78 חברים מחוברים
הצטרפו עכשיו
בית פורומים תעופה וביטחון חיזזבאללה קיבלה סקאדים.
דיון

חיזזבאללה קיבלה סקאדים.

28 הודעות 4,497 צפיות לפני 16 שנים
#1 · לפני 16 שנים
http://www.haaretz.co.il/hasite/spages/1162949.html

אלו טילים לא מדוייקים, ישנים דורשים תדלוק לפני שיגור וחשופים לתקיפות אוויריות.אבל כולנו יודעים שמדובר בטווח משמעותי.סקאד שמשוגר מביירות יכול לכסות את כל ישראל.הערכה היא שהסורים לא רוצים הסלמה אבלל הם רוצים שהחיזזבאללה ילחם במקומם.ברק אמר כי מדובר בהפרה בוטה של חוקי האו"ם ממלחמת לבנון השנייה ומדינת ישראל עוקבת אחר המתרחש.ישראל לא תקפה.היא עשתה הכלחוץ מתקיפה.היא שלחה לסורייה אותות מדיניים וצבאיים לדוגמא חיסול מנהיג סורי בחו"ל לפני שבועיים או ארבע אם אני לא טועה.
#3 · לפני 16 שנים
התבלבלתי.הטווח של טיל הסקאד הוא 300 ק"מ.סקאד שמדוגר מדרום לבנון להנון יכול להגיע למאכז הנגב או 98 ק"מ צפונית לאילת.(לאילתים הכי כיף...).ועוד משהו:ברור לכלום שהסורים יכלו לצייד את הסקאדים הללו בראשי נפץ כימיים.
#4 · לפני 16 שנים
אז סקאד מביירות מגיע למרכז הארץ בקלות.אם כבר טילים בליסטיים יש לי שאלה:
במלחמות, יש לנו מאות טילי יריחו.למה אנחנו תוקפים אווירית ולא בליסטית?ושאלה נוספת במדינות ערב יש כיום מאות טילים בליסטיים שפרושים בשטח.כמה טילי חץ יש לנו?
#6 · לפני 16 שנים
מערך הזילזאל, שמורכב מטילים קטנים יותר מסקאד, הושמד בתוך שעות בתחילת מלחמת לבנון השניה. זאת ועוד, אני מתקשה להאמין שלחיזבאללה יש יכולת להבריח ולתחזק מספר גדול של סקאדים שיעשו הבדל משמעותי במערכה. כך שבשורה התחתונה, הם פשוט נתנו לח"א מטרות גדולות יותר לתקוף. הם יודעים את זה מצויין - וכל המהלך הוא פסיכולוגי גרידא לדעתי.
#7 · לפני 16 שנים
אני לא מתרגש מהסקאדים.. קל להוריד אותם מהאוויר וכמובן יש לנו חץ ופטריוט וכו' ..

דווקא את הטילים הגדולים הרבה יותר קל להשמיד.. אלה הם הקטיושות שנפלו באלפים בפעם הקודמת שקשה לזהות ולהשמיד..
#8 · לפני 16 שנים
כיפת ברזל - הנה זה בא!
שביט - זה עוד יבוא!
אל חשש, עם ישראל חי!
מ.ג,
Flight Simulator X GOLD EDITION

Core I7 870, GIGABYTE P55-AUD3, ATI HD6870
בעל Logitech Flight System G940
#9 · לפני 16 שנים
אוקיי, עמית, אני מבין שאתה מודאג, אז אוקיי, תירגע, לדברים יותר מסוכנים יש לנו תוכניות מגירה לתוכניות מגירה. אל חשש...
#11 · לפני 16 שנים
הוא מתייחס לשמועה שהשביט הוא גרסא לשיגור לווינים שמבוססת על טיל יריחו (שקיומו לא אושר מעולם)
אם נדמה לכם שאני ציני/סרקסטי ו/או בעל חוש הומור מעוות - לא טעיתם!
#12 · לפני 16 שנים
מה עם שרביט קסמים
http://www.mako.co.il/Tagit&tagName=%D7%A9%D7%A8%D7%91%D7%99%D7%98+%D7%A7%D7%A1%D7%9E%D7%99%D7%9D

זה ידוע שחיל האויר בונה מערך "רובוטי" ומתוחכם ביותר של הגנה בפני טילים בכל איזורי השכבות למינהם
מערכות שיהיו מסונכרנות בינהם סנכרון מכמי מלא שמתעדכן ב LIVE
#15 · לפני 16 שנים
רק שתדעו במשפחה שלי שיש טייס אחד רץ סיפור שבמלחמת המפרץ הראשונה כאשר העיראקים ירו סקאדים אל עבר ישראל מטוסי חיל האוויר הצליחו להוריד את הטילים כשהם באוויר.
יניב קוזוקרו
cojocaru.yaniv@gmail.com

רוצים להגיב?

התחברו כדי להוסיף תגובה לדיון, או הצטרפו לדיסקורד לדיון חי.