81 חברים מחוברים
הצטרפו עכשיו
בית פורומים מתגייסים מה הדרישות שצריך בשביל להיות טייס מסוקים?
דיון

מה הדרישות שצריך בשביל להיות טייס מסוקים?

20 הודעות 7,410 צפיות לפני 15 שנים
#1 · לפני 15 שנים
מה הדרישות שצריך בשביל להיות טייס מסוקים(קרב/תובלה)?
אור סטפנסקי

מטיס(טיסנים):
MSH PROTOS 500
MULTIPLEX F-105 TUWISTER JET
MSC Unique 3d sport
MULTIPLEX Acro Master
ultimate 3d
DualSky Breeze Pro
PC 9 EP
F-14 EP
#2 · לפני 15 שנים
אני חושב שהדרישות הם אותם דרישות ואחר כך מחלקים לתחומי טיסה ! ,
תקנו אותי אם אני טועה...
#3 · לפני 15 שנים
בעיקרון לכל הטייסים\נווטים\מכוננים יש את אותם דרישות בדיוק...החלוקה למגמות מתבצעת על דברים ממש קטנים כמו:
אם הגבת תוך זמן מסויים או קצת אחרי(אפילו במאיות שניה)
איך אתה מתמודד עם ג'י-עם אתה לא מצליח אז לא ישייכו אותך למגמת קרב...
ויש עוד דברים...יש טייסים פה בפורום הם ידעו יותר טוב ממני 🙂
מפקד טייסת 119 העטלף-כי באטמן סתם מעפן

מדריך בבית הספר לטיסה של פאלקון
#4 · לפני 15 שנים
הדרישות הן אותן דרישות שאותן דורש ירפ"א (יצא לי משפט מצחיק 😛 ומשעמם) אבל בכל מקרה... המגמה אליה תשויך תלויה אך ורק ביכולות הטיסה שלך ועמידה בתנאים שאותה מגמה דורשת 😄
#6 · לפני 15 שנים
רכבות הרים בחו"ל 😱
יהונתן חסין.

ב'הפסקת עישון'- כולם מעשנים.
ב'הפסקת אוכל'- כולם אוכלים.
ב'הפסקת שתיה'- כולם שותים.
ב'הפסקת רענון'- כולם מתרעננים.

אחר כך מתפלאים שב'הפסקת אש'- כולם יורים!
#7 · לפני 15 שנים
תא לחץ והתא המסתובב הזה. 🙂

jonathan, אם זו שיטה להתאמן בג'י אז אני הולך להתאמן הרבה בג'י עוד כחודש. אני אצא מזה טייס קרב. 😛
#8 · לפני 15 שנים
חחחח אי אפשר להתאמן בג'י באזרחות.. זה גם תלוי פיזית בגוף שלך
תגיע לקורס אתה תחווה מספיק ג'י גם בצ'קים הראשונים בסנונית, מספיק בשביל לגרום לך להקיא לפחות =]
אני הצלחתי אישית להגיע ל4.5 עם הסנונית באחד הצ'קים.. בכל מקרה אל תדאג בקשר ליכולת שלך לעמוד בג'י... תתרכז בלעבור את כל המכשולים שבדרך אל הקורס
#9 · לפני 15 שנים
IsraelAF כתב/ה:חחחח אי אפשר להתאמן בג'י באזרחות.. זה גם תלוי פיזית בגוף שלך
תגיע לקורס אתה תחווה מספיק ג'י גם בצ'קים הראשונים בסנונית, מספיק בשביל לגרום לך להקיא לפחות =]
אני הצלחתי אישית להגיע ל4.5 עם הסנונית באחד הצ'קים.. בכל מקרה אל תדאג בקשר ליכולת שלך לעמוד בג'י... תתרכז בלעבור את כל המכשולים שבדרך אל הקורס

תותח באיזה שלב אתה כרגע 🙂
כמה זמן נותר ? (מקווה בשבילך שעד הסוף , כן ?)
#10 · לפני 15 שנים
אף אחד לא יכול באמת להגיד לך מהם הדרישות לטייס מסוק מכמה סיבות:
1. הרוב פה לא היו בקורס טייס ולכן הם יכולים רק לשער
2. מי שבאמת עבר קורס טייס והוא עכשיו טייס אז הוא ישתוק ולא יגיד לך כי זה מידע סודי.

אבל יכול להגיד לך משום שהמון חברים שלי משרתים כטייסים (אחד טייס מסוק) אז הם מספרים לי הרבה.
בכל אופן אני אגיד לך מה שמותר לדעת...

