Yoavwein כתב/ה:יופי, אני לא מתכוון אישית שיש איתך בעיה או שאתה כוסית. אני מתכוון שיש בעיה כשהעם מתבכיין ומציק לממשלה על כל טיל ומפעיל לחץ לסיים את הפעולה... למרות שאני מסכים איתך שקשה לחיות ככה, יש לך ולשכנים שלך חלק בלחץ שהופעל על הממשלה לסיים את המלחמה בלי שהושגו את היעדים. וכמו שזה נראה, זה גם מה שיקרה בפעם הבאה.
אני מסכים איתך שחובתו של צה"ל להגן על התושבים ושזה בלתי נסבל, אבל התושבים התרגלו למצב שמלחמה זה דבר ששומעים עליו בחדשות ולא מגיע עד אליהם הביתה, וכל עוד זה ככה ולא נהיה מוכנים לסבול פגיעה בעורף, לא נוכל להביס את החיזבאללה.
אתה יודע מה? עזוב סיבות וגורמים. תסכים איתי שלאוכלוסיה ישבר מהטילים ותרצה לסיים כמה שיותר מהר את המלחמה? זהו, זאת הנקודה שלי.
כשביקשתי שתיברור מילים התכוונתי גם למילים שתגיד בעתיד כמו מה שכתוב פה למעלה.
מאיפה נדמה לך שהתבכיינות העם עצרה את המלחמה הזאת או איזו שהיא מלחמה?
חדשות? אולמרט לחש לך באוזן?
למקרה שלא ידעת אני אספר לך, הסיבה הראשונה היא החלטה ממשלתית עקב לחץ בינלאומי
המניע השני להחלטה המדינית מקורה גם באופן שהסתכלו על כל אובדן בנפש של החיילים דבר שלא מתאים למלחמה אלה לבט"ש .
אם היה מי שהתבכיין אלה היו כמה מאות טובים של ערביי ארץ ישראל שקראו להפסיק את הרצח בלבנון כדברם מגובים בשרים ערבים בממשלתנו.
אם היה מי שהתבכיין אלה היו אנשים מהשמאל שקראו לא לצאת למלחמה מלחתחילה כמו זהבה גלאון או יוסי ביילין.
אם היית משקיע כמה דקות מהחיים שלך ובודק, היית מונע לעצמך את האבל הזה שהבאת לעצמך מהרושם השלילי עם כל ההאשמות שהטחת בעם שאתה חלק ממנו.
"במקום בו אין אנשים השתדל להיות איש"