efi69 כתב/ה:
אני צנצנת אם יש כאן מישהו שיש לו עותק מקורי (אולי רק בודדים שמצאו את זה בפוקס באיזה מבצע של 20 ש"ח באיזה חנות נידחת).
😉
כשקראתי את זה- הדבר הראשון שבא לי לעשות בלי קשר אם אני מסכים איתך או לא זה ללכת לצלם את כל חבילת הפאלקון שלי שכלל לא נמצאת בשימוש ולחזק את עצם היותך צנצנת
😂
כבר עשו את זה ואני לא אוהב להשתלח אבל אני חייב לומר דבר חשוב.
אולי הערך הקנייני של הדברים האלה אינו בשמים אבל הערך הסנטימנטלי שלהם דיי גבוה.
אם מישהו רוצה את זה - שישלם כמו שצריך.
אני מודה שלפני די הרבה זמן ואני לא מדבר על שנה שנתיים קניתי עותק של פאלקון 4 עם הספר המפות ושאר ירקות במחיר ש"העיקר שיפנה את המדף בחנות".
זה לא אומר שאני אפרד ממנו עכשיו ב 50 ש"ח רק בגלל שזה "ישן"
אגדיל ואמר ורק אנשים מסויימים יבינו וחלק קטן יותר יידע על מה אני מדבר,
לקח לי המון זמן להרכיב מחשב XT בר קיימא מהדור הראשון של מחשבי ה PC מבית IBM.
לפי יכולות המחשבים של היום ומחירם - אני צריך לשלם למישהו שיבוא ויקח את ה"זבל" הזה ממני...
זה נכון שאני לא אשב ואשחק בו שעות כי אין בכך טעם.
אבל זה מחזיר אותי 20 שנה אחורה כל פעם שאני עושה את זה. אפילו ל 5 דקות.
צריך גם לקחת בחשבון שפריטים כאלה - הם פריט אספנים לכל דבר ועניין. וככל שהם נדירים יותר כך הם יקרים יותר.
עצם העובדה שמישהו רואה רק את הצד העסקי של מכירת עותקים מקוריים במצב חדש ב 10 דולר ליחידה בחו"ל -לא מצדיק להתרעם על זה שדורש יותר.
אכעס על עצמי שאני משווה פה אבל זו דוגמא טובה שמקדשת את המטרה:
ניתן "לקנות" כלב בחנות בסכום כזה או אחר.
יש שני סוגי אנשים - אלה שלצערי קונים אותו ל"השקעה" (ושאלוהים יסלח להם , אני לא)
ואלה שזו הדרך היחידה בשבילם לשחרר אותו מהכלא שבו הוא נמצא ולתת לו בית חם ואוהב.
את הכלבה הגדולה שלנו, ניקה . פדיתי בצער בע"ח בסכום מסוים. מישהו כאן חושב שאם אקבל יותר עבורה היום אני אפרד ממנה ?!
אני יכול להגיד על ה"הרוכשים לצורך השקעה" שהם לא יהססו לרגע במידה וכלכלית יהיה להם כדאי.
הדוגמא הזו חריפה מדי כי מדובר בבעל חי. אבל גם לדברים פיסיים אנחנו נקשרים וקשה להפרד מהם.
החכמה היא להבדיל בין אלה שמוכרים משהו בעל ערך סנטימנטלי לאלה שמוכרים משהו כדי להכניס עוד כמה ג'ובות לארנק.
קשה לי להאמין שניתן להתמקח עם הסוג הראשון.
אבל זה תלוי,ידידיי, רק בכם.
ארדוף אויבי ואשיגם ולא אשוב עד כלותם אמחצם ולא יכלו קום יפלו תחת רגלי