א. תוכניות טיסה אמיתיות בד"כ קיימות בפורמט של טיסת מכשירים (כלומר שמות נקודות, שמות נתיבי אוויר והליכי מכשירים להמראה ונחיתה) בד"כ ל-FMC ולא ל-GPS(לא בפורמט FLT).
יש כמה כלים שיודעים לתת נתיבים אמיתיים מתוך בסיס נתונים ושיודעים לייצא אותו לפורמט FSX(פורמט FLT) כמו FSBuild או הכלי Vroute (קיימים גרסה חינמית ופרמיום בתשלום). אני משתמש ב-Vroute premium.
לדוגמא, חיפשתי נתיבים ל 737-800 מנתב"ג(LLBG) להיט'רו לונדון(EGLL). קיבלתי קבוצת נתיבים לפי תחום גבהים נדרש, ועם ציון פופולריות:

כפי שכתבתי, הנתיבים יהייה בפורמט טיסת מכשירים בסגנון:
PURLA UH1 GITLA UW13A VELOX UR18 ALSUS UL620 VESAR UL619 KFK UL610 VADEN UY520 UTEKA UL610 BATTY UL608 LOGAN
שלא מתאים ל-GPS שדורש פורמט של קואורדינטות(כמו בפורמט FLT).
Vroute Premium יודע לייצא את התוכנית לקובץ תוכנית טיסה ל-FMC, וגם לקובץ בפורמט FSX/FS9 (זה הפורמט ש-GPS דיפולטי יודע לקבל-פורמט תוכנית טיסה).
זאת הדרך המקובלת לקבל את מה שאתה רוצה: לעבוד עם כלי/אתר לאיתור נתיבים שיודע לייצא לפורמט FSX. אני מכיר ועובד כאמור עם Vroute, גם כלי התכנון FSBuild כולל בסיס נתונים סביר של נתיבים אמיתיים ויודע לייצא תוכנית טיסה גם ל-FSX(בפורמט FLT).
בטח יש איזה כלי/אתר שפספסתי. קיים גם routefinder.com שיודע לתת נתיבים אמיתיים שאני לא בטוח שיודע לייצא ל-FLT. וגם flightaware.com שיודע לתת נתיבים לטיסות שטסות בזמן אמיתי אבל לא יודע לייצא ל-FSX. ואולי יש עוד כמה שלא התייחסתי להם.
ולסיום, כל תוכנית טיסה שכתובה בפורמט מכשירים(מהאתרים שלא מייצאים ל-FSX) ניתנת לשימוש ב-FSBuild ואז לייצוא משם לפורמט FSX. בכלל FSBuild הוא כלי תכנון מומלץ מאד ולמעשה כלי חובה למי שטס במטוסי נוסעים כבדים.
גם אם פספסתי משהו, קיבלת סקירה מלאה ומפורטת להשגת סעיף א' של שאלותיך.
זה לגבי תוכניות.
ב. לגבי מדריך בעברית ל-ILS בטיסה אוטומטית במטוסים הכבדים של הסימולטור, אני לא מכיר. וקשה לי להאמין שיש דבר כזה(בטח בעברית). באנגלית אני מאמין שתמצא, אולי אפילו ביוטיוב.
מולי
נערך לאחרונה: לפני 14 שנים