אתה צריך מנטליות, אומץ, חכמה, כושר טוב, עמידות בלחצים, אחריות.
#11 · לפני 15 שנים

. מי שבאמת עבר קורס טייס והוא עכשיו טייס אז הוא ישתוק ולא יגיד לך כי זה מידע סודי.

אבל יכול להגיד לך משום שהמון חברים שלי משרתים כטייסים (אחד טייס מסוק) אז הם מספרים לי הרבה

הממממ... מי שעבר קורס טיס ישתוק, אבל יספר לך כי הוא חבר שלך?

אלו לא תכונות ייחודיות לטייסי מסוקים - כל טייס בחיל האוויר צריך את התכונות הללו. ותן לי להגיד לך יותר מזה, כל חייל קרבי בצה"ל רצוי שתהיינה לו את התכונות הללו - אז זה סתם קשקוש דמגוגי ולא מוסיף יותר מדי אינפורמציה - זו דעתי.
ירון א.
טייס פרטי על C172 בעולם האמיתי - תענוג מזוקק
#12 · לפני 15 שנים
Blackout כתב/ה:

. מי שבאמת עבר קורס טייס והוא עכשיו טייס אז הוא ישתוק ולא יגיד לך כי זה מידע סודי.

[quote]
אבל יכול להגיד לך משום שהמון חברים שלי משרתים כטייסים (אחד טייס מסוק) אז הם מספרים לי הרבה

הממממ... מי שעבר קורס טיס ישתוק, אבל יספר לך כי הוא חבר שלך?

אלו לא תכונות ייחודיות לטייסי מסוקים - כל טייס בחיל האוויר צריך את התכונות הללו. ותן לי להגיד לך יותר מזה, כל חייל קרבי בצה"ל רצוי שתהיינה לו את התכונות הללו - אז זה סתם קשקוש דמגוגי ולא מוסיף יותר מדי אינפורמציה - זו דעתי.[/quote]

תראה,
חבר זה משהו אחר.
פה זה לא חבר או משהו כזה, כי אתה לא יכול לדעת מי כותב מאחורי המסך.
חבר כן יספר.

לכל טייס עדיף שתהיינה לו תכונות נוספות מיוחדות.
כמו הטייס מהטייסת הראשונה (101 אם אני לא טועה) שאמר שיש לו תכונה שהוא לא פוחד מכלום.
אבל התכונות שאני ציינתיזה בערך הדרישות
#13 · לפני 15 שנים
"לא פוחד מכלום" זו לא תכונה, זה טמטום - גם אם זה בא מטייס מ-101 - זה ממש לא עושה לו כבוד, וכל חייל קרבי יאמר את זה כולל טייסים.

בקרב הפחד גורם לך לחשוב טוב טוב על מה שאתה עושה ולקחת שיקולים נכונים. אני לא מדבר על פחד משתק, אבל רמת פחד נורמלית זה תמיד דבר טוב.

מי שלא מפחד בכלל, לוקח סיכונים מיותרים, ומסכן את עצמו ואת חבריו. מי שאומר שהוא לא מפחד מכלום הוא או:
1) שקרן
2) ילדותי וטיפש.
3) חולה

התכונות שציינת הן רק חלק מהדרישות, ואינן מיוחדות לטייסי מסוקים שכנראה צריכים גם קואורדינציה, זריזות ידיים ומחשבה, יכולת למידה עצמית גבוהה מאוד בזמן יחסית קצר, ועוד תכונות שכנראה קיימות ואני לא מתיימר לדעת אותן.
ירון א.
טייס פרטי על C172 בעולם האמיתי - תענוג מזוקק
#14 · לפני 15 שנים
אוקיי.
זוהי דעתך...
לדעתי התכונה שיש לו אינה מסכנת את הטייסים בטייסת בגלל שהוא הצליח לעבור את כל המיונים וח"א יודע את מי לבחור.
#15 · לפני 15 שנים
מה הקשר בגלל שהוא הצליח?

אין מישהו שלא מפחד מכלום. אם הוא לא היה מפחד מחר הוא היה קופץ מהגג? למה כי הוא לא מפחד ליפול למטה. או מחר הוא היה משחק עם נחשים . למה? כי הוא לא מפחד מהם.(מספר האנשים שננשכים כל שנה עומד על כמה מאות אלפים בעולם ועשירית מהם בערך מתים).

לא היית מפחד לא היית שורד דקה מחוץ לבית. אין דבר כזה. כמו שבלקאוט אמר . או טמטום או משאלת מוות.

רוצים להגיב?

התחברו כדי להוסיף תגובה לדיון, או הצטרפו לדיסקורד לדיון חי.