66 חברים מחוברים
הצטרפו עכשיו
בית פורומים תעופה וביטחון מי הטוב מבין השניים? F15I הרעם או F16I הסופה
דיון

מי הטוב מבין השניים? F15I הרעם או F16I הסופה

37 הודעות 7,180 צפיות לפני 17 שנים
#1 · לפני 17 שנים
אז ככה
הרבה פעמים משבחים כאן את הרעם והרבה פעמים את הסופה
כל הזמן אומרים שבינתיים הסופה ז הנשק הקטלני שלנו ואנחנו נצא איתה למלחמה באיראן
אבל בטקס סיום קורס טייס 156 לפני שהרעם נכנס והמריא הקריין אמר: גבירותיי ורבותיי, הכי טוב שלנו - הרעם!

אז מי לדעתכם יותר טוב?
#2 · לפני 17 שנים
כל אחד טוב במשהו אחר. אבל לפי דעתי הF-16I סופה יותר טוב.
למה? דבר ראשון הF-15 נועד לעליונות אוירית, ונבנה לשם כך. רק אחרי זה גילו שהוא מתאים גם לנשיאת חימוש א"ק. הF-16 נבנה כמטוס רב תכליתי, וכמו כן שמטוס הסופה הוא מטוס הF-16 השני המתקדם ביותר בעולם מסוגו.
#3 · לפני 17 שנים
שניהם יותר טובים מ F4 ו F14 זה בטוח.
Tal-T כתב/ה:הקריין אמר: גבירותיי ורבותיי, הכי טוב שלנו - הרעם!

הקריין אומר המון שטויות, אל תאמין לכל מה שהוא אומר.
נערך לאחרונה: לפני 17 שנים
#4 · לפני 17 שנים
לדעתי הם אותו דבר.
שניהם מסוגלים לעשות דברים מעולים, ה16 מתמרן טוב יותר מפאת גודלו וה15 נושא יותר חימוש,
שניהם בעלי ראדארים טובים ובעלי יכולת להגיע למהירויות מעולות, ולכן לדעתי שניהם אותו דבר..
יהונתן
#5 · לפני 17 שנים
[quote="afik_t_king"]כל אחד טוב במשהו אחר. אבל לפי דעתי הF-16I סופה יותר טוב.
למה? דבר ראשון הF-15 נועד לעליונות אוירית, ונבנה לשם כך. רק אחרי זה גילו שהוא מתאים גם לנשיאת חימוש א"ק. הF-16 נבנה כמטוס רב תכליתי, וכמו כן שמטוס הסופה הוא מטוס הF-16 השני המתקדם ביותר בעולם מסוגו.[/quote

שאתה אומר שהסופה הוא השני המתקדם בעולם מסוגו, לאיזה סוג אתה מתכוון? רב תכליתיים? ומי הראשון?
"הגם להורגך השקם להורגו ויפה שעה שש"
#6 · לפני 17 שנים
Yoavwein כתב/ה:[quote="afik_t_king"]כל אחד טוב במשהו אחר. אבל לפי דעתי הF-16I סופה יותר טוב.
למה? דבר ראשון הF-15 נועד לעליונות אוירית, ונבנה לשם כך. רק אחרי זה גילו שהוא מתאים גם לנשיאת חימוש א"ק. הF-16 נבנה כמטוס רב תכליתי, וכמו כן שמטוס הסופה הוא מטוס הF-16 השני המתקדם ביותר בעולם מסוגו.[/quote

שאתה אומר שהסופה הוא השני המתקדם בעולם מסוגו, לאיזה סוג אתה מתכוון? רב תכליתיים? ומי הראשון?

מסוג מטוסי הF-16. הראשון הוא מטוס הF-16/F אם אני לא טועה, אשר שייך לחיל האויר של איחוד האמיריות.
#7 · לפני 17 שנים
בתקיפה, הרעם והסופה אמנם יכולים למלא תפקידים דומים, אבל צריך לזכור שלרעם יש יכולות עדיפות מבחינת טווח ויכולת נשיאה שמאפשרות לו לבצע משימות שהסופה לא מסוגלת לבצע.

צוות ניהול ראשי - פריפלייט
#8 · לפני 17 שנים
לרעם יתרון הפלטפורמה.
טווח, יכולת נשיאה, שרידות, מהירות.

