64 חברים מחוברים
הצטרפו עכשיו
בית פורומים מועדון הטייסים חידה (קלה מאוד) - מה רואים בתמונה הזו? (עודכן - תמונות חדשות
דיון

חידה (קלה מאוד) - מה רואים בתמונה הזו? (עודכן - תמונות חדשות

30 הודעות 4,211 צפיות לפני 16 שנים
#1 · לפני 16 שנים
גם לי נראה שמדובר באמריקאים.
גם ההרקולס וגם הבלק-הוק לא נראים בצביעה ישראלית
אם נדמה לכם שאני ציני/סרקסטי ו/או בעל חוש הומור מעוות - לא טעיתם!
#6 · לפני 16 שנים
למישהו מפריע שהיא קיימת- בינתיים נראה שמדובר רק במנהל פורום צ"וב בפרש. כל עוד הוא בטוח שאלה כלי טיס של חה"א הישראלי התמונה תשאר מוסתרת עד שיבין כי טעה. עצם הבאתו לעניין ש "בחיל האויר יש בלאגן בגלל התמונה" לא אומר יותר מדי, אבל אני לא הולך לקחת סיכונים.
אם משהו מפריע למישהו- הדבר מטופל. מצטער על אי הנוחות.

מה שמצחיק אותי זה שבכל ה"עליהום" שנראה שקורה כאן- מישהו שכח שהוא מודה בקיומו של הדבר המסווג הזה. אבסורד.

מיכאל לוייב, צוות ניהול ראשי

69 הפטישים הוירטואלית הותיקה
#7 · לפני 16 שנים
לכל מי ששאל "האם בודקים כל תמונה שיש כאן?".

אז התשובה היא כן,ובגדול.
#8 · לפני 16 שנים
הבעיה היא שהם אינם יודעים לזהות מה באמת מופיע בכל תמונה..
אז עכשיו אם אני אפרסם תמונה שצילמתי ביפן של בז עם חימוש מעניין שלא נראה כמותו במחוזותינו, גם אז מישהו יזעק "בט"ש"!?
זה גובל במחלת נפש.

שרון- אני הולך להצמד לזכויות הבסיסיות שלנו ולהחזיר את התמונה שלך אם לא תוכח היות כלי הטיס בתמונה ישראליים. כרגע כל ה"ראיות" מצביעות על כך שהם לא, וזה מטורף לחשוב שכן.
לצנזר על ימין ועל שמאל בלי הצדקה -לא יקרה.

#9 · לפני 16 שנים
אם שרון אומר שמדובר בכלי טיס אמריקאיים, שצולמו בארה"ב זה מספיק טוב 🙂

אין מה לעשות, יש יכולות, בין אם קיימות או לא, שלא מפרסמים בארץ.

כולם יודעים שבלק-הוקים יודעים לתדלק באויר, כולם יודעים שקרנפים יודעים לתדלק מסוקים.

זה ידוע ומפורסם שקרנפים יודעים לתדלק יסעורים בארץ
אבל.. לא פורסם בשום מקום האם הינשופים שלנו יודעים לתדלק באויר או לא. ועד שחה"א מפרסם תמונות של ינשוף עם חדק תדלוק, לנו אסור לפרסם כאלה. אפילו אם בטעות ראינו אחד כזה (בהנחה שקיים)

ושרון,
בפעם הבאה כדי לא לסבך את כולם בצרות, פשוט תרשום שצולם בטיסה בארה"ב 😛
אם נדמה לכם שאני ציני/סרקסטי ו/או בעל חוש הומור מעוות - לא טעיתם!
#10 · לפני 16 שנים
אורי, העניין פה יותר עקרוני, פשוט התחילה "בהלה" כשמישהו ראה שני סוגי כלים שיש לנו (ודי התעלם מכך שלא רק לנו) וחשב אוטומטית שהכל בארץ, בלי לחקור, בלי להתעניין.
אני כולי בעד פטריוטיות ובט"ש וכו'. אבל מישהו איבד פרופורציות. הבעיה היא שאני לא יכול לדעת עד היכן באמת אבדו הפרופורציות האלה. ולכן לא רוצה לעשות צעד שגוי. אם יוודע לי שמדובר באדם בודד עם בעיה קטנה בזיהוי מטוסים, אזי כל המהומה על לא כלום.
הי ראיתי מטוס F-15 בארץ! "שששש זה מסווג !" זה הניחוח שעולה מהפרשיה המצחיקה הזאת.

