116 חברים מחוברים
הצטרפו עכשיו
בית פורומים תעופה וביטחון מכירה של מטוסי F-16 ליוון
דיון

מכירה של מטוסי F-16 ליוון

12 הודעות 2,102 צפיות לפני 15 שנים
#1 · לפני 15 שנים
קראתי את הכתבה הזאת
והשאלה שלי, מאיפה יש לנו כל כך הרבה מטוסים מיותרים? חשבתי שאנחנו זקוקים לכל אחד ואחד
"We don't stop playing because we grow old; we grow old because we stop playing"
#2 · לפני 15 שנים
לא בטוח אם זו התשובה אבל אולי בגלל ש20 מטוסי F-35 יכנסו לשירות בחיל האוויר אז לא נזדקק לכל כך הרבה מטוסים אז נפתרים מהישן 😄
#5 · לפני 15 שנים
לא מזמן??? 1973 נקרא לא מזמן?
המטוסים האלה הם עתיקים, טובים מאוד בביצועים שלהם, אך מכילים שורה של ליקויים בתפקוד מטיסה לטיסה.
לטעמי יש להחליפם.
רז פרינץ,
צוות ניהול ראשי, פריפלייט.

צוות vIAF ואטיל.
#7 · לפני 15 שנים
שלום PRINCE,
לא יודע מהיכן גילית שהעיט מכיל שורת ליקויים מטיסה לטיסה, אתה טועה ומטעה,
אנא בדוק לפני שאתה כותב...רק לסבר לך את האוזן, עיט הוא אחד המטוסים היותר אמינים בחיל.
Elf

------------------------------------------------
"זה שאינך רואה - הוא זה שיפיל אותך" - (עזר וויצמן)
#8 · לפני 15 שנים
בן חחחחח סבבה, תודה על המידע! הייתי בטוח שרק דגם הN זה החידוש, מסתבר שלא.
Elf תראה, אני מודע לחלוטין לאמינות של המטוס הזה, אך לטעמי, יש להחליף את המטוס במטוס יותר חדשני.
ישנן מספר סיטואציות שהמטוס הזה דורש תחליף טכנולוגי מתקדם על מנת לשמור על פרחי הטיס בריאים ושלמים. בכל זאת, מטוס ישן עם כל הכבוד לשדרוגים, לפעמים צריך להחליף מכונה ולא רק להחליף את החלקים שלה לחדשים יותר.
אבל אני נותן את מירב הכבוד למטוס הזה ואני אפילו מקווה לזכות לטוס עליו אם אגיע לקורס. אחד המטוסים היותר מדהימים שיצא לי להכיר.
הליקויים שאני מדבר עליהם הם לא מדברים שגיליתי, אלא מהתיישנות החומר שאני סבור שנמצאת על פני השטח.

וחוץ מזה, הנה ציטוט מקטע באינטרנט:
בשנת 2008 גילתה ביקורת פתע של חיל האוויר שורת ליקויים בתחזוקת המטוסים, ומפקד החיל, עידו נחושתן, הורה על השבתת מערך הסקייהוק עד לתיקון הליקויים.

כמו כן, אפשר להזכיר גם את האירוע שאסף רמון ז''ל היה מעורב בו עם כביית המנוע של המטוס בזמן אימון בקורס הטיס. זה לא דבר של מה בכך.
רז פרינץ,
צוות ניהול ראשי, פריפלייט.

צוות vIAF ואטיל.
#9 · לפני 15 שנים
עיט, בשל היותו סוס עבודה (תוכנן ככה). עלות התחזוקה שלו היא מהנמוכות בחיל וכך גם עלות שעת הטיסה שלו. המנוע של אסף רמון כבה בערך בתקופה בה התגלו הליקויים. תחזוקתם של מטוסי הצוקית והעיט הועברה לידי חברה פרטית ב2006. הליקויים היו בנהלי החברה הקבלנית וגם מטוסי הצוקית נפגעו.

העיט עצמו מסוגל לעשות הרבה יותר ממה שדורשים ממנו היום בארץ, רק לראות מה עושים הארגנטנאים עם הA4AR שלהם.. לא סתם מכנים אותו fighterhawk. חיה רעה..

אני זוכר בתור ילד סיפורים על עיטים שעולים לללבנון, וזורקים את כל סוגי החימוש שהיו ברשות חיל האויר בזמנו בדיוק זהה לברקים ולניצים. ואת כל זה הם היו עושים ברבע מכמות הדלק.
אם נדמה לכם שאני ציני/סרקסטי ו/או בעל חוש הומור מעוות - לא טעיתם!
#10 · לפני 15 שנים
נשמע לי קשקוש העניין הזה.
הדבר הקרוב ביותר בסגנון הזה ששמעתי הוא מכירת ניצים ישנים לבולגריה או רומניה,וגם העסקה הזו לא התממשה.
#11 · לפני 15 שנים
PRINCE - שוב, בדוק את המידע לגבי האירוע עם אסף רמון....האירוע על פניו יותר מורכב ממה שהעיתונים מספרים....ואעצור פה, שוב, אתה יודע את מי לשאול.....
Elf

------------------------------------------------
"זה שאינך רואה - הוא זה שיפיל אותך" - (עזר וויצמן)
#12 · לפני 15 שנים
Prince869 כתב/ה:
וחוץ מזה, הנה ציטוט מקטע באינטרנט:
בשנת 2008 גילתה ביקורת פתע של חיל האוויר שורת ליקויים בתחזוקת המטוסים, ומפקד החיל, עידו נחושתן, הורה על השבתת מערך הסקייהוק עד לתיקון הליקויים.

הליקויים היו בעבודות אחזקה של חברה אזרחית(כנפי תחזוקה) שזכתה במכרז תחזוקת המטוס כדי לחסוך בעלויות התחזוקה:
http://www.haaretz.co.il/hasite/pages/ShArt.jhtml?itemNo=1026515&contrassID=2&subContrassID=1
בשום מקום לא הוזכרו ליקויים במטוסים עצמם, אלא באיכות תחזוקתם.
מולי

רוצים להגיב?

התחברו כדי להוסיף תגובה לדיון, או הצטרפו לדיסקורד לדיון חי.