73 חברים מחוברים
הצטרפו עכשיו
בית פורומים חומרה/חומרה ביתית שאלה לגביי כרטיס מסך
דיון

שאלה לגביי כרטיס מסך

42 הודעות 5,170 צפיות לפני 17 שנים
#3 · לפני 17 שנים
אבל הוא אמר על ההגדרות הכי גבוהות. שם הם שמו על מדיום בלי AA בכלל.
#4 · לפני 17 שנים
לא משנה בגלל שראיתי סרטונים של כריסיס שמראים שהוא עובד על מערכת כמו שלי
😄
אור סטפנסקי

מטיס(טיסנים):
MSH PROTOS 500
MULTIPLEX F-105 TUWISTER JET
MSC Unique 3d sport
MULTIPLEX Acro Master
ultimate 3d
DualSky Breeze Pro
PC 9 EP
F-14 EP
#5 · לפני 17 שנים
הוא עדיין יוכל לשחק בו בלי בעיה...
בשביל קצת פרופורציות, הרצתי את קרייסיס (ואח"כ את WARHEAD לתקופה קצרה) על 7600GT בהגדרות מקסימום (על AA לא היה מה לדבר, זה 7600...) ורזולוציה של 1280X960
גם ככה קשה לראות שינון כשמשתמשים ברזולוציה גבוהה, לכרטיסי מסך אין ממש בעיה עם רזולוציה גבוהה, זו החלקת השינון שדורשת הרבה.

מיכאל לוייב, צוות ניהול ראשי

69 הפטישים הוירטואלית הותיקה
#6 · לפני 17 שנים
אני לא שם אף פעם AA כי זה מפריע לי בעייניים שאני משחק ככה שזה גם ככה לא משנה 🙂
אור סטפנסקי

מטיס(טיסנים):
MSH PROTOS 500
MSC Unique 3d sport
MULTIPLEX Acro Master
ultimate 3d
DualSky Breeze Pro
PC 9 EP
F-14 EP
#7 · לפני 17 שנים
טיפה סטייה, אפרופו AA, ובמיוחד למייק ולשאר אנשי הגרפיקה ולמבינים באשר הם , שאלה של מתחילים
כשמקבלים את התופעה של ה"קווים העובדים" בבתים ובעצים, כלומר יש ריצוד בלתי פוסק של הקווים בעצמים הללו. (?moir'e)
ממה זה נגרם? ואיך מפסיקים את זה?
חוסר או עודף AA או באותו אופן AF?
(ברזולוציה גבוהה)
מולי
#8 · לפני 17 שנים
יש לי שאלה איזה הHD 4670 או GE FORCE 9600
אור סטפנסקי

מטיס(טיסנים):
MSH PROTOS 500
MSC Unique 3d sport
MULTIPLEX Acro Master
ultimate 3d
DualSky Breeze Pro
PC 9 EP
F-14 EP
#10 · לפני 17 שנים
Muli, לא הבנתי בדיוק לאילו קוים הכוונה...
אתה מדבר על קצוות של אובייקטים, או על הטקסטורות שלהם?
תופעה בסגנון moire לגבי טקסטורות יכולה להופיע אם ה LOD Bias גבוה מדי, ובעצם גורם לכרטיס המסך לטעון רמת פירוט גבוהה של טקסטורה גם אם האובייקט קטן מדי בשבילה(=רחוק ממך). כדי להתאים אותה, הוא חייב להקטין אותה. אם הטקסטורה די חוזרת על עצמה(למשל גדר או בניין עם פסים או במקרים מסויימים סתם בין פיקסל אחד לשני כשהצבעים שלהם שונים למדי) נקבל Moire.
הפתרון כאן הוא להוריד את הLOD BIAS אם שינינו אותו בכלל. אפשר גם לקבוע ערך חיובי לLOD BIAS (דרך תוכנות כמו Nhancer או Riva tuner), מה שיגרום לטעינת רמת פירוט נמוכה של טקסטורה במרחקים קצרים יותר וכך למנוע moire (או בעצם ריצוד של פרטים בטקסטורה).

הנה הסבר מעמיק יותר לגבי היחסים וההשפעות בין LOD BIAS, AA ו AF
http://www.beyond3d.com/content/articles/69/2

קשה לי לחשוב על תופעה דומה שיכולה לקרות לגבי AA, אשמח להסבר.

מיכאל לוייב, צוות ניהול ראשי

69 הפטישים הוירטואלית הותיקה
#11 · לפני 17 שנים
Mike_69th כתב/ה:Muli, לא הבנתי בדיוק לאילו קוים הכוונה...
אתה מדבר על קצוות של אובייקטים, או על הטקסטורות שלהם?
תופעה בסגנון moire לגבי טקסטורות יכולה להופיע אם ה LOD Bias גבוה מדי, ובעצם גורם לכרטיס המסך לטעון רמת פירוט גבוהה של טקסטורה גם אם האובייקט קטן מדי בשבילה(=רחוק ממך). כדי להתאים אותה, הוא חייב להקטין אותה. אם הטקסטורה די חוזרת על עצמה(למשל גדר או בניין עם פסים או במקרים מסויימים סתם בין פיקסל אחד לשני כשהצבעים שלהם שונים למדי) נקבל Moire.
הפתרון כאן הוא להוריד את הLOD BIAS אם שינינו אותו בכלל. אפשר גם לקבוע ערך חיובי לLOD BIAS (דרך תוכנות כמו Nhancer או Riva tuner), מה שיגרום לטעינת רמת פירוט נמוכה של טקסטורה במרחקים קצרים יותר וכך למנוע moire (או בעצם ריצוד של פרטים בטקסטורה).

הנה הסבר מעמיק יותר לגבי היחסים וההשפעות בין LOD BIAS, AA ו AF
http://www.beyond3d.com/content/articles/69/2

קשה לי לחשוב על תופעה דומה שיכולה לקרות לגבי AA, אשמח להסבר.
מייק, רוב תודות על ההתייחסות, כנראה שרק לי קורה התופעה הזו, אני יעבור על ההסבר המעמיק שבלינק, ואולי אבין בעצמי, תודה רבה בכל מקרה.

***עריכה***:
הלינק מדבר בדיוק על מה שהזכרתי, הוא קורא לזה בשמות בסגנון "swimming pixels" או באריכות "details on a wall that moves as your point of view changes"
זאת בדיוק הבעייה, אני קראתי לה "קווים עובדים" אני דווקא עובד ברזולוציות גבוהות (1920x1200) ונראה שדוקא בשל כך זו בעיית aliasing (בדיוק מה שכתבת: LOD Biases אגרסיבי מידי) עוד לא קראתי לעומק,אבל זה כבר נראה מבטיח..
בכל מקרה מי שמשנה את ה-הLOD BIAS במקרה זה, נראה שזה לא אנחנו, זה ה-FSX במסגרת המנוע הגראפי שלו. ובאמת יש מחלקה שלמה של Tweaks לטפל ב FSX Blurries, ועד היום לא ידעתי מה זה, עכשיו אני יודע שגם לי יש אחד 🙂
דיון לדוגמא שמציע Tweak פשוט ע"י שינויי מספר פרמטרים ב FSX.cfg . וזה הפיתרון המתבקש כנראה ולא תוכנה חיצונית.
http://www.simviation.com/cgi-bin/yabb2/YaBB.pl?num=1221399836/6

וואלה, מייק, מייק אין כמוך 👏
מולי
נערך לאחרונה: לפני 17 שנים

רוצים להגיב?

התחברו כדי להוסיף תגובה לדיון, או הצטרפו לדיסקורד לדיון חי.