133 חברים מחוברים
הצטרפו עכשיו
בית פורומים משחקים / נוסטלגיה שאלה מזה ECM ב WOI ועוד שאלה קטנה פרטים בפנים
דיון

שאלה מזה ECM ב WOI ועוד שאלה קטנה פרטים בפנים

15 הודעות 2,651 צפיות לפני 18 שנים
#1 · לפני 18 שנים
1] מזה ECM
2] ראיתי בסירטונים שמתי שעושים משימת הפצצה [STRIKE] או CLOSE AIR SUPPORT ומשמידים טנקים וכו',במקום המכם יש את הטנק ואז שאתה משגר טיל אתה רואה אם אתה פוגע בו.. אתה רואה תפיצוץ..כמו מצלמה מתכווננת.. איך מפעילים את זה?
#2 · לפני 18 שנים
1. לוחמה אלקטרונית
2. אני לא יודע על מה אתה מדבר. יש לך דוגמה מיוטויוב או משהו?
אם נדמה לכם שאני ציני/סרקסטי ו/או בעל חוש הומור מעוות - לא טעיתם!
#4 · לפני 18 שנים
ECM= Electronic CounterMeasures
אמצעי לוחמה אלקטרונית שמשבש אותות אלקטרומגנטיים שונים בתחום התקשורת, רדאר, סונאר ,IR ואמצעי גילוי אלקטרוניים בכללי.
בתחומנו מתייחס בעיקר למשבש אותות רדאר.
הרדאר על המטוס מפענח את האותות שחוזרים אליו מאיזור השיבוש בצורה לא נכונה ויראה תמונת רדאר שגויה לטייס- בין אם מטרה שנעלמת, מטרות רבות (כמות לא אמיתית), מטרה שנעה בצורה רנדומלית ולא נכונה וכו'.

בסופו של דבר מה שקורה הוא שהרדאר לא מסוגל להנעל על המטוס המשבש ועל מטוסים שנמצאים בקרבתו עד שהוא מתקרב מספיק ואותות השיבוש חלשים מאוות הרדאר יחסית.

רדארים מודרניים מסוגלים להתגבר על שיבוש בקלות גדולה יותר או להציג לטייס איזור שממנו מגיע שיבוש תוך כדי שמירה על "ראייה" של הרדאר לאיזורים אחרים.
כך למשל תוכל להיות תצוגה שבה ציון שיבוש מאיזור אחד ומטרות נכונות באיזור קרוב אך אחר.

השימוש במשבש חייב להעשות בצורה חכמה. אותות השיבוש מתפזרים לכל הכיוונים וזה בעצם מקביל להצבת שלט ניאון ענקי עם חץ שמצביע על המטוס המשבש. הבעיה היא שרדארים ידעו בערך איפה יש משבש, אבל לא מה נושא אותו ומה נתוניו.

תפעול בWOI יענו אנשי WOI שלנו, אני לא יודע 🙂

מיכאל לוייב, צוות ניהול ראשי

69 הפטישים הוירטואלית הותיקה
#5 · לפני 18 שנים
תודה על ההסבר מייק,עכשיו השאלה שלי מזה הדבר הזה בסירטון ואיך מפעילים אותו
#6 · לפני 18 שנים
DavidSufa כתב/ה:תודה על ההסבר מייק,עכשיו השאלה שלי מזה הדבר הזה בסירטון ואיך מפעילים אותו

לא נתקלתי בזה במשחק, אבל זה בגלל שאני לא לוקח מאווריקים.

לדעתי תצוגת המכם תתחלף לתצוגת הרב"ת של המאווריק ברגע שתבחר את הטיל כמערכת החימוש הפעילה.
#7 · לפני 18 שנים
איך אני בוחר איזה טילים להשתמש?..כאילו אני בדר"כ מקבל אוטומטי PHYNOM3 משו כזה.. ולפעמים צפריר..ועוד שאלה אתה יכול ללמד אותי איך להפציץ טנקים עם פצצה למשל?..כי כשאנ מנסה תמיד הפצצה נופלת קרוב או רחוק מדי =\
#8 · לפני 18 שנים
יש כוונת.. תשתמש בה..
ותבחר משימת תקיפה ותוכל להעמיס חימוש א"ק לבחירתך.
#9 · לפני 18 שנים
תודה הצלחתי עם החימוש והכל.. אבל בפצצות אין לי כוונת.. יש לי כוונת עיגול כזה.. וקו ארוך.. ועוד עיגול למטה..
#10 · לפני 18 שנים
העיגול למטה זה הכוונת
#11 · לפני 18 שנים
הסתדרת אם המאווריק?
יהונתן חסין.

ב'הפסקת עישון'- כולם מעשנים.
ב'הפסקת אוכל'- כולם אוכלים.
ב'הפסקת שתיה'- כולם שותים.
ב'הפסקת רענון'- כולם מתרעננים.

אחר כך מתפלאים שב'הפסקת אש'- כולם יורים!
#13 · לפני 18 שנים
אני חושב שהפצצות שאתה מדבר עליהם הם פצצות מונחות טלוויזיה או משהו כזה....
#14 · לפני 18 שנים
לא אחי.. זה טיל מיוחד.. בULTRA יש גם טילים מונחי לייזר..בקיצור הסתדרתי.. יש לי בעיה בULTRA..לוקח למטוס מלא זמן להתיישר.. ואם אני מושך יותר מדי למעלה הואעושה לופים מלא מלא עד שאני מוריד את המהירות פותח AIRBREAKS וכל זה ואז הוא מתיישר פחות או יותר.. עוד שאלה...מזה FLAPS?..הבנתי שיש 2 מצבים..לנחיתה ולהמראה.. מזה בעצם FLAPS?

רוצים להגיב?

התחברו כדי להוסיף תגובה לדיון, או הצטרפו לדיסקורד לדיון חי.