monipal2, אין כזה דבר הכי טוב,יש מרחק ביטחון מינימלי לכל דבר.
למשל: בטיסות CVFR בארץ,כפי שכתוב בפמ"ת הפנים ארצי,צריך לשמור מרחק בטחון אנכי של 1000 רגל מעל העצם הגבוה ביותר ברדיוס של 5 ק"מ מכלי הטיס.
בקשר ל2 מייל שלך - קודם כל,יש מרחק בטחון אנכי ויש מרחק ביטחון אופקי,
לדוגמא אני עם צסנה בנתיב בין בצרה לצומת השרון,הגעתי לבצרה,טיפסתי 1500,עכשיו,יש מטוס שקיבל אישור לטוס באותו הנתיב איתי,לאותו כיוון,אבל בגובה 1000,אני צריך לשמור ממנו מרחק על שני צירים:
אנכי ואופקי,אני צריך לשמור גובה כדי לא להתנגש בו מלמעלה,ואני צריך לשמור מהירות כדי לשמור גם מרחק אופקי,למה גם מרחק אופקי? כי כל מה שמפריד בינינו זה 500 רגל.. וזה כלום.
עוד דוגמא שקרתה לי למשל כדי להבהיר כמה העניין של מרחק בטחון חשוב(באמת קרה לי):
טסתי בואטסים,בנתיב שבין צומת השרון לחדרה,בגובה 1500 כרגיל,הייתה תנועה חולפת בכיוון הנגדי בגובה 2000,הטייס כנראה לא ידע בדיוק איך לשמור גובה ומהירות,וירד בטעות לגובה של 1750 רגל,כשעוד לא חלפנו אחד את השני,הפקח שם לב שהוא בגובה הזה,ואמר לי לעקוף אותו ממזרח,ולטייס השני הוא אמר כמובן לטפס במיידי ל2000 ולשמור מהירות טיפוס מינימלית למקרה שאני לא אספיק לעקוף ממזרח.
מה עוד מסוכן פה:
ברגע שעקפתי ממזרח נכנסתי לאזור אימונים 13,בדיוק בגובה יציאה ממנו (1500),למזלי זה היה בואטסים אז אין הרבה תנועה באזורי האימון
🙄
העניין של מרחק ביטחון בגלל מערבולות אוויר הוא נכון,אבל זה לא תלוי במרחק שלך ממנו,זה תלוי מה עוצמת המערבולות וכמה הם נחלשו..
וכמובן אם איזה מטוס אתה,יש מטוסים שיעברו את זה בשלום עם קצת רעידות.
VATIL Member and Pilot
Tennis Player In The Blood