79 חברים מחוברים
הצטרפו עכשיו
בית פורומים מתגייסים כמה שאלות - קורס טייס (איך לא?)
דיון

כמה שאלות - קורס טייס (איך לא?)

19 הודעות 8,600 צפיות לפני 16 שנים
#1 · לפני 16 שנים
אהלן חבר'ה!

הרבה זמן לא כתבתי כאן, והאמת שהתגעגעתי.
בזמן הקרוב אמור להגיע הישר לתיבת הדואר אשר בביתי צו ראשון מצבא ההגנה לישראל!
מה שהעלה בי המון שאלות חדשות שאני מקווה שיש לכם תשובות להן.

(אני מבהיר שכבר קראתי את המאמר בנוגע לקורס טייס כאן באתר והשאלות שלי הן שאלות שלא מופיעות להן תשובות במאמר).

אז ככה,

מגיל קטן החלום שלי הוא להתקבל לקורס טייס ולהפוך לטייס קרב בחיל האוויר (מסתפק גם במסק"רים 😉 ), מתוך אהבה לתעופה ומתוך רצון לשרת את המדינה ולהגן על הבית.
הרצון הזה לשמור על המדינה נובע ממספר מרכיבים שקשורים בילדות שלי בצל הפיגועים בנתניה ובכלל, ובעבר של משפחתי...

אני תלמיד בכיתה י"א, במגמות פיזיקה ומחשבים, 5 יח"ל מתמטיקה ואנגלית. בנוסף, אני תלמיד בפרוייקט של פיתוח מנהיגות טכנולוגית (CTM-Ed) של חברת Ness Technologies.

אני מאמין שאם אני מתאים לטייס, אני אצליח. אני אעשה הכל למען המטרה, והשאיפה שלי היא לסיים בתור חניך מצטיין בקורס (אני לא משוויץ חלילה, אבל אני מאמין שהכי טוב לכוון גבוה!).

ועכשיו אחרי שחפרתי לכם קצת , ( 😳 ), נעבור לשאלות קטנות שמציקות לי:

1. במידה ו.. מתי אקבל את הזימון לקורס? כבר במכתב של הצו הראשון?

2. לפי מה שהבנתי, יהיו ראיונות אישיים בשלב כלשהו (באיזה שלב?), האם כדאי לציין שברצוני לקבל זימון לטייס?

3. מתי עוברים את הבדיקות הרפואיות ? האם יהיו שני שלבים של בדיקות רפואיות? כ לפי מה שהבנתי, עפ"י הבדיקות הרפואיות קובעים את הפרופיל, ובנוסף גם במבדקים לטייס יש לעבור בדיקות רפואיות (ירפ"א א' או ב' ? )

תודה 🙂

דן בר-אל .
#3 · לפני 16 שנים
Dushu כתב/ה:
(אני מבהיר שכבר קראתי את המאמר בנוגע לקורס טייס כאן באתר והשאלות שלי הן שאלות שלא מופיעות להן תשובות במאמר).

תודה בכל מקרה. מישהו ? 😳

דן בר-אל .
#4 · לפני 16 שנים
סליחה, טעות שלי. אבל כן יש שם מידע על בדיקות רפואיות.
#5 · לפני 16 שנים
1. זימון לקורס עצמו תקבל במידה ותעבור את הגיבוש. יש לך דרך ארוכה מאוד לעבור עד אז. את הזימון הראשוני (מיוני צוות אוויר) תקבל מעט אחרי הצו הראשון, במידה והנתונים שלך (קב"א, דפ"ר ופרופיל) יעמדו בתנאים.

2. המיונים במסגרת הצו הראשון כוללים ראיון אישי. לדעתי, כדאי לך להזכיר את השאיפות שלך. כמובן שתוכל להיות טייס גם אם לא תעשה את זה.

3. בדיקות רפואיות עוברים בצו הראשון ובירפ"א ב'.

Kickbox.co.il
נדב
#8 · לפני 16 שנים
עוד שאלה קטנה, סתם מתוך התעניינות :
קראתי שהססטיסטיקה לסיום קורס טיס היא אחד מתוך כל שישה פרחי טיס.
מישהו יודע מהי הסטטיסטיקה לקבלה לקורס מתוך הניגשים למיוני צוות אוויר?

תודה 😉

דן בר-אל .
#10 · לפני 16 שנים
Dushu כתב/ה:עוד שאלה קטנה, סתם מתוך התעניינות :
:

מצטער אם אני נשמע בוטה, אבל תקרא פעם הבאה 😉

דן בר-אל .
#12 · לפני 16 שנים
יותם, אני אכתוב את זה שוב ובגדול על מנת שתבין - סתם מתוך התעניינות. אני ילד סקרן מה לעשות... 😳

דן בר-אל .
#13 · לפני 16 שנים
Dushu, 1 מ-4000 איש יוצא טייס קרב.
למבחני טיס בכל שנה ניגשים בממוצע 10,000 איש ו-600 נכנסים לקורס אם אני לא טועה.
הסיום הוא בין 50-100 שזה די נדיר ..
בברכה,
ירין.

רוצים להגיב?

התחברו כדי להוסיף תגובה לדיון, או הצטרפו לדיסקורד לדיון חי.