75 חברים מחוברים
הצטרפו עכשיו
בית פורומים טייסת 101 הקרב הראשונה - הטייסת נסגרה סיכום אימון טייסת 26.05.08
דיון

סיכום אימון טייסת 26.05.08

4 הודעות 53 צפיות לפני 18 שנים
#1 · לפני 18 שנים
נושא האימון:

א"א ספיטפיירים- שיעור שני בפרוייקט "חזרה לאחור"

מהלך האימון:

חזרה על החומר הכתוב בצורה פשטנית.

הדגמה של הבידוד ושני מאפייניו.

קרבות שבהם הטייסים השתמשו בחומר הנלמד.

נוכחים באימון:

IAF.101~Setup, IAF.101~SchniX, IAF.101~guliver, IAF.101~Viper, IAF.101~Hedgehog, IAF.101~nightbird, IAF.101~Fibola, IAF.101~kenny, IAF.101~Dingo, IAF.101~Maverik

אורחים באימון: Sharpy

סיכום ומסקנות מן האימון:

1) ראשית, עליי להתנצל על העיכוב והבעיות הטכניות הרבות שנגרמו בעיקר בגללי. בדיוק החלפתי מחשב ביחד עם רון (תודה ענקית על העזרה!) ולכן האימון התאחר ועקב בעיות אינטרנט מוזרות היו פינגים די גבוהים ואחוזי איבוד מידע גבוהים גם כן. אני מבטיח לטפל בזה עד שבוע הבא וכך לא נבזבז זמן רב בהחלפת שרתים. אני רק אומר מראש- לכל מי שיש בעיה להיכנס לשרת שלי, שידבר איתי מראש על מנת שנוכל לבצע כמה בדיקות במהלך שבוע זה ולנסות לתקן את זה.

2) נראה היה כי גם טייסים שלא היו באימונים הקודמים והחמיצו את השיעור הראשון די תפסו את העניינים מהר והצליחו להיכנס לקצב. חשוב מאוד חבר'ה ! כל הפרוייקט הזה נועד אך ורק עבורכם. אם אתם מרגישים שאנחנו "בורחים" לכם או פספסתם אימון או שניים ואתם רוצים להשלים, אנא פנו אלינו ונשמח לעזור לכם בכל שעה ובכל זמן. כמובן שלהשתדל כמה שפחות לפספס אימונים ואם כן אז להודיע על כך מראש.

3) אנחנו נקבע לעצמנו כללי ברזל. בעתיד יהיו אנשים אחרים שיעבירו אימונים חוץ ממני. כל אדם שמעביר אימון באשר הוא ראוי לכבוד המלא שלו. אותו אדם ישב, עמל והשקיע רבות כדי שהתוכניות יצאו פה לפועל וכדי שיתאפשר להרים אימון טייסת עם חומר לימודי שיעניין את כולם ויעשיר את הידיעה של כולם. ולכן אנחנו מכבדים את האדם אשר מעביר את האימון באשר הוא- לדוגמא, אדם שמאחר לאימון יגיד לאותו חבר סגל הנהלה שמעביר את האימון : "שלום משה, מצטער על האיחור, אפשר להצטרף?"

אמנם זה נראה לכם דבילי כל זה אבל זה פשוט כדי לשמור על כללי נימוס בינינו ובין האנשים ששוקדים יומם וליל כדי להעביר אימונים.

4) באימון זה אמנם הודגם הבידוד אך לא יצא לנו כל כך לתרגל אותו במהלך האימון (וזה גם בגלל שהיו הרבה בעיות טכניות שגרמו למעט קרבות ולעזיבה של חלק מן הטייסים ) ולכן אנחנו נתחיל את זה בצורה שונה משבוע הבא. מעבר לכך, תרגול הפולנייה הלך יחסית די טוב וראיתי שרוב החבר'ה די שולטים בנושא .

5) למרות הכל, תמיד יבוא החלק של ההערות הטכניות אז קחו את זה בקלות ונסו ללמוד מזה להבא :

*חבר'ה, אמנם לא למדנו להשתמש בגרירה, אבל לא כל מצב מצריך לשבור חזק ולהיכנס למספריים. ראיתי המון קרבות אגרסיביים שיכלו להימנע באופן מאוד מאוד פשוט. תשתדלו להיות מודעים למצב האנרגטי שלכם (מהירות/גובה) ולראות אם אתם נמצאים בחסרון או יתרון מול היריב/ים שלכם.

