109 חברים מחוברים
הצטרפו עכשיו
בית פורומים טייסת 101 הקרב הראשונה - הטייסת נסגרה סיכום אימון טייסת 02.06.08
דיון

סיכום אימון טייסת 02.06.08

6 הודעות 48 צפיות לפני 18 שנים
#1 · לפני 18 שנים
נושא האימון:

א"א ספיטפיירים- שיעור שלישי בפרוייקט "חזרה לאחור"

מהלך האימון:

קרבות שבהם הטייסים השתמשו בחומר הנלמד.

נוכחים באימון:

IAF.101~Nightbird, IAF.101~Viper, IAF.101~guliver, IAF.101~SchniX, IAF.101~kenny, IAF.101~Hedgehog, IAF.101~Maverik

אורחים באימון: Sharpy, Wolf-man

סיכום ומסקנות מהאימון:

1) אמנם לא היינו בהרכב מלא, והטייסים שלא הגיעו- הודיעו, אך אלו אימונים מאוד חשובים שברגע שאתם מפספסים חומר לימודי אחד או שניים זה יוצר בעיה ונגרר לאימונים הבאים.
הייתי ממליץ לטייסים שלא הגיעו או שעזבו במהלך האימון- להשלים את החומר כדי שלא יווצרו פערים גדולים מדי ביניכם לבין טייסים אחרים- בסה"כ זה בשבילכם 😉

2) ראיתי שנושא הבידוד לא היה כל כך מובן בקרב כולם ולכן אנחנו נמשיך לעבוד על הנושא הזה גם באימונים הקרובים. יש לזכור שזהו נושא קצת מסובך ולכן יש לקחת אותו שלב אחר שלב ולנסות להבין אותו. במידה ואתם לא מבינים משהו, תעצרו את מוביל האימון ותשאלו שאלות! אם לא תשאלו- משמע שהבנתם!
אנחנו נעבוד על הבידוד במשך עוד אימון אחד או שניים ואז נעבור לנושא הבא.

3) אני אעבור על מספר טעויות שהיו נפוצות במהלך האימון וששווה להסב אליהן את הדעת.

- לגבי הבידוד- אני אסביר את זה בצורה די ברורה. הרעיון הוא ליצור סוג של "פולניה פנימית"- סוג של קרב 2על1 על התחלת הקרב. הרעיון הוא שאחד מן הזוגות יגיע רחב יותר מהזוג השני . הזוג שהגיע פחות רחב- אחד מהטייסים שלו יהיה חיצוני למטוס שמנסים לבודד והשני יבוא פנימי אליו (די קרוב ) בעוד שהווינגמן של המטוס שמנסים לבודד עוד רחוק מלהגיע. החבר'ה יוצרים 2על1 עליו כאשר אחד נכנס אגרסיבי והשני נכנס אנרגטי ולאט לאט מסיימים אותו או גורמים לו למצב של איבוד אנרגיה בתחילת הקרב.

הרבה פעמים ראיתי טעויות שחזרו על עצמן במהלך הקרבות- הזוג שפתח פחות רחב נשאר בפנים (שני הטייסים היו בפנים במקום שאחד ייצא חיצוני), אחד מהזוג שביצע את הבידוד עשה את זה יותר מדי אנרגטי והתרחק יותר מדי מהווינגמן שלו, התזמון של הכניסה של הטייס שבפנים היה מאוחר מדי וכו'- עליכם לשים לב לדברים האלו, הם אמנם דברים קטנים אך בטקטיקה של בידוד הם יכולים להכריע קרב שלם.

-מעבר לכך, בקרב הראשון, העבודה הקבוצתית של שתי הקבוצות הייתה די ירודה ושתי הקבוצות תפקדו במעין "רפיון כללי". הטייסים לא הזהירו אחד את השני, נכנסו לקרבות בודדים יותר מדי, נכנסו על מטוס ביודעין שיש להם מטוס על השש- בדיוק הטעויות שאנחנו מצפים שבשלב הזה לא תעשו. אמנם את הבידוד אתם עדיין לא יודעים פרפקט אך בשלב הזה אין מקום לטעויות כאלו.

מעבר לכך, אם נגמרה לכם התחמושת, תודיעו ותפלטו, אין טעם לבזבז זמן אימון על משחקי "גרירת האויב לנ"מ" או "משחקי מספריים ללא ירי". כל דקה ודקה באימון חשובה ולכן זה לא היה במקום.

-מעבר להערות אני רוצה לשבח את הזוג של אייל ושגיא (Sharpy) שנלחמו מול הזוג של שמוליק ואייל (wolf-man) ועשו עבודה מעולה מהבחינה הקבוצתית - עלו לפולנייה אנרגטית, תזמנו את הכניסות שלהם והצליחו לנטרל את הזוג השני במהרה- אני אעלה בקרוב טראק על מנת שתוכלו לראות ולהתרשם.

ההערות שלי נוגעות בעיקר לנושא הבידוד כיוון שהוא החלק העיקרי שבו עסקנו ולכן אין לי כל כך הרבה מה להוסיף לגבי הדברים האחרים.

4) חברים חברים ! החודש הקודם הסתיים וחודש יוני בפתח- להתחיל לעבוד כמה שיותר כדי לזכות בתואר "הטייס המצטיין של החודש" ! מי זה יהיה ?!

5) כפי שאמרתי לכם, אנחנו מתכוונים לעבוד על החלק החברתי של הטייסת- בנוסף למפגשים שאנחנו עורכים כטייסת. החלטנו לערוך כל חודש דיון פתוח (Open Discussion ). הדיון הפתוח נועד לכך שאתם, כטייסי 101, תוכלו לדבר על כל מה שעולה על רוחכם- מה מציק לכם בטייסת, מה כדאי לשפר, להוסיף , לגרוע וכו'.

הדיון הפתוח נועד לכל טייסי הטייסת ולכן כל טייסי הטייסת מחוייבים להגיע אליו. הוא ייערך ביום שלא נערך בו אימון (18.06.08 בשעה 19:00)- כך שאם יש לכם בעיה עם התאריך- תודיעו בפורום, אנחנו נעשה תזכורת לגבי הדיון הזה, בפורום.

IAF.101~Maverik
[img:746acf7302]http://img78.imageshack.us/img78/4672/sig3cb1.gif[/img:746acf7302]

סמ"ט א' בטייסת 101- טייסת הקרב הראשונה

גיא יוגב- מנהל פורומים ראשי-פריפלייט
#3 · לפני 18 שנים
Maverik כתב/ה:הוא ייערך ביום שלא נערך בו אימון (18.06.08 בשעה 19:00)- כך שאם יש לכם בעיה עם התאריך- תודיעו בפורום, אנחנו נעשה תזכורת לגבי הדיון הזה, בפורום.

דווקא ב 18/6 ?
ואני חשבתי שאתם אוהבים אותי..... 😮

שמוליק
טייסת 101 הוירטואלית
😎

רוצים להגיב?

התחברו כדי להוסיף תגובה לדיון, או הצטרפו לדיסקורד לדיון חי.