#11 · לפני 16 שנים
לא רוצה להשמע קטנוני,אבל המונח המדוייק הוא ב"ש "ביטחון שדה",ולא בט"ש (בטחון שוטף).
אגב,המושג ב"ש לא מכבר הוחלף במונח ב"מ. (ביטחון מידע).
#13 · לפני 16 שנים
אם הייתי יודע איזה בלאגן יווצר מהתמונה הנ"ל הייתי חוסך את זה מעצמי ולא מפרסם אותה בכלל....
הרי ברור שלא הייתי עובר על בטחון שדה בשום אופן.
אם מנהל הפורום הנ"ל היה שואל אותי שאלה פשוטה - היכן צולמה התמונה (ואפילו כתבתי למעלה היכן צילמתי אותה) אזי כל הטררם היה נחסך.
בסה"כ רציתי לשתף אתכם בחלק מהחוויות של להיות טייס אירליין/מדריך טיסה במציאות.

בעתיד אני אברור את התמונות שאני מעלה כאן או בכל מקום אחר בצורה טובה יותר.

אז כדי לא לשבור את השרשרת הינה תמונה נוספת:

צולמה תוך כדי טיסה בגובה 37,000 רגל

תהנו

שרון
#14 · לפני 16 שנים
sharonbh, בדיעבד מסתבר שגם הקפצת את חיל האויר (טוב, לא את כולו), אבל הכל בגלל חוסר וודאות לגבי זהות המטוסים.
כמו שאמרתי, מישהו התרגש קצת יותר מדי כשראה את זה.

טוב השטות ההיא מאחורינו. אין מה לדבר על זה יותר. אנחנו זכים כטלית 😂

לא שאני מבין גדול בתעופה, אבל האם לא מסוכן לטוס מאחורי מטוס שכזה? תודה על התמונה- לא יצא לי לראות פסי התעבות ממרחק קצר כל כך אי פעם!

#15 · לפני 16 שנים
לא חשבתי לרגע שמישהו יחשוב שמדובר במטוסים של חיל האויר שלנו....בקיצור דיברתי עם יוסיפון מפורום פרש וסידרנו את ההדורים...אני מקווה.
לגבי התמונה האחרונה...עד כמה שזה ישמע מוזר, בשנים האחרונות נוצרה "צפיפות" איומה בנתיבי הטיסה העולמיים. לפיכך הקטינו את הפרשי הגבהים בין כלי הטיס השונים על מנת להוסיף עוד נתיבים.
מגובה 29,000 רגל ומעלה, ההפרדה עומדת על 1,000 רגל בלבד וזאת למטוסים שמצוידים במכשור המתאים (טייס אוטומטי, טרנספורדר, TCAS וכו'😉. ההפרדה הזו היא בין מטוסים שטסים בנתיבים מצטלבים, כלומר אם אני טס צפונה, המטוס שיהיה 1,000 רגל מעל או מתחת יטוס בכיוון ההפוך. בין מטוסים שטסים באותו כיוון או על אותו נתיב, ההפרדה תהיה 2,000 רגל. המטוס בתמונה הנ"ל היה 2,000 רגל מעלינו.
בתמונה שלהלן צילמתי 747 של איר פראנס שעבר 1,000 רגל מעלינו (המהירות ההדדית בגובה הזה הייתה מן הסתם גבוהה ולכן התמונה לא הכי חדה)

שרון

רוצים להגיב?

התחברו כדי להוסיף תגובה לדיון, או הצטרפו לדיסקורד לדיון חי.