*כאשר אתם משתמשים בטקטיקה של פולנייה (שהיא הבסיס של תקיפה מדורגת), נסו כמה שיותר לעלות לגובה בתחילת הקרב. ראיתי הרבה פעמים זוגות שלא עלו מספיק גבוה ולא שמרו על המהירות שלהם מצד שני ופשוט "הרסו" לעצמם את הקרב.

* לעולם, לא ניכנס על אותו מטוס בבת אחת. למרות שיש לנו שוט מטורף על מטוס כלשהו אנחנו מעולם לא ניכנס על אותו מטוס בו זמנית. דבר כזה יכול לגרום אך ורק לנזקים. היו מספר קרבות שטייסים נכנסו בו זמנית על אותו מטוס ולרוב זה נגמר בטעויות מרות כגון התנגשויות ידידותיות או עם היריב. תנסו לתזמן את הכניסות שלכם על היריב כדי שזה יילך בצורה הטובה ביותר- עוד יילמד בעתיד .

*חשוב חשוב חשוב ואפילו אין צורך להזכיר את זה - דיבור בקשר! רק בצורה כזאת ובזיהוי הדדי של קשר עין אחד עם השני אנחנו נצליח להגיע להישגים. Together we stand divided we fall .

*באחד הקרבות , אחת הקבוצות הצליחה להשיג יתרון גובה על הקבוצה השנייה ולאחר מכן הם פשוט בחרו להתמקד בשני קרבות אחד על אחד בודדים. שימו לב ! אצלנו בטייסת אנחנו לא מעודדים דבר כזה . אמנם אנחנו רוצים שתשתפרו ביכולות האישיות שלכם אבל קרבות בודדים לעולם לא יעזרו לכם. תנסו לעזור אחד לשני כמה שיותר ולמרות שהשגתם את הזנב של היריב , תנסו להגיע ליתרון גובה על היריבים שלכם ולנסות למשוך אותם כמה שיותר למעלה.

6) חבר'ה, הפורום הזה הוא בשבילכם ! תתחשבו בזה שהפורום הוא ה-Headquarters שלכם. אני מציע שתתחילו להגיב פה יותר. אל תשכחו שזה נחשב חלק מהסטנדרטים של הטייסת וחשוב שתתמידו בהם!

7) מי שלקח טראק מוזמן לשלוח לי במיידי- אני רוצה לקחת כמה תמונות עם המים הנחמדים האלה .

😎 את התמונה הקבוצתית שתכננו לקחת באימון הזה נעשה באימון הבא. תשתדלו להגיע כמה שיותר בזמן - 20:30.

9) בזמן הקרוב יצטרפו אלינו לאימון שלושה חבר'ה חדשים ישנים. Sharpy (שגיא) שהיה טייס ב-101 בעבר הרחוק ורוצה לחזור, Wolf-man (אייל) טייס חדש בסימולטור שמתכנן להצטרף גם הוא ו-prince (רז) שגם הוא טייס חדש- אני מבקש מאוד להתייחס אליהם יפה ולהראות להם את רוח 101 האמיתית !

10) סיפרנו לכם על טבלת המעקב השבועית על הטייסים ועל טייס המצטיין של החודש. אם כן, חודש מאי הסתיים והטייס המצטיין לחודש זה הינו אייל שמיר לוריא. אייל, אנו מודים לך על תרומתך המקצועית והחברתית שעשית בזמן האחרון! המשך כך! <S>

מי יהיה הטייס המצטיין של חודש יוני?!

IAF.101~Maverik
[img:746acf7302]http://img78.imageshack.us/img78/4672/sig3cb1.gif[/img:746acf7302]

סמ"ט א' בטייסת 101- טייסת הקרב הראשונה

גיא יוגב- מנהל פורומים ראשי-פריפלייט
#4 · לפני 18 שנים
אחלה עבודה חברה ,פשוט אני כרגע לא מפוקס וגם אין לי מחשב וזו הסיבה שלא הגעתי לאימון .
ח"ח על העבודה שנעשתה על הטייס המצטיין .
עוד פעם באמת כל הכבוד לאייל על התרומה ועל ההשתפרות כטייס.
אני מקווה לחזור לתפקוד מלא ברגע שהמחשב יחזור.

רוצים להגיב?

התחברו כדי להוסיף תגובה לדיון, או הצטרפו לדיסקורד לדיון חי.