמרי. לא לכל אחד יש את הכלים והידע הדרושים כדי לבצע חיתוכים בברזל,ריתוכים,צביעה וכו'
ואם דווקא יש ?! אדרבא ! תבנה בכיף. אני בטוח שאלי לא יחמיץ פנים.
לא אסתיר את העובדה שאני מכיר את אלי אישית ואני כמובן רוצה בטובתו. אך המקרה כזה של WIN -WIN טובתו - טובתנו.
לא יודע כמה אלי רוצה עבור אותו מוצר או איך אותו מוצר נראה או מתפקד . אני רק יודע שאם מישהו יילך לבעל מקצוע שיעשה זאת בשבילו המחיר יהיה הרבה יותר גבוה. כדי לעשות את זה עוד יותר חמוץ - בעל המקצוע יכין מה שתרצו לפי המפרט שתדרשו. בד"כ אין לו ולא תהיה לו סיבה ,ידע או אינטרס לכוון אתכם לכיווני יצירה שונים או אחרים שעלולים בהחלט להיות לטובתכם.
וזה ההבדל בין ייצור ע"י גורם ייצור שגם מתכנן אותו,שבא מהתחום ואוהב אותו לבין משיהו שמספק מוצר גולמי עם מידות יבשות שאתם מספקים. לטוב ולרע.
איחולי הגייה ובניה מועילות וטובות לכולם.
בהמון אהבה לקהילה ולתחום.
ניר
ארדוף אויבי ואשיגם ולא אשוב עד כלותם אמחצם ולא יכלו קום יפלו תחת רגלי