69 חברים מחוברים
הצטרפו עכשיו
בית פורומים אי אל 2 איסוף חומר עבור קמפיין מבצע קדש / מוסקטיר
דיון

איסוף חומר עבור קמפיין מבצע קדש / מוסקטיר

33 הודעות 4,938 צפיות לפני 17 שנים
#1 · לפני 17 שנים
בהמשך לרעיונות הקודמים

אני מציע להתחיל לאסוף חומר ומודים / סקינים וכולי עבור קמפיין עתידי של המערכה שהקהילה תבנה

יאלה תתחילו לשפוך!
watch your six, i'm behind you
נערך לאחרונה: לפני 17 שנים
#2 · לפני 17 שנים
ובכן, יש לי ספר על טייס ישראלי ששהטיס את כל המטוסים. לבד בשחקים, יש בספר תמונות של המטוסים.

אני אדבר עם צ'ארלי ונראה אם אני יכול להתחיל לבנות את המטוסים
RifleFighter
רמי וייברמן

#3 · לפני 17 שנים
RF, זה הוא דני שפירא, טייס ניסוי בכללי, לאו דווקא של קדש
אבל תקנו אותי אם אני טועה, אבל בקדש כבר היו לנו סילונים לא? איך תעשו את זה בIL2? יקח זמן למדל את הסילונים...
יהונתן
#4 · לפני 17 שנים
נכון, אני יודע שזה דני שפירא, ברח לי השם. הוא הטיס את המטאור שזה המטוס הראשון שאני מתחיל לעבוד עליו.. הוא הטיס את המיסטר האורגאן המיראז' הווטור ועוד.. בעיקרון בדק לנו את כל הארסנל ויש קצת תמונות בספר וגם מידע על הדגמים והמטוסים שזה עוזר. אם למישהו פה יש מידע על המטאור תתחילו לשפוך...
RifleFighter
רמי וייברמן

#5 · לפני 17 שנים
אוקי, חדשות טובות. עובדים על המטאור! המודל כבר בשלבי סיום (נתונים של AAA אבל עדיין יותר מתקדם מאיתנו, נוכל לקחת את זה ולהשתמש בזה בין היתר!)

האתר נהדר! AAA נתנו יד חופשית ליצור מודלים בעצמך, את כל ההליך, ישנם המון מדריכים לא רעים למידול. מציע לכם להסתכל.

אני שם את הכוונת על הדסאו אורגאן, אני אציג פה אשכול עבודה. ואתם, כל תמונה של המטוס שאתם מוצאים אתם מעלים לפה!
נראה לי שצריך להפוך את זה לדביק!
RifleFighter
רמי וייברמן

#6 · לפני 17 שנים
מגניב 🙂 בהצלחה עם הבנייה
"הגם להורגך השקם להורגו ויפה שעה שש"
#7 · לפני 17 שנים
RF, אני מציע שתפתח דיון נוסף לאיסוף חומר בשביל האורגן, בעיקר סקינים, טייסות, חימוש וכדומה

אני מציא מארכיון משרד הביטחון מסמכים מקוריים של צה"ל

http://www.archives.mod.gov.il/pages/Exhibitions/mivzakadesh/catalog2.asp

ומאתר הצנחנים
http://202.org.il/Pages/kadesh/sinai/sinai_main.php#%D7%A0%D7%99%D7%AA%D7%95%D7%A7

ומאתר - ACIG
http://www.acig.org/artman/publish/article_257.shtml

האחרון יש בו מידע על כל המשתתפים במלחמה עד לרמת טייסות ודוגמא לסקין של הטייסות
#8 · לפני 17 שנים
אני לא כל כך אוהב את ACIG כי לכמה מהחוקרים שלו יש נטיה לתת משנה אמינות למידע המגיע מהצד הערבי.

בכל אופן אני לא הייתי מסתמך על הפרופילים ונצמד לתמונות הקיימות כשזה מגיע לסקינים. (לא חסרות כאלו).
מה גם שניכר שיש בפרופילים הללו כמה טעויות.

סיבה נוספת להצמד לתמונות.
#11 · לפני 17 שנים
דני שפירא? הטיס את המטאור? לא זכור לי דבר כזה (אבל לך תדע, הוא הטיס הרבה דברים משוגעים בקורסים השונים שהוא עשה בחו"ל).

