154 חברים מחוברים
הצטרפו עכשיו
בית פורומים מועדון הטייסים ירפא ב' חיל האוויר
דיון

ירפא ב' חיל האוויר

169 הודעות 29,504 צפיות לפני 16 שנים
#1 · לפני 16 שנים
מה זאת אומרת להפציץ ?
לעשות רושם הכי טוב שאני יכול ולנסות להגיד להם שזה מה שאני רוצה ?
#2 · לפני 16 שנים
דווקא יותר בקטע של הפסיכוטכני ,וכמבון בראיון האישי .

חשוב שתהיה אמיתי ,אבל כמבון לא "יותר מדיי" ,תנסה להראות את הטוב שבך ,אבל אל תגזים ,צריך להיות מתון .

וכמבון ,התשובה לשאלה שכמעט בטוח תהיה לך במהלך הראיון האישי ,המראיינת תשאל אותך מה אתה רוצה להיות ,לא כי אכפת לה ,אלה כי היא רוצה "לתקל אותך" וזה הולך להיות משהו כזה :

מראיינת :אז באיזה תפקיד בצה"ל אתה רוצה להיות

אתה: (השלם את החסר )

מראיינת : ומה יקרה אם לא תקבל את התפקיד ,ותקבל במקמום (ההפך המוחלט של אותו התפקיד )

אתה: אני יעשה את מייטב יכולתי באותו התפקיד ,אבל כמובן שאני ינסה לערער על השיבוץ בצורה לגיטימית ורגועה .
#5 · לפני 16 שנים
אתה מדבר על המראיינת בצו ראשון?.. או על הפסיכולוגית בירפ"א ב?
#6 · לפני 16 שנים
אין לך מהללכת לכושר קרבי או משהו דומה לזה, סתם מיותר לעכשיו, תתקרב יותר לגיבוש ואז תתחיל לעשות כושר, וגם אז אין טעם ל'כושר קרבי'.
#7 · לפני 16 שנים
ezana , יש לך את הגישה - זה כבר טוב!
עכשיו אל תתאמן (לא משנה איפה) במטרה לעבור את הגיבוש, אל תלמד פיזיקה ומתמטיקה מואץ (בכיתה או באופן עצמאי) במטרה להצליח במבחנים, והכי חשוב אל תתחיל ללמוד כל מיני בד"חים 😉

לחץ זה הדבר הכי גרוע שיכול לקרות לך כשאתה נבחן או מרואיין, וכל אלו^ גורמים לציפיות גבוהות מעצמך מה שמוביל ללחץ (הדבר האחרון שאתה רוצה בו...).
תתנתק מכל מה שקשור למסלול הזה בצבא ותחזור לשם\לפה רק בעוד שנה\שנתיים. אני מדבר לטובתך... 🙂
#8 · לפני 16 שנים
אספר לכם את הסיפור שלי,
הייתי בצו ראשון עשיתי את הבדיקות הרפואיות עברתי אותן בהצלחה, וכשהגעתי כבר למראיינת הייתי תשוש אך אמרתי לעצמי שנעשה את זה וזהו.
כנראה שהרושם שנוצר למראיינת ממני לא היה נכון מהמקובל..
לאחר מכן הלכתי למבחן הפסיכוטכני שכנראה גם בו נפלתי הלכתי לבחינה כבר שהראש שלי כאב ולא רציתי לבוא שוב..
לצערי ניסיתי להגיש ערעור ודחו לי אותו. איכשהו גילתי את הקב''א שלי ונפלה לי הלסת...
יש פה חבר'ה שמכירים אותי הרבה מאוד זמן ויודעים מי אני, חשוב לציין שהמפקדים שלי התפלאו על זה.. ושזה לא מתאים לי..
נראה נשלח מתישהו שוב מכתב ערעור.
בן קלי.
צוות ניהול ראשי פריפלייט.
#9 · לפני 16 שנים
ניסית להגיש בקשה לחריג טיס? (או שהקב"א שלך לא גבולית?)
לאן התגייסת בסוף אם אפשר לשאול?
#10 · לפני 16 שנים
הקב''א שלי בין 47-49..
אני כרגע שוחר במכללה הטכנולוגית, וממשיך להנדסאי.
לאחר מכן עם התעודות והתואר אגיש בקשה נוספת.
מקסימום אהיה מכונאי מוטס..
בן קלי.
צוות ניהול ראשי פריפלייט.
#11 · לפני 16 שנים
וואיי... איזה באסה מקווה בשבילך שתצליח לעלות אותה.
דרך אגב גם אני למדתי אלקטרוניקה (למזלי לא בתור שוחרת!!! 🙂 )
אני יודעת שיהיה לך קשה לצאת מהטכני לטיס, ועוד שהם השקיעו בך יג', יד',
בכל זאת המון בהצלחה! 😎
#15 · לפני 15 שנים
אז אנשים ,מה נשתנה מאז ? מי עבר ? מי נפל ? ומה קורה ?

רוצים להגיב?

התחברו כדי להוסיף תגובה לדיון, או הצטרפו לדיסקורד לדיון חי.