lior_678 כתב/ה:על ססנה אני טס המון זמן 🙂
אתה לא מבין כמה חרשתי עם ססנה CVFR בואטסים, מה שנשאר לי זה ללמוד עליה מכשירים, אז על הססנה אין לי כבר כח, התקדמתי למשהו יותר מעניין, כמו F33 🙂
אבל חסר לך ידע על 2 מחווני הניווט העיקריים של הבוננזה(HSI ו-RMI), אז אולי תלמד אותם לפני שאתה טס מכשירים במטוס הזה? נדמה לי שיש ססנה 172 עם HSI אצל תומר, תתחיל איתה, HSI לא שונה יותר מדי מ-VOR סטנדרטי והוא יותר קל לעבודה ונותן יותר מידע לאוריינטציה בייחס לרדיאל ולתחנה. זה כבר יחסוך לך את הפזילה ימינה בבוננזה אל ה-VOR. ה-RMI הוא סיפור טיפה יותר שונה, אחרי שלומדים ADF יותר קל להבין איך עובדים איתו, כי העיקרון דומה אלא שהיישום קל יותר כי הסקאלה משועבדת למצפן.[לדעתי RMI הוא השעון הנוח ביותר לניווט מכשירים, נותן את התמונה המלאה באופן רצוף ולא צריך לכוון בו כלום, שווה ללמוד לשלוט בו באופן מושלם].
אחרי שתלמד להשתמש ב-HSI וב-RMI ותטוס בבוננזה, תראה שכשתחזור לדיון הזה תהייה טיפה נבוך מזה שרצית לעקוף את חוסר הידיעה איך משתמשים במכשירים ע"י חיפוש פאנל 2D שמאפשר להשתמש ב-VOR הגיבוי(הנחות יותר מהמכשירים העיקריים לניווט) באופן שיותר מוכר לך.
כשכתבתי "אז תטוס בססנה 172, אתה בתחילת הדרך אז תטוס במטוס של תחילת הדרך" התכוונתי בתחילת הדרך ב-IFR, ברור לי שאתה כבר יודע לטוס CVFR(וחרשת את ה-172 אבל לא במכשירים). ה-172P ממוכשרת הכי בסיסי מבחינת מכשירים ל-IFR(שם אתה נמצא כרגע מבחינת הידע). בד"כ במטוסים קצת יותר מתקדמים וממוכשרים מכשיר ה-VOR העיקרי הוא HSI ושעון VOR סטנדרטי משמש רק כ-VOR2 לחיתוכים. במטוסים שנמצאים דרגה יותר קדימה, גם אין VOR2(אולי רק לגיבוי) אלא יש במקומו RMI שמשמש גם כ-ADF.
הבוננזה נמצאת בדרגה הגבוהה ביותר מבחינת מכשור ל-IFR(יש לו אפילו GPS מתקדם שאמור במציאות להיות מאושר לגישות מכשירים, אני החלפתי אותו ל rXP GNS430W שהוא GPS הרבה יותר מציאותי הכולל בסיס נתונים לטיסת מכשירים(כמו של FMC) ואז הוא באמת מאושר מכשירים ומאפשר לטוס RNAV ולבצע גישות GPS כשאפשר להכפיף את ה-HSI גם ל-GPS ולא רק ל-NAV1) לכן כתבתי תטוס במטוס של תחילת הדרך-אתה הרי כרגע בשלב הבסיסי ומשתמש במכשירים הכי בסיסיים, תלמד יותר-תתקדם הלאה.
השלב הבא בניווט VOR מבחינתך הוא ללמוד איך טסים עם HSI וזה לא מסובך(לדעתי יש פרק בעניין בקורס שלכם), ואז תוכל כבר לטוס בבוננזה עם ה-HSI כ-VOR1, וה-VOR הסטנדרטי זה שהרחק מימין ישמש כ-VOR2. מזכיר שוב: תצטרך ללמוד איך מכניסים תדרים דרך ה-GPS ל-NAV1, ע"מ שתוכל להשתמש ב-HSI בבוננזה.
בשלב האחרון אחרי שתלמד להשתמש כמו שצריך גם ב-RMI, תוכל לטוס בבוננזה כמו שאמורים לטוס איתה, VOR1 על ה-HSI ו-VOR2/ADF על ה-RMI. ותראה עד כמה נוח מסודר לוח המכשירים במטוס לטיסת מכשירים. הכל בתוך השישייה לסריקה.
אני חושב שבאיזשהו שלב בקורס שלכם עוברים לתרגל עם ה-172 שתומר חיים הכין לטובת תרגול מכשירים שממוכשרת ב-HSI+RMI, כך שתפגוש מתישהו בקומבינציה הזאת כבר בקורס המכשירים שלכם בהמשך.
מה שניסית לחפש הוא בערך כמו לחפש פאנל ל LDS763 שבו ה-GPS הדיפולטי של FSX מושתל במקום ה-CDUs(במקום ה-"FMCs"😉, כי אתה לא יודע לנווט עם המטוס בטיסות ארוכות עם FMC, ואתה יודע רק עם ה-GPS הדיפולטי, ולא נוח לך שהוא בפאנל נפרד. ניראה לך רציני? נראה לך שיש דבר כזה? בדיוק מאותה סיבה אין מה שחיפשת גם לבוננזה(פנל 2D לטובת שימוש ב-VOR הגיבוי). וחבל לך על הזמן בחיפוש
הבוננזה ממש אחלה מטוס לראיה ולמכשירים, אבל אין בכלל מקום להשוואה עם ססנה 172P ב-IFR(ראיה זה אותו דבר בערך רק עם כנף תחתית שמסתירה את הקרקע מתחת ובתוספת מדחף מהירות קבועה). תתקדם בהדרגה(כמו שהצבת לעצמך), בהצלחה
📖
מולי