129 חברים מחוברים
הצטרפו עכשיו
בית פורומים פאלקון 4.0 לטאטא את השמיים - סיפור גיחה, טייסת 108
דיון

לטאטא את השמיים - סיפור גיחה, טייסת 108

35 הודעות 5,381 צפיות לפני 16 שנים
#1 · לפני 16 שנים
יש לנו את המקורות שלנו..
וירון,זה סו-17 לא סו-7. (אפרופו סו-17,את הגירסה הזו של המטוס הסורים מעולם לא רכשו,אלא את גירסת הייצוא שלו הסו-20 ובהמשך גם את הסו-22).
#2 · לפני 16 שנים
ezana,
מה שאורי מתכוון לומר זה שמי שהיה בצבא מכיר את הנדב"ר 🙂
ירון א.
טייס פרטי על C172 בעולם האמיתי - תענוג מזוקק
#3 · לפני 16 שנים
נחמד שיש לכם קשרים בחיל האוויר !
ככה תוכלו להגיע למקסימום ריאליסטיות
#5 · לפני 16 שנים
ממש אהבתי!
וזה ממש לא קשור לחיל האוויר, הם יכולים להיות טנקיסטים לשעבר והם יודעים נדב''ר.
הלוואי והייתי יכול להצטרף אליכם!
בן קלי.
צוות ניהול ראשי פריפלייט.
#6 · לפני 16 שנים
בדיוק 🙂 קשר זה קשר זה קשר.. רק.הקצב דיבור משתנה.. שאתה שט ב30 קשר דקה שווה חצי מייל. ב600 קשר אותה הדקה היא 10 מייל. אין זמן לקשקשת מיותרת. אז הכל יותר תכליתי. אין עבור, אין רות סוף, אין "נמר מקודקוד, נמר מקודקוד, איך שומע? עבור" .'במקום זה יש "נמר,קודקוד, איך שומע?"
אם נדמה לכם שאני ציני/סרקסטי ו/או בעל חוש הומור מעוות - לא טעיתם!
#7 · לפני 16 שנים
גם אם היו לנו קשרים בח"א (או בצה"ל בכלל),אנחנו לא יכולים להשתמש בהם כי המידע הוא מסווג..
#8 · לפני 16 שנים
חח אני מכיר מישהו שמשתמש במידע כזה כמו נתיבי טיסה וכל מיני דברים דומים... 💡
נהלי המראה.. וכל מיני דברים
#9 · לפני 16 שנים
איזנה להשתמש במידע מסווג ולחלוק אותו עם אנשים זה לא מאוד בוגר ומעבר לזה זאת עבירה על החוק. יש סיווג לדברים בצבא ומסיבה טובה הם לא אמורים לצאת החוצה. יש ב108 אנשים שמשרתים ושירתו בח"א כך שהמידע זמין אבל צריך לדעת להפריד בין הסימולטור לעולם האמיתי... מה שפורסם או לא מסווג אין בעיה להשתמש בו אבל מה שמסווג לא נכנס ולא מנפנפים בו בפני כולם (מספרים של יחידות ונתיבי טיסה הם בהחלט מסווגים). בדיוק בגלל זה היו דברים שבאופן מודע לא הכנסתי לשטח ישראל כי היה ספק לגבי הסיווג שלהם. ובצבא כשיש ספק אין ספק.

באשר לנדב"ר כללי באמת כל מי שהיה בצבא בתפקיד מבצעי או עבד בסביבה מבצעית מכיר את הדברים. ברור שיש כמה דברים ייחודים בנוסף כשמדובר על אוויר ומטוסים.
#10 · לפני 16 שנים
אני חושב שאתה צודק ב101 אחוז....
אני לא מנפנף במידע הזה...
אני רק אומר שיש לי את הנתיבי טיסה... ואני בטוח שגם לך יש !
אני משתמש בזה בסימולטור אבל אני לא נותן את זה לאף אחד אחר...
#12 · לפני 16 שנים
אגב מפות וסיווגים, מפות נתיבי תובלה (CVFR) הן מפות אזרחיות לחלוטין, הן פשוט מודפסות ומופצות ע"י חיה"א. אין בהן שום דבר מיוחד או מסווג, והן רלוונטיות מן הסתם רק למטוסי תובלה ולמטוסים קלים. נתיבי המסוקים אותו סיפור, מפה אזרחית, מודפסת ע"י חיה"א. מפות אחרות שאינן בשימוש אזרחי, זה כבר סיפור אחר...
אם נדמה לכם שאני ציני/סרקסטי ו/או בעל חוש הומור מעוות - לא טעיתם!
#13 · לפני 16 שנים
כפי שמייק אמר.
יותר מידי אני ויותר מידי יש לי.
ולא,לנו אין שום דבר מסווג ואנחנו מקפידים מאוד להשתמש אך ורק במידע גלוי.
זה שאנשים שירתו והייתה להם נגישות זה לא אומר שאפשר להשתמש במידע הזה-וזה אנחנו כאמור לא עושים!

אגב,זה לא היה יותר מידי חכם לומר שיש לך את זה ואתה משתמש בזה.
עוד עלולים לבוא אליך הביתה 🙂

רוצים להגיב?

התחברו כדי להוסיף תגובה לדיון, או הצטרפו לדיסקורד לדיון חי.