לסופה יש את יתרונות הפלטפורמה שלה 🙂
יכולת תימרון, חתימה נמוכה יותר, מחיר.

ההתלבטות המקורית היתה האם לקנות 25 מטוסי רעם נוספים או לקנות 50 מטוסי סופה עם אופציה ל50 נוספים.

סה"כ יכולת הנשיאה של חימוש לטווח לרעם אין תחרות.
F16 מסוגל לשאת שלושה מיכלי דלק, שתי פצצות של טון ו4 טילי א"א
הרעם מסוגל לשאת 3 מיכלי דלק, 4 פצצות של טון ו4 טילי א"א.
אם נדמה לכם שאני ציני/סרקסטי ו/או בעל חוש הומור מעוות - לא טעיתם!
#9 · לפני 17 שנים
OMG.
אין מה להשוות ביניהם בכלל!

טווחי פעולה שונים, יכולת נשיאת חימוש שונה, יכולת תמרון שונה (זה אפילו לא נקודה להשוואה במטוסים האלה, הם מיועדים לתקיפה), מערכות כנראה שונות (אוקיי אוקיי אותו מנוע..), מנוע אחד מול שניים..

אולי נשווה בין בזמ"ש לרעם?

כמובן אני אשמח שסופות יגיעו לאיראן ויחזרו ביעילות...אבל עדיף שרעם יעשה את זה. זו עבודה לכלי כבד.

OT: אני שם לב לטרנד שמתחיל- אנשים מסתמכים בכל מה שהם אומרים על תקיפה באיראן. אולי די? אולי לא נתקוף שם? אולי לא נתכנן לצה"ל מה לעשות ואיך?

אבל כן, הכי טוב שלנו- הרעם.
הוא גדול, הוא כבד, אבל הוא משוכלל לא פחות מהסופה, הוא נושא המון חימוש, והוא טס רחווווק רחוק.

אה, והוא לא מבוסס על משו חדמנועיחדפעמי.

😉

מיכאל לוייב, צוות ניהול ראשי

69 הפטישים הוירטואלית הותיקה
#10 · לפני 17 שנים
מיכאל,אני מסכים איתך בכל מילה.
הרעם הוא המטוס הטוב ביותר בחיל האויר,הוא נועד לעליונות בכל דבר שוצים ממנו.
עידו נדל
#11 · לפני 17 שנים
Mike_69th כתב/ה:.
אבל כן, הכי טוב שלנו- הרעם.
הוא גדול, הוא כבד,

😉

אלה לא יתרונות.
#13 · לפני 17 שנים
לא ציינתי שאלה יתרונות. בד"כ במשפט כשמגיעה המילה "אבל" אחרי משהו כזה, מתחילים היתרונות.

אם כבר התחלנו להתעסק בשתי התכונות האלה:
גם B-52 הוא גדול וכבד. זה נגזר מהתכלית שלו. זה יכול להיות גם יתרון אם מסתכלים על זה ככה:
מטוס קל וקטן לא יישא כמות חימוש או מערכות שמטוס גדול וכבד יותר יוכל.
אני לא יודע איך להסביר את זה בצורה יותר פשוטה.

adislash, אני זוכר כמה דיונים בפורום אחר בנושאים דומים שהתחלנו לתפוס שם אנשים על מילה או שתיים ולנתח אותן עד שיצא לנו דם מהאף. זה לא הועיל לאף אחד.

מיכאל לוייב, צוות ניהול ראשי

69 הפטישים הוירטואלית הותיקה
#15 · לפני 17 שנים
תורידו מהכותרת את שתי האותיות I אחרי ה-F15 ו-F16 וקיבלתם דיון קלאסי על איזה מטוס עדיף : F15 או F16 כאשר תשובה חד משמעית לא תיהיה - כל אחד ודעתו - ובעיקר, הכי חשוב - שיש לכח האווירי שלנו את שניהם.
מ"ט 110 אבירי הצפון
www.110vfs.2ya.com
טייס בצוות האווירובטי

רוצים להגיב?

התחברו כדי להוסיף תגובה לדיון, או הצטרפו לדיסקורד לדיון חי.