51 חברים מחוברים
הצטרפו עכשיו
בית פורומים תעופה וביטחון ישראל תספק לרוסיה מטוסים ללא טייס
דיון

ישראל תספק לרוסיה מטוסים ללא טייס

56 הודעות 5,900 צפיות לפני 17 שנים
#1 · לפני 17 שנים
בואו נפשט מה שקרה על פי הכתוב בביטאון: מטוסים רוסים ללא חימוש חיצוני טסו כמאה מייל מחופי הארץ. אלו העובדות.

עכשיו מעט פרשנות. עצם היותם ללא חימוש חיצוני אומרת שהם טסו ללא חימוש התקפי - אני מחשיב תותח כחימוש הגנתי, בטח במטוס שיכול לשאת 12 טילי א-א ולא מעט פצצות.
100 מייל - הרחק מכל משהו שיכול להתקרב לשטח בריבונות שלנו, כפי שנאמר.

אני מקווה שברור לכולם שהרוסים חכמים ומבינים היטב את האזור שהם טסו בו ואיך זה יראה מצד הטייסים הישראלים שכנראה יוקפצו ליירט אותם. בסוף הם לא עברו על שום חוק בינ"ל ולא ביצעו מעשה שעשוי להתפרש כתוקפנות. מדובר על הפגנת נוכחות של מעצמה ותו לא...
#4 · לפני 17 שנים
על פי הכתבה לא ממש ברור מדוע הוזנקו המטוסים.
ביגלל שראו במכ"ם מטוס במרחק 100 מייל מחופי ישראל או ביגלל שהיה חשד ממשי שזה מטוס קרב?
על פי השתלשלות האירועים בכתבה לא ברור מה קרה קודם.
האם קודם להזנקה זיהה המכ"ם מטוס המבצע תימרונים חריפים או שזה זוהה רק לאחר המראת המטוסים?
#5 · לפני 17 שנים
נכתב שהם הוזנקו כשהובחן במטוסים שטסים במהירות לכיוון חופי הארץ - זאת הסיבה, בלי קשר למרחק שהם היו. משתמע מכך שלאחר המפגש או בין ההזנקה למפגש הם שינו כיוון וטסו במקביל לחוף.
#6 · לפני 17 שנים
נכתב שהם הוזנקו כשהובחן במטוס שטס לכיוון חיפה. לא כתוב שום דבר על מהירות, לפחות לפני ההזנקה.
#7 · לפני 17 שנים
שמעו שמעתי אתמול בחדשות שהעבירו שני נמרים לבנים לישראל כתורמה מרוסיה אולי זה אומר משהו שיש סיכוי להפסקת בניית הכור

"השאלה היא לא כמה מטוסים צריך בשביל לחסל מטרה אחת אלא כמה מטרות מטוס אחד יכול לחסל"
#8 · לפני 17 שנים
אני אחזור שנייה לנושא המקורי.
סביר להניח שהרוסים היו משיגים את היכולות הללו בשנים הקרובות בכל מקרה, ולכן הכסף שיזרום עכשיו יועיל יותר מהנזק שיגרמו המזל"טים. מה גם שרוסיה לא תשתמש בהם באופן ישיר נגד ישראל משום שכבר יש להם כיסוי מודיעיני די טוב ע"י לווינים ומטוסי ריגול. ולכן החשש העיקרי הוא שיתנו אותו לחיזבאללה, אך גם זה לא ממש מאיים כי אפילו המזל"טים המתוחכמים שלנו לא חסינים מיירוט ע"י מטוסים (כמו שהרוסים הוכיחו בצורה מאוד החלטית בגיאורגיה).

ובנוגע שמטוסים שחלפו קרוב לישראל, אני אומר שנפעל ע"פ דוקטורינת הלחימה של גולני "קודם יורים - ואח"כ מבררים על מה ירינו"
"We don't stop playing because we grow old; we grow old because we stop playing"
#10 · לפני 17 שנים
רוסיה מנייקים צריך לבטל תעסקה ולהעביר נשק לגרוזיה ולאוייבים שלה!
עין תחת עין!
בברכה שרון
ליצירת קשר
MSN:SharonJam2007@HotMail.com
מד"א מרחב איילון

רוצים להגיב?

התחברו כדי להוסיף תגובה לדיון, או הצטרפו לדיסקורד לדיון חי.