בכל מקרה, בקדש השתתפו המוסטנגים, המוסקיטו, הארווארד, אוראגאן, מיסטר 4, וספיטים מהצד שלנו.
היו גם F84 של הבריטים אני לא זוכר מה הצפתים הטיסו לדעתי מדובר במיסטרים ואוראגאנים.
יש לכם הרבה עבודה 🙂

מעניין אותי לדעת אם IL יכול למדל את המשקולת של המוסטנגים (זו ששימשה לחיתוך כבלי הטלפון בסיני)
אם נדמה לכם שאני ציני/סרקסטי ו/או בעל חוש הומור מעוות - לא טעיתם!
#12 · לפני 17 שנים
Dingo כתב/ה:אני לא כל כך אוהב את ACIG כי לכמה מהחוקרים שלו יש נטיה לתת משנה אמינות למידע המגיע מהצד הערבי.

בכל אופן אני לא הייתי מסתמך על הפרופילים ונצמד לתמונות הקיימות כשזה מגיע לסקינים. (לא חסרות כאלו).
מה גם שניכר שיש בפרופילים הללו כמה טעויות.

סיבה נוספת להצמד לתמונות.

אני לא מתקלתי ביותר מידי בעיות במידע באתר, אתה יכול לתת דוגמא? (שלח בפרטי)
צריך לזכור שהאתר הזה הוא לא המקור המידע היחידי.

המידע שאני מחפש הוא:
1. הטייסות שהתשתתפו במבצע בכל הצבאות (IAF, RAF, EAF,AdA)
2. התקיפות שעשתה כל טייסת - איזה מטוסים, כמות, המטרה, הצלחה.
3. הצביעה של המטוסים
4. התקדמות המערכה על פי אוגדות

Dingo, (או כל אחד אחר), אתה מוזמן לאסוף חומר בנושא/צבא. אני רק מבקש להודיע על כך כדי שלא יהיה כפילות של עבודה.

אני יכין ויעלה על הכתב את כל המידע שנאסף לעיון הקהילה.

השלב הבא יהיה לימוד מערכת ה-SEOW על מנת להכין את המפה של ישראל והמזרח התיכון לשימוש במערכת.
יש מתנדבים?
#14 · לפני 17 שנים
בוודאי שהוא הטיס מטאור.
הרי הוא היה אחד מראשוני טייסי הסילון של חיל האויר. (יחד עם ג'ו אלון,אברהם יופה,יאק נבו,אהרון יואלי,מנחם בר,יואש צידון ועוד כמה שפרח לי כרגע שמם)

כמו כן,הF-84 שהוטסו מלוד היו צרפתיים. (זכורה במיוחד מיכלית היין שעגנה כאן שסיפקה את צורכיהם של הצוותים הצרפתים על פי חוק..)

אלו הם מטוסי הקרב היחידים שהצרפתים הטיסו במבצע.

האוראגאנים והמיסטרים היחידים שטסו הם ישראלים בלבד.

השאלה היא מה הטעם לשלב את "מבצע מוסקיטר"?
הרי חילות האויר הבריטים והצרפתים פעלו בעברה המערבי של התעלה,בעוד שח"א וצה"ל פעלו בסיני בלבד.
לא זכור לי שהיו מקרים בהם מטוסי ח"א הישראלי תקפו מטרות בעברה המערבי של התעלה. (צילום זה כבר משהו אחר).

מיכה,בדוק פרטי.
נערך לאחרונה: לפני 17 שנים
#15 · לפני 17 שנים
Dingo כתב/ה:השאלה היא מה הטעם לשלב את "מבצע מוסקיטר"?
הרי חילות האויר הבריטים והצרפתים פעלו בעברה המערבי של התעלה,בעוד שח"א וצה"ל פעלו בסיני בלבד.
לא זכור לי שהיו מקרים בהם מטוסי ח"א הישראלי תקפו מטרות בעברה המערבי של התעלה. (צילום זה כבר משהו אחר).

הסיבה היא מאוד פשוטה - אנחנו רוצים לשלב את הקמפיין במערכת SEOW שיתאר את כל המערכה. ככה נוכל גם לשתף את טייסות כגון 242 הבריטית או טייסות נוספות בקמפיין.

רוצים להגיב?

התחברו כדי להוסיף תגובה לדיון, או הצטרפו לדיסקורד לדיון חי.