114 חברים מחוברים
הצטרפו עכשיו
בית פורומים מועדון הטייסים סדרה|קרבות האוויר של העתיד.
דיון

סדרה|קרבות האוויר של העתיד.

30 הודעות 4,047 צפיות לפני 17 שנים
#1 · לפני 17 שנים
אני מוכן להתערב איתך על כמה שרוצה שהמערכת שמותקנת על ההרקולס, הזאת שהראו אני לא יודע אם יש הבדל ביניהן,אמורה להיות בעלת יכולת לתקיפה בקרקע, ושים לב למה שאתה אומר, כי נטרול טיל באליסטי הכוונה היא לטווח מאוד מאוד גדול שבשבילו צריך באמת מערכת לייזר מאוד גדולה, ואילו כדי לפגוע במטרות קרקע אתה מתקרב אליהן מאוד, ואתה יכול למקד אליהן את הקרן יותר טוב וכך להשמיד מטרות קרקע. אני לא יודע ולא איכפת לי מה מטרת הפרויקט, אני אומר לך את מה שקראתי בביטאון חיל האויר בין האחרונים וגם את מה שקראתי באיזושהי כתבה באנגלית על המערכת, שמשווה בין המערכת הזו לבין המערכת שתותקן על הF35 . אני לא ממציא כלום כי אין לי למה, אני אומר לך את מה שקראתי אצל מקורות שהם הרבה יותר מוסמכים פה מכולנו, ולכן אין צורך לריב בקשר לזה או לדבר שטויות.
#3 · לפני 17 שנים
jsf כתב/ה:תקראו ותבינו

http://www.newscientist.com/article.ns?id=dn2585

הלינק הזה כבר מופיע בשירשור.
אגב,
לא טענתי שאתה מדבר שטויות. 🙂
אם נדמה לכם שאני ציני/סרקסטי ו/או בעל חוש הומור מעוות - לא טעיתם!
#5 · לפני 17 שנים
jsf כתב/ה:http://www.newscientist.com/article.ns?id=dn2585

הערה - אין ממש חידוש בכתבה מבחינת ליזר ועיוורון...

הסמן של ה-LANTIRN אמנם רחוק מאוד מלהיות עצמתי מספיק כדי לשמש ככלי נשק בפני עצמו, אבל לפי הערכות הוא עצמתי מספיק כדי לעוור אנשים על הקרקע (למרות שאין תיעוד של מקרים כאלה). ל-LNATIRN יש מוד בטיחות שמפחית את עצמת סמן הלייזר, כדי לא לפגוע בחיילים ידידותיים בתרגילים משותפים עם כוחות קרקע.

הערה נוספת - ה-Su-47 לא "בוטל"... המטוס הוא מדגים טכנולוגיה (במקרה הזה, של מטוס קרב בעל כנפיים משוכות קדימה), ואף פעם לא יועד להכנס לייצור כמטוס קרב. תוכנן לייצר שני מטוסים, הראשון נבנה וטס עד היום, השני לא יוצר אף פעם. האמריקאים בנו שני מדגימי טכנולוגיה בעלי כנף משוכה קדימה (X-29) וגם הם לא המשיכו פיתוח. עד כמה שאני יודע הסיבה העיקרית שהעיצוב הזה נדחה היא הלחץ שנוצר על כנפיים משוכות קדימה, שמגביל את המטוס מבחינת מהירות ודורש חיזוק של המבנה.

צוות ניהול ראשי - פריפלייט
#6 · לפני 17 שנים
jsf כתב/ה:אמרת מילה נרדפת 😛

לא,אפילו לא נרדפת.
אמרתי שאתה מדבר הרבה על נושאים שאתה לא מבין בהם.

אין בזה שום קשר לשטויות, קישקושים, זיוני שכל או בילבולי ביצים 🙂
ככה זה בעולם, אפילו שעון מקולקל מדייק פעמיים ביום 🙂
#8 · לפני 17 שנים
jsf כתב/ה:אני מכוון לפי שעון ארה"ב +8 😛 😎

אני לפי שעון סין.
האוליפיאדה יותר מעניין 😛
#9 · לפני 17 שנים
וואו 😎
אחת הסדרות היותר יפות על מטוסים.
רק יש לי שאלה אחת,
כשהF-22 נגד אחד הרפאלים הוא מצבע איזה תמרון שמעלה את החרטום למעלה במהירות מפחידה :S
איך הוא עושה את זה (הבנתי שהם מדברים על אישהי מערכת אבל לא הבנתי מה העקרון שלה)

תודה 🙂
בברכה, שי.
#10 · לפני 17 שנים
פשש, איזו הקפצה חחח
בכל מקרה, הוא משתמש בTHRUST VECTORING, שזה כשהזוית של צינור המפלט משתנה אז הפליטה יוצאת לכיון אחר ודוחפת את המטוס לכיוון ההוא, מה ששימושי בקרבות אויר אם לומדים להשתמש בזה כמו שצריך.
יהונתן
#11 · לפני 17 שנים
אהה הבנתי...
מצטער על ההקפצה, פשוט לא יכולתי לא לשאול P:

שנה טובה לכולם 🙂
בברכה, שי.
#12 · לפני 17 שנים
אם כבר הוקפץ... המערכת לייזר הזאת שאמורה להיות מותקנת על ה F-35, תהיה גם על ה F-35 הישראלים, במידה ונקבל אותם? (או שנאלץ לרכוש אותה בנפרד מארה"ב)
"הגם להורגך השקם להורגו ויפה שעה שש"
#13 · לפני 17 שנים
Yoavwein, לא ציינו את זה עדין.
אני גם לא בטוח שיציינו.
אם כן אז זה בטח רק כמה ימים לפני שהמטוסים יגיעו לארץ או משהו כזה.
חכה לתשובה של מישהו שבטוח יודע..
בברכה,
ירין.
#14 · לפני 17 שנים
טוב אני מבין שזה כנראה חסוי... ד"א בקשר לסדרה, אני ראיתי אותה כבר בערוץ בזמן אמת...

אם יהיה לנו נשק כזה, זה יתן לנו יתרון איכותי להרבה מאוד זמן, לפחות עד שהרוסים ימכרו לחברים שלנו מסביב משהוא כדי להחזיר את האיזון.
"הגם להורגך השקם להורגו ויפה שעה שש"

רוצים להגיב?

התחברו כדי להוסיף תגובה לדיון, או הצטרפו לדיסקורד לדיון חי.