·
לפני 17 שנים
שלום לכולם,
זה כבר המון זמן שאני עובד על מכונת CNC שאני מייצר לבד.
הרעיון - מחומרים שקראתי - איך לא ברשת...
למי שלא יודע - CNC זו מערכת עיבוד שבבי המבוקרת מחשב.
מחשב - יש לי כבר. אפילו יותר מאחד... 😎
על כל פנים מערכת כזו לא צריכה מחשב חזק ויש מקרים בהם גם 486 ישן מהבוידעם יספיק בשביל לקבל תוצאות יפות.
למה לעזאזל אני צריך דבר כזה ?!
פשוט - כי תמיד רציתי. ובנוסף זה יאפשר לי לעשות מעגלים מודפסים לצורך הפרוייקטים שלי בצורה הרבה יותר מהירה,איכותית,זולה וידידותית לסביבה. (לא צריך להשתמש בחומצות).
בונוס ענקי - אוכל ליצור עם המכשיר הנפלא הזה פאנלים חרוטים לאיזו מטרה שארצה (המממ המממ... קוקפיטים כאילו...)
פרוייקט הקוקפיט הבא כבר על שולחן התכנונים ואני אוסף חלקים די הרבה זמן גם בשבילו...
דיון נוסף ייפתח עבורו בנפרד.
מי שמכיר אותי יודע שאני לא אוהב במיוחד לפרסם דברים שאינם מוכנים ועובדים.
אולם ,לא יכולתי להתאפק כבר ורציתי לשתף את כולכם בהתקדמות.
אז תן לו בתמונות...

אלה בתי מיסב, הם דרושים כדי להחזיק את המיסבים של צירי ההנעה במקומם ובנוסף לאפשר תנועה חלקה ומדוייקת. ניתן לראות גם בית מיסב מורכב ומי שרואה את השקל בצד יכול לקבל פרופורציה לגודל של זה...

זו מערכת ציר ה X.
היא מאפשרת תנועה של ראש הכרסום בציר ה X. בסיום ההרכבה של ציר ה Y ציר ה X יורכב עליו ויהיה נייד לחלוטין. תמונות בקרוב...

אותו דבר. רק עם המנוע וציר ההנעה...

זה רבותי (וגבירותיי) ציר ה Z.
עליו ישירות תורכב ה SPINDLE הלא היא מכונת השיבוב שעשויה להיות דרמל פשוט או משהו שנבנה בהתאמה אישית (שזה עדיף - כמובן).

זה כמובן - אותו דבר עם ציר ההנעה ,בתי מיסב מקובעים וגלגל שיניים שאני עדיין לא בטוח אם אשתמש בו...
אמשיך לעדכן את הפוסט הזה עם התקדמות הבנייה.
אוהב את כולכם,
ניר
***עריכה***
לא מזמן מצאתי אתר של איזה בחור ממש מוכשר (שמזכיר לי קצת את עצמי רק שהוא לא קירח כמוני) שגם בונה מערכת כזו. בכלל הוא בעל האתר הזה שפשוט בא לבלוע את החומר שיש שם !
כל החברים ששאלו אותי על אלקטרוניקה ומערכות - רבותי זה המקום !
המכונה שלו בנויה כבר וסיפקה תוצאות. כדאי להתרשם ממנה בכתובת הזאת ובכלל רצוי להוסיף למועדפים...
לינקים לאתר:
מכונת CNC ביתית
אתר LIRTEX בעברית
זה כבר המון זמן שאני עובד על מכונת CNC שאני מייצר לבד.
הרעיון - מחומרים שקראתי - איך לא ברשת...
למי שלא יודע - CNC זו מערכת עיבוד שבבי המבוקרת מחשב.
מחשב - יש לי כבר. אפילו יותר מאחד... 😎
על כל פנים מערכת כזו לא צריכה מחשב חזק ויש מקרים בהם גם 486 ישן מהבוידעם יספיק בשביל לקבל תוצאות יפות.
למה לעזאזל אני צריך דבר כזה ?!
פשוט - כי תמיד רציתי. ובנוסף זה יאפשר לי לעשות מעגלים מודפסים לצורך הפרוייקטים שלי בצורה הרבה יותר מהירה,איכותית,זולה וידידותית לסביבה. (לא צריך להשתמש בחומצות).
בונוס ענקי - אוכל ליצור עם המכשיר הנפלא הזה פאנלים חרוטים לאיזו מטרה שארצה (המממ המממ... קוקפיטים כאילו...)
פרוייקט הקוקפיט הבא כבר על שולחן התכנונים ואני אוסף חלקים די הרבה זמן גם בשבילו...
דיון נוסף ייפתח עבורו בנפרד.
מי שמכיר אותי יודע שאני לא אוהב במיוחד לפרסם דברים שאינם מוכנים ועובדים.
אולם ,לא יכולתי להתאפק כבר ורציתי לשתף את כולכם בהתקדמות.
אז תן לו בתמונות...

אלה בתי מיסב, הם דרושים כדי להחזיק את המיסבים של צירי ההנעה במקומם ובנוסף לאפשר תנועה חלקה ומדוייקת. ניתן לראות גם בית מיסב מורכב ומי שרואה את השקל בצד יכול לקבל פרופורציה לגודל של זה...

זו מערכת ציר ה X.
היא מאפשרת תנועה של ראש הכרסום בציר ה X. בסיום ההרכבה של ציר ה Y ציר ה X יורכב עליו ויהיה נייד לחלוטין. תמונות בקרוב...

אותו דבר. רק עם המנוע וציר ההנעה...

זה רבותי (וגבירותיי) ציר ה Z.
עליו ישירות תורכב ה SPINDLE הלא היא מכונת השיבוב שעשויה להיות דרמל פשוט או משהו שנבנה בהתאמה אישית (שזה עדיף - כמובן).

זה כמובן - אותו דבר עם ציר ההנעה ,בתי מיסב מקובעים וגלגל שיניים שאני עדיין לא בטוח אם אשתמש בו...
אמשיך לעדכן את הפוסט הזה עם התקדמות הבנייה.
אוהב את כולכם,
ניר
***עריכה***
לא מזמן מצאתי אתר של איזה בחור ממש מוכשר (שמזכיר לי קצת את עצמי רק שהוא לא קירח כמוני) שגם בונה מערכת כזו. בכלל הוא בעל האתר הזה שפשוט בא לבלוע את החומר שיש שם !
כל החברים ששאלו אותי על אלקטרוניקה ומערכות - רבותי זה המקום !
המכונה שלו בנויה כבר וסיפקה תוצאות. כדאי להתרשם ממנה בכתובת הזאת ובכלל רצוי להוסיף למועדפים...
לינקים לאתר:
מכונת CNC ביתית
אתר LIRTEX בעברית
ארדוף אויבי ואשיגם ולא אשוב עד כלותם אמחצם ולא יכלו קום יפלו תחת רגלי