eb3 כתב/ה:מלחמת העולם הראשונה פרצה בגלל רצח הקיסר האוסטרו-הונגרי בעיקר
69LSD, אבא שלי חי בתקופה הזאת ולא רק, הוא לחם שם! הוא יודע כנראה יותר ממה שאתה יכול לדעת. הוא אמר לי שישראל הודיעה על שימוש בנשק גרעיני במקרה של חדירה לשטח ישראל.
eb3, זה נכון שאני נולדתי רק 11 שנה אחרי המלחמה. זה נכון שמעולם לא נלחמתי מול הסורים ( רק נגד אחיהם מהצפון). גם לי יש שני סבים שנלחמו במלחמה הזאת, אבל את הידע שלי אני לא מבסס על שמועות שמישהו סיפר לי אלא על עובדות בשטח.
בצבא ביליתי מספיק זמן בלהתאמן על לחימה מול התו"ל הסורי, בללמוד את ההיסטוריה הגזרתית של רמת הגולן ואת רמת הגולן עצמה. שמעתי לא מעט מור"קים מפי מפקדי עבר שלחמו במלחמה ההיא (מאיר זמיר, אביגדור קהלני וכו'
😉 וגם קפצתי לא מעט פעמים ל"יד לשריון" כאשר היה חסר לי פרט מידע כזה או אחר (אפילו מייק ועוד שני חברי הפורום כיבדו אותי בחברתם בביקורי האחרון שם
🙂 )
אני אשאל אותך כמה שאלות פשוטות.
אתה חושב שהסורים והמצרים לא שקלו אם ישראל תפעיל אופציה גרעינית במהלך שנתיים של תכנון המלחמה?
אתה חושב שלו היה חשש קל מפני אופציה כזאת, הם עדיין היו יוצאים למלחמה? הם היו מאבדים אלפי חיילים טנקים תותחים מטוסים ספינות וכו' למרות שהם בעצם יודעים שלישראל יש גרעין והיא תשתמש בו והמלחמה אבודה מראש?
הסורים והמצרים יצאו למלחמה הזאת, זאת עובדה. והם יצאו כי הם ידעו שמאזן הכוחות הוא לטובתם ובגדול. לצורך העניין זה היה מצרים סוריה + תגבורת מירדן עיארק מרוקו לוב ועוד כמה מדינות, מול ישראל.
לא ניכנס כרגע לסיבות למה הם החליטו לתקוף, כי זאת לא הנקודה.
הנקודה היא שהסורים נכשלו במטרתם הצבאית והיא לכבוש את רמת הגולן, וזה לא קרה בגלל שפתאום באמצע הדרך ירד להם האסימון והם נזכרו שלאויב הציוני המרושע יש אופציה גרעינית.
הם נכשלו בגלל תו"ל סובייטי שלא תאם את המציאות בשטח, הם נכשלו בגלל טעויות טקטיות, הם נכשלו בגלל שלא העריכו נכון את מצבו העגום של צה"ל והם נכשלו בעיקר בגלל שמולם עמדו חיילים אמיצים ונחושים שידעו שזה הבית, מכאן אין לאן ללכת והפסד זה לא אופציה.
הסורים נבלמו תוך 3 ימים, ב9 לאוקטובר נערך קרב הבלימה מול מאמץ הפריצה הסורי האחרון בעמק הבכא, מהנקודה הזאת הם נהדפו חזרה לדמשק.
כל השמועות על הגרעין במלחמה הזאת מתחברות לי לפאניקה של משה דיין, זה שדיבר על חורבן בית שלישי ושצריך לגייס את כל מי שמסוגל להלחם. וכל זה אחרי הדיבורים שלו על כמה חסר סיכוי ובלתי אפשרי לחצות את התעלה ועד כמה הסיכוי קלוש שתפרוץ מלחמה.