103 חברים מחוברים
הצטרפו עכשיו
בית פורומים פאלקון 4.0 מבצע "שדות אירוסים" - טייסת 108
דיון

מבצע "שדות אירוסים" - טייסת 108

29 הודעות 4,094 צפיות לפני 15 שנים
#1 · לפני 15 שנים
שלום לכם
במסגרת קמפיין מתגלגל בטייסת (שכבר שמעתם עליו 😉 ) תקפנו את מפעל הכימיקלים דמיר בסוריה, שעפ"י מודיעין עסק בייצור נשק כימי. המבצע תוכנן ובוצע כהלכה כמיטב המסורת "בעילית", כאשר במבנה בנוסף אלי נמצאים עמית, ירון, ואורי. כמו כן הטיסה נוהלה תחת בקרה של שגיא.

סיפור הגיחה המלא שכתב ירון פורסם באתר הטייסת:
http://108vfs.org/index.php/2010-01-18-15-38-04/40-q-q

[flash width=680 height=450]http://www.youtube.com/v/DxV8ruKlwI8[/flash]

תהנו.
נערך לאחרונה: לפני 15 שנים
#3 · לפני 15 שנים
אהבתי את הצילומים ואת הביצועים אבל השיר ....

הצילו !!! יום אבל לאומי !
לקחת שיר כזה ולשיר אותו במזרחית ?!

למה 😮 ?
אם הייתי שלמה ארצי הייתי תובע את הזמר.
ארדוף אויבי ואשיגם ולא אשוב עד כלותם אמחצם ולא יכלו קום יפלו תחת רגלי
#5 · לפני 15 שנים
אהבתי את הסרטון. 🙂

השתקתי את השיר המתחת לעלוב בלשון המעטה ששמתם שם ושמתי את השיר המקורי בעצמי, הרבה יותר טוב. 😛
#6 · לפני 15 שנים
ביצוע יפה חברים
אם לא אכפת לכם לשתף את הקהילה ותוכלו לשתף את פרופיל התקיפה שלכם הייתי שמח
יהיה על מה לדון 😄
#7 · לפני 15 שנים
ינון,
מאחר והטק"א לגובה גבוה הושמד, וכמותו כל שדות התעופה של האוייב, ומאחר וכן הייתה סכנה לנ"מ וטילי כתף בגובה נמוך - הפרופיל היה הגעה מגבוה (21000 רגל), מעבר לטורי, וצלילה על המטרה בCCIP אחד אחד, לאחר מכן טיפוס חזרה לגובה ביטחון תוך כדי חבירה למבנה. - פשוט, בלי סיבוכים ועובד, ולראייה המטרה המושמדת לחלוטין ללא נפגעים לכוחותינו.

מאחר ולא הייתה סכנה להזנקה של מטוסי אוייב, אפשר היה להגיע מגבוה, בלי להסתכן בטיסה קרוב לקרקע, ובלי צורך להתחבא. ככה גם חסכנו בדלק, מה שאיפשר לנו אחרי התקיפה עוד כמה דקות טובות של פטרול.
ירון א.
טייס פרטי על C172 בעולם האמיתי - תענוג מזוקק
#8 · לפני 15 שנים
^זה לא מסוכן לרדת מFL21 לגובה הטלת CCIP בצלילה ישרה? אתם הופכים ברגעים האלה למטרות קלות לנ"מ.
#9 · לפני 15 שנים
לא ממש מטרות קלות - אנחנו מהירים, יורדים חד, מטילים ועולים חזרה - לא יורדים בשום מקרה מתחת לגובה 10. הסיכוי להפגע מאוד נמוך עד אפסי. לא השתמשנו בCCRP אלא בCCIP, בגלל צפיפות המטרות - רצינו לוודא שכל אחד שם פיפר בדיוק על המטרה שלו.

יותר מזה CCIP מאפשר לך גם לשנות מטרה בזמן אמת במקרה שזה שהפצצות של אלה שלפניך השמידו את המטרה שלך - אז אתה יכול ללכת על מטרה אחרת, או לחילופין לתת גיבוי לבן הזוג למקרה שפספס את המטרה שלו. בCCRP אתה בדר"כ "תקוע" על המטרה שאת הנ"צ שלה הזנת.
ירון א.
#10 · לפני 15 שנים
יופי של עריכה אם כי במקום השיר הלא קשור היה יותר מעניין לשים הקלטה של הקשר - במיוחד לנוכח העובדה שהיה גם בקר.
#11 · לפני 15 שנים
אני לא יודע מה יש לכולם מהשיר - נכון שהוא לא סטנדרטי, ולא עוד שיר רוק נדוש כרקע לגיחה, אבל לדעתי הוא יושב בול על הקליפ - חוץ מזה, זה לא העיקר פה 💡 🙂
ירון א.
#12 · לפני 15 שנים
סירטון יפה.. והשיר פחות.
[align=center] טייס בטייסת 110 אבירי הצפון.[/align]
yinon cohen
#13 · לפני 15 שנים
FreeFlight כתב/ה:^זה לא מסוכן לרדת מFL21 לגובה הטלת CCIP בצלילה ישרה? אתם הופכים ברגעים האלה למטרות קלות לנ"מ.

להפך, אל מול האיומים הצפויים בגיחה הזאת (נ"מ קני עד גודל בינוני, טילי כתף), בפרופיל הזה הסיכון מזערי כיוון שמגרדים את המעטפת של הנ"ל לזמן קצר ביותר. צלילה מהירה ב500+ קשר עד גובה 10000 עם מוץ נורים ויציאה.

בקשר לשיר, האם אני מזהה כאן מרובעות קלה בפורום... 🙂 . אבל, כמו שירון אמר, זה לא הנושא.
#14 · לפני 15 שנים
לא מרובעות, אשכנזת נפוצה 🙂

יש לי בעיה עם הביצוע הזה לשיר הזה.. בטח ובטח שזה סה"כ חיקוי לעמיר בניון 🙂
אם נדמה לכם שאני ציני/סרקסטי ו/או בעל חוש הומור מעוות - לא טעיתם!
#15 · לפני 15 שנים
uri_ba כתב/ה:לא מרובעות, אשכנזת נפוצה 🙂

יש לי בעיה עם הביצוע הזה לשיר הזה.. בטח ובטח שזה סה"כ חיקוי לעמיר בניון 🙂

אורי'לה - אשכנזות נפוצה? אצלי?

המרובעות והאשכנזות היא ברצון ל"הלביש" שיר על כל וידאו. מה רע בלהשאיר את הקלטות הקשר?

רוצים להגיב?

התחברו כדי להוסיף תגובה לדיון, או הצטרפו לדיסקורד לדיון חי.