61 חברים מחוברים
הצטרפו עכשיו
בית פורומים פאלקון 4.0 עזרה
דיון

עזרה

20 הודעות 3,388 צפיות לפני 17 שנים
#1 · לפני 17 שנים
regev06 כתב/ה:בעידן המחשוב והאינטרנט המשפט "משהו נורמאלי, לא באנגלית" הוא הזוי כשמדובר בפורום אינטרנטי.

דווקא המשפט הזה הוא יחסית הגיוני (מה לעשות, לא כולם יודעים אנגלית - אין בעיה, מקובל)
אך הציטוט המדוייק צריך להיות
"איזה מדריך תביא מדריך נורמאלי לא באנגלית"
משפט שתחבירית הוא לא ממש הגיוני (תוך התעלמות מוחלטת מהחוסר המשווע בסימני פיסוק).
אם נדמה לכם שאני ציני/סרקסטי ו/או בעל חוש הומור מעוות - לא טעיתם!
#2 · לפני 17 שנים
regev06 כתב/ה:אין לי טענות למי שמעדיף עברית על אנגלית.
המדריכים שהדפסתי לי לפאלקון הם גם וגם, ברור שגם לי נוח וזריז הרבה יותר לרוץ על דף בעברית מאשר אנגלית.
אם כבר, היחס של "משהו נורמאלי" כאל משהו שהוא לא בשפה זרה זה מה שהקפיץ אותי.
בקשר להתנשאות או לא- כל אחד יכול לראות לבד היום גם כאן באתר כמה פעמים כותבים "משו" במקום "משהו" או שמאייתים כמו ילדים בני שמונה למרות שהגיל כבר מעל ל 13.

לא מתנשא. זה חשוב לי ואני עומד מאחורי מה שכתבתי- בעידן המחשוב והאינטרנט המשפט "משהו נורמאלי, לא באנגלית" הוא הזוי כשמדובר בפורום אינטרנטי.

אל תהייה כזה כבד, פורום סימולטורים, לא לשון עברית. כל אחד והעברית שלו(ויש גם עולים חדשים, דרך אגב)-העיקר שבסוף מבינים. ומשתדלים לסייע.
האמת שלי יש איזושהי דפיקות במוח אמיתית(אתה יודע, פגיעות במוח), ואני נוטה להחליף אותיות, כמו דיסלקט, כל מילה אני מקליד בערך 4 פעמים עד שיוצאת נכון.
עכשיו די הלחצת אותי, עוד יצאו לי שגיאות של בן 8 למרות שאני יותר גדול, ואז גם אני יכנס לכוונת.
מולי
#3 · לפני 17 שנים
יש הבדל, אתה מודע לזה ובודק.

אל תשכח שיש גם הבדל בין שיכול אותיות לבין שגיאות דיקדוק חמורות.

ואין מה לעשות - כל עוד שהפורום נכתב בעברית יש מקום לשיפור. עד שנגיע לרמה כמה שיותר גבוהה..
השפה העברית הולכת לאיבוד ואם אנחנו לא נשמור עליה, מי כן?
אם נדמה לכם שאני ציני/סרקסטי ו/או בעל חוש הומור מעוות - לא טעיתם!
#4 · לפני 17 שנים
uri_ba כתב/ה:יש הבדל, אתה מודע לזה ובודק.

אל תשכח שיש גם הבדל בין שיכול אותיות לבין שגיאות דיקדוק חמורות.

ואין מה לעשות - כל עוד שהפורום נכתב בעברית יש מקום לשיפור. עד שנגיע לרמה כמה שיותר גבוהה..
השפה העברית הולכת לאיבוד ואם אנחנו לא נשמור עליה, מי כן?
אני לא רוצה להפוך את הדיון הזה לדיון בנושאי חינוך.
אבל יש בעיה כללית בישראל וגם לי היא מפריעה(בלשון המעטה), ציון מיצב 44 במתמתיקה וריבוי שגיאות הכתיב הם רק חלק מהסימפטומים.
אבל בואו לא נתחסד, הרי לא נפתור את הבעייה ואפילו לא נתחיל לתקן אותה כאן בפורום. יש גם בעייה קשה של תרבות השיח בחברה הישראלית. וניסוח של "איך בן אדם לא מתבייש לכתוב "תביא מדריך נורמאלי, לא באנגלית". הוא דוגמה מצויינת.
מי שבאמת ובתמים רוצה לתקן את בעיית החינוך בישראל שיתגייס למערכת החינוך. שם ההשפעה תהייה יותר אפקטיבית. בטח לא כאן.
ואני באמת מתנצל ומתחרט שהפניתי את הדיון לכיוון הזה, כי כל אחד עם תרבותו ונסוחיו(ושגיאותיו) הוא, ולא נתקן כאן את העולם.
מתנצל.
מולי
#5 · לפני 17 שנים
אני לא מתבייש לקבל את הביקורת שלך על השיח.
קניתי.
בקשר לשאר, אני בדיוק לקראת סיום פרק של חיסכון כספי משמעותי לקראת תחילת לימודי היסטוריה והוראה על מנת להיות מורה.
ובדיוק מן הטעם שנדמה לי שיש הרבה מה לתקן ואפילו אחד קטן ולא משמעותי כמוני יכול להועיל במשהו.

אגב, בכל הפעמים בהם ברוב חום מזג מצאתי עצמי נטפל לשוגים למיניהם, אף לא אחד ניסה להצטדק בטיעון של דיסלקציה.
או שלא רצו להתשמש בזה, או שהצלחתי עד היום לזהות את ההבדל בין מי שלא רוצה למי שלא יכול...
שכל כוחותינו יחזרו בשלום לבסיסם וכל כוחותיהם לא.

"זו לא חוכמה למות בעד ארצנו, החכמה היא לגרום לב#@%^ שממול למות בעד ארצו" (ג'ורג' סמית פאטון).

רוצים להגיב?

התחברו כדי להוסיף תגובה לדיון, או הצטרפו לדיסקורד לדיון חי.