קניתי אותו, גרסת הורדה.
דרך האתר של aerosoft.
המחיר 170 שקלים! וזה מפתיע שהוא נמוך יחסית, האם סוף סוף יש חברה שדורשת מחירים הוגנים?!
המחשב שלי עומד על דרישות המינימום של המשחק, ונראה שהן מוצדקות.
הגרפיקה מהממת.
יותר מדי מהממת!
על הקרקע כרי דשא שנעים ברוח, צלילי ציפורים מצייצות,נהר זורם וגדותיו משתקפות בו, תותחים רועמים ברקע ועשן מעל החזית.
חבל שאת כל זה ניתן לראות ולשמוע רק כשמתרסקים
👿
לדעתי יוצרי הסימולטור קפצו מעל לפופיק קצת כי מרחק הראיה אדיר וחסר טעם.
וזה סוחט הרבה עבודה מכרטיס המסך והמעבד. אין הגדרה שמקצרת את מרחק הראיה ולו במעט. אם ברשותכם מערכת חלשה מדרישות המינימום אפילו במעט- אפשר לשכוח מלטוס בהגדרות בינוניות אפילו.
ההגדרות שהביאו את הביצועים לרמה סבירה לפחות (בין 10 ל 30 FPS, אבל לפעמים גם 5 FPS על הקרקע) אצלי:
GeForce 8800GT
Athlon64 3800+
3GB RAM
והשאר לא הכי חשוב
😛
הקרקע עמוסה בעצים וצמחיה בכלל, כפרים נחמדים ולוחמה בלתי פוסקת בקו החזית (שמלמעלה נראה פשוט כמו פס שחור, מת מכל הלחימה).
מודל הטיסה כיפי, מרגישים את המטוס, מרגישים את ה"רצונות" שלו, איך שהמדחף מושך וגם איך שמתנגשים במשהו עם קצה הכנף.
אם כבר מתנגשים- מודל הנזק לא פחות ממושלם.
קליעים גורמים נזק בדיוק היכן שפוגעים, פגזי נ"מ קורעים את כיסוי המטוס לגזרים, מעקמים כנפיים וגורמים לנו לצלול למטה, עד להתנגשות (שאמנם נראית רכה מדי) בקרקע והמדשאות שעליה.
מקש M פותח מפה בזמן הטיסה, כמו ב IL2 (רק מצד ימין למטה), מסומנים בה כל הדברים שנראה בעיניים- יערות, נהרות, דרכים וכפרים, זה מרתק לנווט לפי המפה ככה. מי צריך מערכות ניווט בכלל?
😂
חוץ מטווח הראיה האינסופי שמקשה על ביצועים גבוהים במערכות שבמינימום, אין לי שום טענה על הסימולטור הזה.
פשוט כיף לטוס בו.
הסימולטור תומך בTIR ולכן גם FREETRACK עובד איתו נהדר. אין כמו להשען ימינה קצת מחוץ לקוקפיט ולהביט למטה אל המטרה
😄
מספר תמונות ממשימות האימונים (לא מצליח לעבור את הרביעית, כשצריך להפיל את בלון התצפית, אני תמיד נפגע מפגז נ"מ לפני שאני עובר את קו החזית בדרך הביתה):
נחיתה ראשונה:
מרחק ראיה אינסופי, אבל האם באמת צריך אותו?
כשפגזי נ"מ מתפוצצים מסביבך- רק לשמוע אותם זה הדבר הכי מפחיד שיש.
הם באמת מעבירים את ההרגשה יפה.
בום! אין בלון.

מיכאל לוייב, צוות ניהול ראשי
69 הפטישים הוירטואלית הותיקה